Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
Anasayfa Gündem
Gündem

RTÜK'ten Yayıncılara Kritik Uyarı: Başkanın Adı Kullanılarak Dolandırıcılık!

RTÜK, yayıncıları Ebubekir Şahin'in adını kullanarak yapılan dolandırıcılık girişimlerine karşı uyardı. Dikkatli olun, maddi taleplere itibar etmeyin!

Yayınlama: 09.05.2025 - 18:47 Kaynak: Birlik Haber Ajansı Okunma: 69
Paylaş:

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'in adının karıştığı dolandırıcılık vakaları yayıncıları alarma geçirdi! Kurum, yayın kuruluşlarını hedef alan bu tür girişimlere karşı sert bir uyarı yayınladı. Sahte bağış ve yardım taleplerine karşı tetikte olunması gerektiği vurgulanırken, RTÜK bu tür durumların derhal bildirilmesini istedi. Peki, bu dolandırıcılık girişimlerinin arkasında kimler var? RTÜK, yayıncıları nasıl koruyacak? İşte detaylar!

ANKARA-BHA Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), son günlerde bazı radyo ve televizyon kuruluşlarının RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’in ismi kullanılarak dolandırıcılık girişimlerine maruz kaldığını belirterek dikkatli olunması çağrısında bulundu. Kurulun sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklamada, bazı kişi ya da kişilerin RTÜK Başkanı, Üst Kurul Üyesi ya da RTÜK personeli gibi kendilerini tanıtarak yayın kuruluşlarını aradığı ve “yardım”, “bağış” ya da farklı gerekçelerle maddi talepte bulunduklarının tespit edildiği bildirildi. Açıklamada, bu tür taleplerin kesinlikle kurumla bir ilgisinin bulunmadığına dikkat çekilerek şu ifadelere yer verildi: “Bu tür taleplerin tamamı dolandırıcılık girişimidir. Kurumumuz tarafından, bu sahte aramaları gerçekleştiren kişi veya kişiler hakkında gerekli suç duyuruları yapılmış, adli süreçler başlatılmış ve gelişmeler titizlikle takip edilmektedir.” RTÜK, özellikle yayıncılara yönelik yapılan bu tür aramalarda dikkatli olunmasını ve benzeri bir durumla karşılaşılması halinde vakit kaybetmeden hem RTÜK’e hem de ilgili emniyet birimlerine bilgi verilmesini önemle tavsiye etti.

RTÜK, son zamanlarda artan ve başkan Ebubekir Şahin'in adını kullanarak yapılan dolandırıcılık girişimlerine karşı yayıncıları bilgilendirdi. RTÜK, bu tür maddi taleplerin kurumla hiçbir ilgisi olmadığını ve yasal süreçlerin başlatıldığını açıkladı. Yayıncıların dikkatli olması, benzer durumlarda RTÜK'e ve emniyet birimlerine bilgi vermesi önemle vurgulandı. Kurum, bu tür sahtekarlıklara karşı sıfır tolerans politikası izleyeceğini belirtti.

# RTÜK dolandırıcılık uyarısı # Ebubekir Şahin # yayıncı dolandırıcılığı
Son Haberler

Junioshow 8 Eylül’de Bursa’da Kapılarını Açıyor

06.09.2026 - 23:01

Vatansever: Türkiye’nin büyüme kalitesini teknoloji yoğunluğu belirleyecek

06.09.2026 - 22:22

Buharkent'te Saniyelerin Savaşı

06.09.2026 - 22:19

Angela Merkel’in Merakla Beklenen Kitabı Okurla Buluştu

06.09.2026 - 10:36

Ünlü Alman Piyanist LEVI.SCT, Türkiye’de İlk Kez Ela Excellence Resort Belek’te Sahne Aldı

06.09.2026 - 10:33

“Kazanan Şirket, Denemiş Olan Şirkettir” 

06.09.2026 - 10:31

Mert Demir’den Kayseri’de Müzik Dolu Gece

06.09.2026 - 10:30

Porsuk Akıyor, Eskişehir’de Festival Heyecanı Devam Ediyor

06.09.2026 - 10:28

‘Mercan Köşk’ten Tarsus’ta Görkemli Gala!

06.09.2026 - 10:27

İzmir’in Kuzeyinde Su Altyapısına 147 Milyon Liralık Yatırım

06.09.2026 - 10:24
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel