Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
Anasayfa Gündem
Gündem

Ordu'da Yüzlerce Hanenin Su Çilesi Bitti! Kesintisiz ve Sağlıklı Su Müjdesi Geldi

Ordu Büyükşehir Belediyesi, altyapı atağıyla vatandaşların yaşam kalitesini yükseltmeye devam ediyor. Aybastı'da 250 haneyi etkileyen kronik su sorunu, yenilenen hatlarla tarihe karıştı; artık kesintisiz ve sağlıklı suya erişim sağlanıyor!

Yayınlama: 15.06.2026 - 11:50 Kaynak: Piha Haber Ajansı Okunma: 71
Paylaş:

Ordu'da yıllardır devam eden ve özellikle yaz aylarında vatandaşları çileden çıkaran su kesintileri, artık geçmişte kalıyor! Ordu Büyükşehir Belediyesi'nin kararlı altyapı çalışmaları sayesinde, Aybastı ilçesindeki tam 250 hane, beklenen kesintisiz ve sağlıklı içme suyuna kavuştu. Nüfus artışıyla yetersiz kalan eski hatların yerini alan 1.400 metrelik modern sistem, bölge sakinlerinin yaşam kalitesini doğrudan artırıyor. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler'in öncülüğünde hayata geçirilen bu proje, kent genelindeki su altyapısının dönüşümüne örnek teşkil ediyor. Bu dev yatırımın tüm detaylarını öğrenmek ve Ordu'nun su sorununa getirilen köklü çözümleri keşfetmek için haberimizin tamamını okuyun!

Ordu Büyükşehir Belediyesi, il genelinde sürdürdüğü altyapı yatırımlarıyla vatandaşların yaşam kalitesini artırmaya devam ediyor. 19 ilçede kullanım ömrünü tamamlayan içme suyu hatlarını yenileyen Büyükşehir Belediyesi, ihtiyaç duyulan mahallelere de yeni içme suyu hatları kazandırıyor.

Bu kapsamda Aybastı ilçesine bağlı Zaferimilli Mahallesi’nde çalışma yürüten OSKİ ekipleri, geçmiş yıllarda yapılan ancak artan nüfus nedeniyle yetersiz kalan 1.400 metrelik içme suyu hattını tamamen yeniledi. Modern altyapı standartlarına uygun şekilde gerçekleştirilen çalışmaların ardından ekipler, ev bağlantılarını yapmaya başladı.

1.400 METRELİK HAT BAŞTAN SONA YENİLENDİ

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in destekleriyle yürütülen çalışma kapsamında, sık sık arızalanan ve mahalle sakinlerine sorun yaşatan eski içme suyu hattı kaldırılarak yerine yeni hat döşendi. Böylece bölgedeki su kesintileri ve arıza kaynaklı mağduriyetlerin önüne geçilmesi hedefleniyor.

250 HANEYE KESİNTİSİZ SU HİZMETİ

Özellikle yaz aylarında yaşanan arızalar nedeniyle içme suyu konusunda sıkıntı yaşayan mahalle sakinlerinin talepleri doğrultusunda başlatılan çalışmalar kısa sürede tamamlandı. Yaklaşık 250 hanenin faydalandığı hatta abone bağlantılarını sürdüren ekipler, işlemlerin tamamlanmasının ardından evlere kesintisiz ve sağlıklı içme suyu ulaştıracak.

Ordu Büyükşehir Belediyesi, il genelindeki altyapı yatırımlarını hız kesmeden sürdürerek vatandaşların temel ihtiyaçlarına kalıcı çözümler sunuyor. Bu kapsamda Aybastı ilçesi Zaferimilli Mahallesi'nde gerçekleştirilen kritik içme suyu hattı yenileme çalışmaları başarıyla tamamlandı. Artan nüfus nedeniyle yetersiz kalan ve sık sık arızalara yol açan 1.400 metrelik eski içme suyu hattı, modern standartlara uygun olarak baştan sona yenilenerek hizmete alındı. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler'in büyük destekleriyle yürütülen bu proje sayesinde, mahalledeki yaklaşık 250 hane artık kesintisiz ve sağlıklı içme suyuna erişim imkanına kavuştu. Özellikle yaz aylarında yaşanan su kesintisi ve arıza kaynaklı mağduriyetlerin önüne geçmeyi hedefleyen bu kapsamlı çalışma, bölge sakinlerinin yaşam kalitesini önemli ölçüde artırdı. Ordu'da sürdürülen altyapı hamlelerinin bir parçası olan bu tür projeler, şehrin gelecekteki su ihtiyaçlarına yönelik kalıcı ve güvenilir çözümler üretme kararlılığını ortaya koyuyor.

Son Haberler

Kuşadası'nda Tarihi Roma Hamamı Özenli Çalışmayla Değer Buldu

18.08.2026 - 22:48

Ülker, İlk Yarı Yıl Finansallarını Açıkladı

18.08.2026 - 21:27

Japon Deprem Uzmanı Yoshınori Moriwaki, GEBKİM’de Sanayicilerle Buluştu

18.08.2026 - 17:57

Borusan Cat 2026 Roadshow & Demo Turu ile Sahaya Çıkıyor

18.08.2026 - 16:23

Başkent'te Gran Fondo Heyecanına Geri Sayım Başladı 

18.08.2026 - 16:20

Halkbank ve TÜBİTAK KARE İş Birliğiyle Düzenlenen HackAntarktika İçin Başvurular Başladı

18.08.2026 - 15:47

10’uncu Çalı Köy Filmleri Festivali İçin Geri Sayım Başladı

18.08.2026 - 15:39

Teknopanel’de Üst Düzey Atama

18.08.2026 - 15:20

Alternatif Bank’ın Bankacılık Vizyonu 19 Global Ödülle Taçlandı

18.08.2026 - 15:17

COP31 Türkiye Buluşmaları – Gaziantep Toplantısı Düzenlendi

18.08.2026 - 14:54
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel