Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
Anasayfa Gündem
Gündem

Özgür Mumcu Nilüfer'de Okurlarıyla Buluştu: 'Dünyalılar' Romanı Mercek Altında!

Yazar Özgür Mumcu, Nilüfer Belediyesi'nin Koza Buluşmaları'nda son romanı 'Dünyalılar'ı anlattı. Eserdeki uzaylı metaforuyla günümüz toplumsal sorunlarına dikkat çekti.

Yayınlama: 11.11.2025 - 16:23 Kaynak: Kapsül Haber Ajansı Okunma: 57
Paylaş:

Nilüfer Belediyesi, Koza Buluşmaları kapsamında Dr. Özgür Mumcu'yu ağırladı. Mumcu, 'Dünyalılar' romanı üzerinden insanlığın geçirdiği dönüşümü ve toplumsal fay hatlarını değerlendirdi. Uzaylıların aslında bir metafor olduğunu vurgulayan yazar, Gramsci'nin sözleriyle 'canavarlar zamanı'na dikkat çekti. Söyleşi, sanatseverlerin yoğun ilgisiyle karşılandı. Etkinliği Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir’in eşi Nuray Özdemir de takip etti.

Nilüfer Belediyesi’nin düzenlediği “Koza Buluşmaları” söyleşilerinin konuğu olan ünlü yazar Dr. Özgür Mumcu, son romanı “Dünyalılar” üzerinden çağımızın toplumsal meselelerini ele aldı.

Nilüfer Belediyesi’nin düzenlediği Koza Buluşmaları’nın son konuğu, çağdaş Türk edebiyatının önemli isimlerinden Dr. Özgür Mumcu oldu. Koza Kütüphane’de gerçekleşen ve Hakan Akdoğan’ın moderatörlüğünü yaptığı “Yalnızlık, İletişim, Temas: İnsanlık Ne Kadar Hazır?” başlıklı söyleşi, sanatseverlerin yoğun ilgisiyle karşılandı. Etkinliği Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir’in eşi Nuray Özdemir de takip etti.

Söyleşide son romanı “Dünyalılar” üzerinden insanlığın içinden geçtiği dönüşüm sürecini değerlendiren Mumcu, uzaylıların aslında bir metafor olarak kullanıldığını belirtti. Yazar, romanında uzaylıları toplumsal fay hatlarını görünür kılmak için bir araç olarak kullandığını ifade ederek, “Uzaylılar gelirse ne yapardık, ne kadar hazırız buna diye düşündüm. Gramsci’nin 1930’larda söylediği gibi geçiş dönemlerindeyiz. Ölmekte olan ölemiyor, doğmakta olan doğamıyor. Şimdi canavarlar zamanı” dedi.

Kaynak: (KAHA) Kapsül Haber Ajansı

Özgür Mumcu, Nilüfer'deki söyleşisinde 'Dünyalılar' romanını mercek altına alarak, uzaylı metaforu üzerinden günümüz toplumsal sorunlarına ışık tuttu. Romanında uzaylıları bir araç olarak kullandığını belirten Mumcu, insanlığın geçiş döneminde olduğunu ve toplumsal fay hatlarının görünür kılınmasının önemini vurguladı. Söyleşi, dinleyicilere düşündürücü bir bakış açısı sunarken, edebiyat ve toplum arasındaki ilişkiyi de gözler önüne serdi.

# Özgür Mumcu # Dünyalılar # Nilüfer Belediyesi
Son Haberler

Bakan Bak: Ortak Değerlerin Zedelenmesine Müsaade Edemeyiz

24.07.2026 - 23:27

HuqqA & HuQQabaz Yeşil Yatırımlarına Devam Ediyor

24.07.2026 - 21:44

Anadolu Hayat Emeklilik ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İş Birliğini Yeniledi

24.07.2026 - 21:43

Çocuklarda Yutulan Diş Macunu İstemsiz Gluten Maruziyetine Sebep Olabilir

24.07.2026 - 17:34

Manisa Büyükşehir Alaşehir’de Yol Konforunu Artırıyor

24.07.2026 - 17:04

Siemens ve HD Hyundai Gemi İnşasında Dijital Dönüşümü Hızlandırıyor

24.07.2026 - 17:01

TEKNOFEST Şampiyonu Liseliler Projelerini Arktik'te Test Etti

24.07.2026 - 16:43

Hyundai Motor Türkiye’den İşletmelere Özel Finansman Çözüm

24.07.2026 - 16:32

Dijital Teknolojiler İklimlendirme Sistemlerinde Yeni Dönemi Başlatıyor

24.07.2026 - 15:56

Kayseri'de Başkan Büyükkılıç, UND Yönetimiyle Kayseri'nin Lojistik Geleceğini Görüştü

24.07.2026 - 15:55
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel