Rıfat Ilgaz'ın 'Öksüz Civciv'i Minik Ellerle Karikatürlerde Canlandı!
Nilüfer Belediyesi'nin 'Yılın Yazarı Rıfat Ilgaz' etkinlikleri kapsamında düzenlenen Karikatür Atölyesi Sergisi büyük ilgi görüyor. Minik sanatçıların 'Öksüz Civciv' öyküsünden ilham alarak yarattığı birbirinden renkli karikatürler, Konak Kültürevi'nde sergileniyor. Çocukların hayal dünyasının kapılarını aralayan bu özel sergi, sanatseverlere unutulmaz bir deneyim sunuyor. Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Okan Şahin, serginin açılışında yaptığı konuşmada kültür ve sanata verdikleri önemi vurguladı. Bu anlamlı etkinlik, Rıfat Ilgaz'ın eserlerini yeni nesillere aktarmak adına önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.
“Yılın Yazarı Rıfat Ilgaz” etkinlikleri kapsamında düzenlenen Karikatür Atölyesi sergisi açıldı. Konak Kültürevi'nde açılan sergide, çocukların Öksüz Civciv öyküsünden esinlenerek çizdikleri 51 karikatür eser 12 Kasım’a kadar ziyaret edilebilecek.
Nilüfer Belediyesi’nin “2025 Yılın Yazarı Rıfat Ilgaz” etkinlikleri kapsamında düzenlediği Karikatür Atölyesi Sergisi, Konak Kültürevi'nde açıldı. Serginin açılışına Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Okan Şahin de katıldı.
Mart ayında Mehmet Kahraman eğitmenliğinde başlayan atölyede 48 çocuk eğitim aldı. Çocuklar önce Rıfat Ilgaz'ın “Öksüz Civciv” isimli öykü kitabını okudu, ardından da bu öyküyü kendi hayal dünyalarında yorumlayarak çizimlerine aktardı. Atölye sonunda ortaya 51 karikatür eseri çıktı.
Serginin açılışında konuşan Başkan Yardımcısı Okan Şahin, Nilüfer’in kültürün, sanatın ve sporun başkenti olduğunu vurguladı. Gençler, çocuklar, kadınlar ve dezavantajlı grupların öncelikleri olduğunu belirten Şahin, “Yılın Yazarı etkinliği bizim için çok kıymetli. Bu etkinlikler yıl boyunca sürüyor. Bu etkinlik kapsamında çocuklarla bir arada olmak bizim için mutluluk. Bu atölyeye katılan ve eser sunan tüm çocuklarımıza, emeği geçen kıymetli hocamıza ve ailelere teşekkür ediyorum” dedi.
Eğitmen Mehmet Kahraman ise Yılın Yazarı Karikatür Atölyesi Sergisi’nin geleneksel bir hale geldiğini söyledi. Kahraman, “Her yıl çocuklarla birlikte yılın yazarı ile ilgili karikatürler çiziyoruz. Çocuklara kitap veriyoruz ve onlar da bu kitapları okuyarak, sonrasında ortaya çok güzel eserler çıkarıyorlar” diye konuştu.
Açılış konuşmalarının ardından Okan Şahin, katkıları için Mehmet Kahraman’a hediye verdi. Etkinlikte çocuklara sertifikaları dağıtıldı. Şahin, sergiyi gezerek çocukların karikatürlerini de inceledi.
“2025 Yılın Yazarı Rıfat Ilgaz: Karikatür Atölyesi Sergisi” 12 Kasım tarihine kadar Konak Kültürevi’nde ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek.
Kaynak: (KAHA) Kapsül Haber Ajansı
Konak Kültürevi'nde açılan 'Yılın Yazarı Rıfat Ilgaz' Karikatür Atölyesi Sergisi, çocukların 'Öksüz Civciv' öyküsünü karikatürlerle yorumladığı 51 eserden oluşuyor. Mehmet Kahraman'ın eğitmenliğinde gerçekleşen atölyede çocuklar, hem okuma hem de çizim yeteneklerini geliştirme fırsatı buldu. Sergi açılışında Nilüfer Belediyesi yetkilileri ve eğitmen Mehmet Kahraman da yer aldı, katkılarından dolayı teşekkür plaketi sunuldu. 12 Kasım'a kadar ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek sergi, Rıfat Ilgaz'ın eserlerini çocukların gözünden görme fırsatı sunuyor.