Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
Anasayfa Teknoloji
Teknoloji

Özgür Özel: Turizm merkezlerine resmi nüfusa göre verilen ödenek cezadır

Yayınlama: 14.10.2024 - 18:14 Kaynak: İGF Haber Ajansı Okunma: 20
Paylaş:

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, yaz ortalaması 1 milyon olan bu kente 96 bin kişi üzerinden ödenek yollamanın aslında bu kenti siyasi tercihinden dolayı cezalandırmaktan başka bir şey olmadığını söyledi.

Ata SEVGİ - AjansCANKA / MUĞLA (İGFA) - Marmaris Belediyesi’nin, merkezdeki Abdi İpekçi Parkı’nda hizmete soktuğu Halk Kafe’nin açılışını, CHP Genel Başkanı Özgür Özel yaptı.

Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü ev sahipliğinde gerçekleşen Marmaris sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği açılışta; CHP Muğla Milletvekili Gizem Özcan, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, CHP Muğla İl Başkanı Zekican Balcı, CHP Marmaris İlçe Başkanı Ömer Bozdemir ve CHP’li Marmaris Belediye Meclis Üyeleri de katıldı.

Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü, halkçı belediyecilik anlayışıyla projeleri hayata geçirmeye devam edeceklerini belirterek, "Bu projelerle Marmaris’i daha iyi noktalara getireceğiz. Bugün bizi yalnız bırakmadığınız için teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum.” dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ise yerel yönetimlere İller Bankası'ndan gelen ödenekte adaletsizlik olduğuna dikkat çekti.

Konuşmasında turizm merkezlerinde yaz kış nüfus farkına değinen Genel Başkan Özel, "Marmaris’in nüfusunu dijital olarak tespit edebiliyorsunuz. Yaz ortalaması 1 milyon olan bu kente 96 bin kişi üzerinden ödenek yollamak aslında bu kenti siyasi tercihinden dolayı cezalandırmaktan başka bir şey değildir. Türkiye'de geçtiğimiz yıllarda kanunlaşan gelen turistlerden alınan vergiler var. Verginin tamamı bütün dünyada o şehrin belediyesine, o şehrin hizmetine aktarılırken maalesef Türkiye'de bu verginin de tamamı merkezi yönetim tarafından alındı. Normalde desteklenmesi gereken bu belediyeler cefayı çekiyor. Yerli yabancı turisti ağırlıyor o turistin verdiği vergiyi bile maalesef merkezi iktidar çekip alıyor. Çok yakında iktidara geldiğimizde hızla bunu düzelteceğiz" diye konuştu.

Açılış sonrası Halk Kafe mutfağına giren CHP Genel Başkanı Özgür Özel; kısa süre sonra kafenin diğer kapısından çıkıp gidince, geri döneceğini sanan kimi vatandaşlar, ellerinde Marmaris’le ilgili yazılı taleplerini Özel’e iletemeden alandan ayrıldılar.

Son Haberler

Çocuklar ve Gençler Bateriyle Yazın Ritmini Yakalıyor

26.07.2026 - 12:07

Başkent’te İlk Kez “Ankara Dergi Festivali” Düzenlendi

26.07.2026 - 11:57

Kültür Yolu Festivali'nde Rekor Konya'nın

26.07.2026 - 11:54

İstanbul'un Plaj ve Kıyı Şeridinden 6 Ayda Yaklaşık 5 Bin 291 Ton Atık Temizlendi

26.07.2026 - 11:50

Karaca'dan ChatGPT Hamlesi

26.07.2026 - 10:47

ASFİM’de Yeni Sezon Kayıtları Başladı

26.07.2026 - 10:44

Yuvacık Barajı Yolu Yenilendi

26.07.2026 - 10:42

Yazın Vazgeçilmez Rotaları: Akdeniz ve Ege'nin En İyi Plajları

26.07.2026 - 10:37

Samsung'dan Galaxy Z Serisine Geçişi Kolaylaştıran Kampanya

26.07.2026 - 10:34

Kia Vision Meta Turismo, 2026 Red Dot Tasarım Konsepti Ödülü'nü Kazandı

26.07.2026 - 10:31
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel