Ordu'da sosyal yaşama yepyeni bir soluk getirecek, Türkiye'ye örnek olacak önemli bir adım atıldı. Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Ordu Üniversitesi işbirliğiyle imzalanan protokolle, "3. Yaş Üniversitesi" ve "Anne Üniversitesi" projeleri resmen başlıyor. Bu çığır açan girişim, özellikle 60 yaş ve üzeri vatandaşlar ile annelerin eğitim, sosyal katılım ve kişisel gelişim süreçlerine aktif olarak dahil olmalarını hedefliyor. Proje kapsamında yaşlılarımızın yalnızlıklarını gidermek, kuşaklar arası iletişimi güçlendirmek ve annelerimizin potansiyellerini keşfetmelerini sağlamak amacıyla özel eğitim ve etkinlikler düzenlenecek. Ordu'nun bu öncü adımıyla, her yaştan bireyin öğrenmeye ve topluma katkıda bulunmaya devam etmesi için eşsiz fırsatlar sunuluyor, şehrin sosyal dokusu zenginleşiyor.

Ordu’da sosyal yaşama katkı sağlayacak yeni bir proje için ilk adımlar atıldı. Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Ordu Üniversitesi işbirliğinde “3. Yaş Üniversitesi” ile geçtiğimiz yıl hayata geçirilen ve ilk mezunlarını veren “Anne Üniversitesi” projesi için protokol imzalandı.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler ve Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Baş’ın öncülüğünde imzalanan proje kapsamında anne ve ileri yaş grubundaki vatandaşların eğitim ve sosyal faaliyetlerle desteklenmesi amaçlanıyor.

60 YAŞ VE ÜZERİ VATANDAŞLARA YÖNELİK OLACAK

Proje çerçevesinde 3. Yaş Üniversitesi, 60 yaş ve üzeri vatandaşlara yönelik olacak.

Bu programla ileri yaştaki bireylerin öğrenmeye devam etmelerini sağlamak, yalnızlıklarını gidermek, kuşaklar arası iletişimi geliştirmek ve sağlıklı yaşlanma, kültürel katılım ve toplumsal üretkenliği artırmak amacıyla çeşitli eğitim ve etkinlikler düzenlenecek.

ANNELER İÇİN EĞİTİM VE SOSYAL ETKİNLİKLER

Öte yandan geçtiğimiz yıl hayata geçirilen ve ilk mezunlarını veren Anne Üniversitesi projesi de işbirliği kapsamında sürdürülecek.

Proje ile de annelerin kendini tanıma, potansiyellerinin farkına varma, aile içi iletişimi güçlendirme, ebeveynlik becerisi kazanma, sağlıklı yaşam davranışları edinme ve sürdürme, stresle baş etme yöntemlerini öğrenme, sanatsal becerilerinin desteklenmesi sağlanacak.

Bu kapsamda yine annelere özel eğitimler, sosyal etkinlikler ve bilgilendirici çalışmalar gerçekleştirilecek.

“NİTELİKLİ BİR PROGRAM BAŞLATIYORUZ”

Protokol imzaları Ordu Büyükşehir Belediyesinde atıldı. İmza sonrası açıklamalarda bulunan Başkan Güler konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Şehrimizde güzel yenilikleri uygulamaya devam ediyoruz. Ordu Üniversitemiz ile birlikte nitelikli bir program başlatıyoruz. Daha evvelden ev hanımları ile ilgili yapmıştık. Şimdi 60 yaş ve üzeri için böyle bir çalışmayı yapıyoruz. Yirmişer kişilik ekipler ile çok güzel bir dönem başlatacağız. Örnek olacak bu çalışmayı üniversitemiz ile birlikte sürdüreceğiz.”

“BİREYLERE GÜZEL MOTİVASYON SAĞLAYACAĞIZ”

Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Baş ise bu program sayesinde bireylere güzel motivasyon sağlayacakları dile getirdi.

Rektör Baş şöyle konuştu:

“3. Yaş Üniversitesi Projesi kapsamında 60 yaş üzeri bireylerin tekrar hayata kazandırılması, tekrar sosyal faaliyetlere karışması ve güzel zaman geçirebilmesi amacıyla 2 aylık bir eğitim verilecek. Bu süre içerisinde bireylere güzel bir motivasyon sağlamış olacağız. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler ile birlikte bu projeyi tasarladık. İnşallah güzel ve verimli bir proje olacak.”

Kaynak: (KAHA) Kapsül Haber Ajansı

Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Ordu Üniversitesi'nin ortaklaşa yürüttüğü "3. Yaş Üniversitesi" ve "Anne Üniversitesi" projeleri, toplumun farklı kesimlerinin eğitim ve sosyal hayata katılımını artırmayı hedefleyen önemli bir adım olarak öne çıkıyor. İmzalanan protokol kapsamında, 60 yaş ve üzeri vatandaşlar için tasarlanan "3. Yaş Üniversitesi" programı ile öğrenmeye devamlılık, yalnızlıkla mücadele, kuşaklar arası etkileşim ve sağlıklı yaşlanma teşvik edilecek. Öte yandan, "Anne Üniversitesi" projesi ise annelerin kişisel gelişimlerine katkı sağlayarak, ebeveynlik becerilerini güçlendirmeyi, stres yönetimi ve sanatsal yeteneklerini geliştirmeyi amaçlıyor. Başkan Dr. Mehmet Hilmi Güler ve Rektör Prof. Dr. Orhan Baş'ın liderliğinde başlatılan bu programlar, katılımcılara iki ay sürecek nitelikli eğitim ve sosyal aktiviteler sunarak, hayata yeni bir motivasyon katmayı ve Ordu'yu eğitimde örnek şehirlerden biri haline getirmeyi hedefliyor. Ordu'nun bu yenilikçi yaklaşımı, her yaştan bireyin potansiyelini keşfetmesine olanak tanıyacak ve şehrin sosyal ve kültürel yaşamına büyük katkılar sağlayacaktır.