Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
Anasayfa Yerel
Yerel

Ordu'da Dragon Bot Heyecanı! 2. Yarışlar Başlıyor

Ordu Büyükşehir Belediyesi, Su Sporları Merkezi'nde 2. Dragon Bot yarışlarına ev sahipliği yapacak. 42 takım ve 504 sporcu mücadele edecek!

Yayınlama: 06.05.2025 - 12:26 Kaynak: Birlik Haber Ajansı Okunma: 99
Paylaş:

Ordu, sporun kalbi olmaya devam ediyor! Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleşecek 2. Dragon Bot yarışları, hem heyecan verici bir rekabete sahne olacak hem de şehrin tanıtımına büyük katkı sağlayacak. Başkan Dr. Mehmet Hilmi Güler'in vizyonuyla hayata geçirilen Su Sporları Merkezi, bu tür ulusal ve uluslararası etkinliklerle adından sıkça söz ettiriyor. Peki, bu yılki yarışlarda neler değişti? Katılım rekoru kırılan organizasyonda hangi takımlar öne çıkacak? Tüm detaylar haberimizde!

ORDU-BHA Ordu Büyükşehir Belediyesi, Su Sporları Merkezi'nde 2. Dragon Bot yarışlarına ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Başkan Dr. Mehmet Hilmi Güler'in öncülüğünde hizmete açılan ve açıldığı günden bu yana ulusal ve uluslararası yarışlara ev sahipliği yapan merkez, Ordu'nun da tanıtımına önemli katkılar veriyor. Hizmete girdiği günden bu yana kano, yelken gibi spor dallarında yarışmaların yapılabildiği merkez haline gelen Gülyalı ilçesi, Su Sporları Merkezi 2'inci kez dragon bot yarışlarına ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Ordu Büyükşehir Belediyesi Kültür, Turizm ve Sanat Dairesi Başkanlığı Gençlik, Spor ve Sağlıklı Yaşam Şube Müdürlüğü ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen organizasyona şuana kadar 42 takım başvuru yaparken toplam sporcu sayısı ise 504 oldu. 42 takım 504 sporcu yarışacak Ordu'da bu yıl 2'inci kez düzenlenecek olan dragon bot yarışlarına sporcuların ilgisi yoğun oluyor. Geçmiş yıllara oranla katılımın iki kat arttığı yarışlar öncesi takımlar hazırlıklarına başladılar. Dragon bot yarışlarına şuana kadar 42 takım kayıt yaptırdı. 12 kişiden oluşan takımlarda 10 kürekçi 1 dümenci ve 1 davulcu yer alacak. Tesis büyük ilgi görüyor Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler'in özel ilgi gösterdiği tesis donanımı ile Türkiye'de tek olma özelliği taşıyor. Tesiste 400 kişilik tribün, 1 adet protokol locası, 1 adet foto finish kameralı yarış bitiş gözlem kulesi, 6 adet portatif yüzer iskele, 100 araçlık izleyici otopark alanı, 20 araçlık sporcu römork otopark alanı, 300 metre kayıkhane, 400 metre satış ve tanıtım alanı, 1.142 metre araç ve bisiklet yolu, dere çıkışı üstüne bir geçiş köprüsü ile hakem ve sporcular için konaklama alanı yer alıyor. Tesis açıldığı günden bu yana ulusal ve uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yaptı. Türkiye’ye örnek gösteriliyor Bisiklet ve yürüyüş yollarının da yer aldığı tesiste gözlem kulesi, 4 adet 93 kişilik tribün, hafif çelik prefabrik kayıkhane, muhtelif prefabrik WC-duş, soyunma kabini ve yüzer platform, alt yapı ve çevre düzenleme imalatları ile mevcut misafirhane binası bulunuyor. İçerisinde barındırdığı yapılarla tesis Türkiye'de bu alanda yapılan tesisler içerisinde örnek gösteriliyor.

Ordu Büyükşehir Belediyesi Su Sporları Merkezi, 2. Dragon Bot yarışlarına hazırlanıyor. 42 takım ve 504 sporcunun katılacağı yarışlar, Ordu'da sporun yükselen değerini bir kez daha gözler önüne seriyor. Tesis, Türkiye'de örnek gösterilen donanımı ve altyapısıyla dikkat çekiyor. Kano, yelken gibi spor dallarında da yarışmalara ev sahipliği yapan merkez, Ordu'nun tanıtımına önemli katkılar sağlıyor. Yarışlar öncesi takımlar hazırlıklarını tamamlarken, sporcuların ilgisi geçmiş yıllara oranla iki kat arttı. Tesisin özellikleri arasında 400 kişilik tribün, protokol locası, foto finish kameralı yarış bitiş gözlem kulesi ve konaklama alanları bulunuyor. Organizasyonun Ordu'ya olan katkısı ve detayları haberimizde.

# Dragon Bot Yarışları # Ordu # Su Sporları Merkezi
Son Haberler

Diş Hekimliğinde 'Vaka Çeşitliliği' ve 'Yapay Zekâ' Dönemi!

17.09.2026 - 14:12

Lenzing, Tekstilin Yolculuğunu İzlenebilir Kılıyor

17.09.2026 - 13:46

Türkiye ile Çin Arasında “Yuvaya Dönüş” Hareketi

17.09.2026 - 13:35

ING Türkiye’de Üst Düzey Atama

17.09.2026 - 13:30

Youth Awards 2026’dan Beymen Promise’e Silver Ödül

17.09.2026 - 13:10

QNB Türkiye’den Kadınların Ekonomik Güçlenmesine Yeni Kaynak

17.09.2026 - 12:01

Marshall’dan “Ses Getiren Ustalık” Ürünü: Luksima Silikonlu Özel Mat

17.09.2026 - 11:59

Yıldızlar Yatırım Holding’ den Yeni Çalışan Gönüllüğü Programı: Gönüllü Yıldızlar

17.09.2026 - 11:57

İş’te KOBİ Sigortası İşCep’te

17.09.2026 - 11:20

Albaraka Türk, Forbes’un “Dünyanın En İyi Performans Gösteren Bankaları” Listesinde Yer Aldı

17.09.2026 - 11:16
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel