Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
Anasayfa Gündem
Gündem

RTÜK Başkanı Şahin'den Sert Açıklama: Küfür İçeren Yayınlara Ağır Cezalar

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik küfür içeren yayınları kınayarak, en ağır müeyyidelerin uygulanacağını açıkladı.

Yayınlama: 25.03.2025 - 09:39 Kaynak: Birlik Haber Ajansı Okunma: 55
Paylaş:

RTÜK Başkanı Şahin, Cumhurbaşkanı ve ailesine yönelik küfür ve hakaret içerikli yayınlara sert tepki gösterdi. Şahin, sorumsuz siyasetçileri kınayarak, en üst sınırdan yaptırımların uygulanacağını duyurdu. Detaylar haberimizde!

ANKARA-BHA Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ailesine yönelik küfür ve hakaret içerikli yayınlara tepki gösterdi. Şahin, sorumlu yayıncılık ilkesi gereğince bu yayınlara en üst sınırdan yaptırım uygulanacağını şu ifadelerle açıkladı: "Günlerdir yaptığımız uyarılar, verdiğimiz program durdurma dahil üst sınırdan idari cezalara rağmen sorumsuz siyasetçilerin meydanlardaki beyanatlarının çirkin yansımalarına ekranlarımızda da üzülerek şahit oluyoruz. Kendini bilmez ahlaksız bir güruhun devletimizin başı Sayın Cumhurbaşkanımızın ailesi ve merhume annesi ile ilgili sarf ettikleri edep ve insanlık dışı söylemleri nefretle kınıyor ve sahiplerine iade ediyorum. Bu edep dışı küfür ve söylemleri canlı yayın bahanesiyle basın özgürlüğü kisvesi altında veren yayın kuruluşları hakkında ilk Üst Kurul toplantısında en ağır müeyyideler uygulanmak üzere gereğinin yapılacağını belirtmek isterim. Bir kez daha yüce Türk milletine buradan sesleniyorum. Lütfen kendini bilmezlerin provokasyonlarına gelmeyiniz."

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, küfür içeren yayınlar konusunda sert önlemlerin alınacağını vurgulayarak, basın özgürlüğü kisvesi altında yapılan saldırıları kınadı. Şahin, Türk milletine provokasyonlara karşı uyarıda bulunarak, sorumlu yayıncılığın önemine dikkat çekti.

# RTÜK # Ebubekir Şahin # küfür içeren yayınlar
Son Haberler

Junioshow 8 Eylül’de Bursa’da Kapılarını Açıyor

06.09.2026 - 23:01

Vatansever: Türkiye’nin büyüme kalitesini teknoloji yoğunluğu belirleyecek

06.09.2026 - 22:22

Buharkent'te Saniyelerin Savaşı

06.09.2026 - 22:19

Angela Merkel’in Merakla Beklenen Kitabı Okurla Buluştu

06.09.2026 - 10:36

Ünlü Alman Piyanist LEVI.SCT, Türkiye’de İlk Kez Ela Excellence Resort Belek’te Sahne Aldı

06.09.2026 - 10:33

“Kazanan Şirket, Denemiş Olan Şirkettir” 

06.09.2026 - 10:31

Mert Demir’den Kayseri’de Müzik Dolu Gece

06.09.2026 - 10:30

Porsuk Akıyor, Eskişehir’de Festival Heyecanı Devam Ediyor

06.09.2026 - 10:28

‘Mercan Köşk’ten Tarsus’ta Görkemli Gala!

06.09.2026 - 10:27

İzmir’in Kuzeyinde Su Altyapısına 147 Milyon Liralık Yatırım

06.09.2026 - 10:24
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel