Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
Anasayfa Gündem
Gündem

Prostatın iyi huylu büyümesindeki cerrahi tedaviler

Yayınlama: 18.08.2024 - 13:47 Kaynak: İGF Haber Ajansı Okunma: 8
Paylaş:

Prostatın iyi huylu büyümesi, genellikle 50 yaş sonrası ortaya çıkan altta yatan nedenlerini henüz tam olarak bilemediğimiz bir hastalıktır. İyi huylu prostat büyümesi, prostat bezinin büyüyerek idrar yolunu sıkıştırması nedeniyle idrar yapma sorunları yol açmaktadır.

İSTANBUL (İGFA) - Prostat büyümesinde başlıca cerrahi tedavi yöntemlerine İstanbul Okan Üniversitesi Hastanesi Üroloji bölümünden Doç. Dr. Mehmet Kaba dikkat çekti.

İyi huylu prostat büyümesinin tedavisinde birinci tedavi yöntemi medikal tedavi olmalıdır. İlaç tedavine yanıt vermeyen veya ilacın yetersiz kaldığı durumlarda ya da ilacı yan etkileri nedeniyle kullanamayan hastalara cerrahi tedavi işlemi yapılabilir. Bunun yanında prostat büyümesinden kaynaklı mesane taşı oluşan, tekrarlayan sonda takılan, tekrarlayan prostata bağlı kanamaları olan hastalara ve prostat kaynaklı sık sık idrar yolu enfeksiyonu geçiren hastalarda da cerrahi işlem planlaması yapılmalıdır.

Rezeksiyon (kazıma), enükleasyon (içini boşaltmak), vaporizasyon (buharlaştırma), ablasyon (yakma) prensipleri ile tedavi yöntemleri mevcuttur. Bu yöntemlerden başlıcalarını Doç. Dr. Mehmet Kaba sizler için sıraladı.

AÇIK PROSTATEKTOMİ

AÇIK PROSTAT AMELİYATI

İyi huylu prostat büyümesi olan hastalarda açık yöntemle prostat içinin boşaltılması ilk uygulanan cerrahi yöntemdir. Ameliyat esnasında fazla kanamaya neden olması ve sonrasında uzun yatış süresi gerektirmesi olsa da 80-100 gr’dan büyük iyi huylu prostat büyümesi olan hastalarda kullanılmaya devam etmektedir.

Son Haberler

Royal Canın Türkiye 10. Yaşını Kutluyor

26.08.2026 - 13:22

Sistem Global’den Doğu Anadolu’nun Genç Yeteneklerine İstihdam Köprüsü

26.08.2026 - 13:11

Türkiye’nin İkinci Astronotu Tuva Cihangir Atasever, Uzay Kampı Türkiye’de Gençlerle Buluştu

26.08.2026 - 12:39

Kayseri Büyükşehir'den Felahiye Büyüktoraman Mahallesi'ne 16,8 Milyon TL'lik Ulaşım Yatırımı

26.08.2026 - 12:37

Emeklilik Sonrası Doğayla İç İçe Yaşayan Yusufelili Dikkat Çekti

26.08.2026 - 12:21

İstanbul Ulaşımına 15 Milyar TL'lik Yatırım

26.08.2026 - 12:06

Özel Sermaye Fonları Enerji, Sağlık, Altyapı Ve Savunma Gibi Daha Dayanıklı Sektörlere Yöneliyor

26.08.2026 - 12:02

İklim Değişikliği Binalarda Tasarım Kriterlerini Değiştiriyor

26.08.2026 - 11:48

Üç Sektör Tek Ekosistem Yaşam Bilimleri İstanbul’da Buluşuyor

26.08.2026 - 11:41

2026 MEB-AGS Sonuçları Açıklandı

26.08.2026 - 11:36
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel