RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'in Srebrenitsa soykırımının 30. yıldönümünde yaptığı açıklama büyük yankı uyandırdı. Şahin, soykırımda sadece masum Boşnak sivillerin değil, tüm insanlığın katledildiğini vurguladı. Bu acı olayın üzerinden 30 yıl geçmesine rağmen feryatların hala kulaklarda çınladığını belirten Şahin, şehitleri rahmetle andı. RTÜK Başkanı, Srebrenitsa Soykırımı'nı unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarını kesin bir dille ifade etti. Şahin'in bu güçlü mesajı, soykırımın acısını yaşayanlar ve insanlık değerlerine sahip çıkanlar tarafından takdirle karşılandı.

<p><strong>ANKARA-BHA</strong></p>

<p>Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, Srebrenitsa soykırımının 30. yılında sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yayınladı. </p>

<p>Şahin, mesajında şu ifadelere yer verdi :</p>

<p>"Srebrenitsa’da sadece masum Boşnak siviller değil, insanlığın kendisi de katledildi. Evlatlar babasız, anneler evlatsız kaldı. Fail belliydi, dünya sessizdi.</p>

<p>Aradan 30 yıl geçti ama BM'nin oluşturduğu sözde güvenli bölgede yankılanan feryat hâlâ kulaklarımızda.</p>

<p>Şehit düşen kardeşlerimizi tekrar rahmetle anıyoruz. Srebrenitsa Soykırımı’nı unutmadık. Unutturmayacağız."</p>

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, Srebrenitsa soykırımının 30. yıl dönümünde yaptığı açıklamada, soykırımın sadece Boşnak sivilleri değil, tüm insanlığı hedef aldığını belirtti. Şahin, Birleşmiş Milletler'in sözde güvenli bölgesinde yaşanan bu acı olayın feryatlarının hala duyulduğunu ifade etti. Şehitlere rahmet dileyen Başkan, soykırımı unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarını vurguladı. Bu açıklama, Srebrenitsa soykırımının acısını taze tutmak ve insanlığın bu tür vahşetlere karşı uyanık kalmasını sağlamak amacıyla yapıldı.