Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
⌂
Anasayfa ›Yerel
Yerel

Osmangazi Belediyesi’nden gençlere tarih ve kültür yolculuğu

Osmangazi Belediyesi’nin “gençlerin kalbi Osmangazi” programı kapsamında 35 genç, panorama 1326 Bursa fetih müzesi’nden tarihi çarşı ve hanlar bölgesi’ne uzanan turda Bursa’nın tarihi mirasını keşfetti.

Yayınlama: 26.10.2026 - 15:56 Kaynak: Birlik Haber Ajansı Okunma: 55
Paylaş:

BURSA - BHA 

Osmangazi Belediyesi, gençlerin Bursa’nın köklü tarihini ve kültürel mirasını yakından tanımalarını sağlamak amacıyla düzenlediği etkinlikleri sürdürüyor. “Gençlerin Kalbi Osmangazi” programı kapsamında gerçekleştirilen “Bursa’nın Kalbinde Kent Kaşifleri Tarihi Eserler Turu ve Doku İzciliği” etkinliğinde gençler, kentin tarihi mekanlarını keşfetti.

Osmangazi Belediyesi tarafından dört etap halinde düzenlenen programın ilk etkinliği, Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’nde gerçekleştirildi. Etkinliğe 18-26 yaş aralığındaki 35 genç katıldı. Osmanlı Devleti’nin kuruluş dönemine ve Bursa’nın fethine ışık tutan müzeyi gezen katılımcılar, tarihi olayları görsel anlatımlar eşliğinde inceleyerek Bursa’nın geçmişine ilişkin bilgi edindi.

Müze ziyaretinin ardından Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi’ne geçen gençler, kentin asırlık yapılarını ve mimari zenginliklerini yakından tanıdı. Tarihi eserlerin özelliklerini ve çevrelerindeki kültürel ayrıntıları inceleyen katılımcılar, doku izciliği çalışmasıyla gözlem becerilerini geliştirme fırsatı buldu.

Tarihi keşfederken yeni arkadaşlıklar kurdular

Tarih ve kültürle iç içe geçen etkinlikte bir araya gelen gençler, birlikte gerçekleştirdikleri çalışmalarla hem yeni bilgiler edindi hem de yeni arkadaşlıklar kurdu. Bursa’nın tarihsel birikimini farklı yönleriyle tanıyan katılımcılar, edindikleri bilgileri birbirleriyle paylaşarak sosyal bağlarını da güçlendirdi.

Dört etap halinde devam edecek program, beşinci buluşmada düzenlenecek sertifika töreniyle tamamlanacak.

Etkinliğin kendileri için verimli geçtiğini belirten gençler, yaşadıkları şehri farklı bir bakış açısıyla tanıma ve yeni insanlarla bir araya gelme fırsatı bulduklarını ifade etti. Katılımcılar, sağlanan imkanlardan dolayı Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın’a teşekkür etti.

Son Haberler

Kazak gazeteci Tulpar Janibekkyzy, 28 yıl sonra çocukluk hayaline kavuştu

27.10.2026 - 12:07

Bakan Işıkhan: İşsizlik oranı 41 aydır tek hanede

27.10.2026 - 12:02

Filenin Sultanları’nın Dünya Kupası rotası belli oldu

27.10.2026 - 11:37

İran Genelkurmay Başkanı’ndan Hürmüz Boğazı açıklaması

27.10.2026 - 11:34

Tedarik Zincirinin Geleceğini Şekillendirenler 4 Kasım’da Buluşuyor

27.10.2026 - 11:29

Üçay Mühendislik’ten Macaristan’da 7,3 Milyon Euro’luk Güneş Enerjisi Yatırımı

27.10.2026 - 11:28

 Brisa, Yılın İlk Dokuz Ayında 806,7 Milyon TL Net Kar Elde Etti

27.10.2026 - 11:24

Atakey, Üçüncü Çeyrekte Rekor Satış Hacmine Ulaştı, Net Kârını %66 Artırdı

27.10.2026 - 11:21

Lezita SIAL Paris’te Avrupa’daki Büyüme Yolculuğuna Hız Kattı

27.10.2026 - 11:11

TİMBİR Akademi'de "İnternet Editörünün Mayın Tarlası" eğitimi gerçekleştirildi

27.10.2026 - 11:04
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel