Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
Anasayfa Yaşam
Yaşam

Rüsumat No:4 Gemisi ve Açık Hava Müzesi 350 Bin Kişi Tarafından Ziyaret Edildi

Altınordu Sahilinde yerini alan ve destansı hikâyesini gelecek nesillere aktaran Rüsumat No:4 Gemisi ve Açık Hava Müzesi'nin açılışının üzerinden geçen bir yılda 350 bin kişiyi ağırladı. Kurtuluş Savaşı'nda önemli bir rol oynayan Rüsumat No:4 Gemisi, Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından müze haline getirilerek ziyaretçilere açıldı.

Yayınlama: 21.04.2024 - 10:45 Kaynak: İGF Haber Ajansı Okunma: 45
Paylaş:

Ordu'da büyük ilgi gören Rüsumat No:4 Gemisi ve Açık Hava Müzesi, Kurtuluş Savaşı'nın önemli bir hikayesini ziyaretçilere aktarıyor. Altınordu Sahili'nde bulunan müze, geçtiğimiz bir yılda 350 bin kişi tarafından ziyaret edildi. Gemide sergilenen tarihi detaylar dikkat çekiyor, gelecek kuşaklara unutulmaz bir deneyim sunuyor.

Altınordu Sahilinde yerini alan ve destansı hikâyesini gelecek nesillere aktaran “Rüsumat No:4 Gemisi ve Açık Hava Müzesi” açılışının üzerinden geçen bir yılda 350 bin kişiyi ağırladı.

ORDU (İGFA) - Orduluların tam bir asır önce ortaya koyduğu kahramanlık destanını tarihin tozlu raflarından indiren Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, özel bir ekip ile çalışarak Rüsumat No:4 destanını gelecek kuşaklara aktarmak için önemli bir çalışma gerçekleştirdi. Bu kapsamda Kurtuluş Savaşı’nın önemli destanları arasında yer alan Rüsumat No:4 Gemisi’nin tarihi destanını yaşatmak ve gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından müze inşa edildi.

2023’TE AÇILDI

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Hamidiye kruvazörü ile Ordu’ya gelişi esnasında karaya ayak bastığı yer olan Altınordu Sahili Ayışığı Meydanı’nda tarihi kaynaklardan yararlanılarak birebir aynı ölçülerde inşa edilen Rüsumat No:4 Gemisi geçtiğimiz yıl Nisan ayında düzenlenen tören ile ziyarete açıldı.

350 BİN KİŞİ RÜSUMAT’IN DESTANSI TARİHİNİ YERİNDE GÖRDÜ

Kurtuluş Savaşı'nda gösterdiği yararlılık ile dünya denizcilik tarihine geçen ve Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından birebir ölçülerde yeniden inşa edilerek hizmete açılan Rüsumat No: 4 Gemisi ve Açık Hava Müzesi, açılışın ardından Orduluların ve Ordu’ya gelen misafirlerin uğrak noktası oldu. Destansı hikâyesi ile hafızalara kazınan Rüsumat No 4: Gemisi ve Açık Hava Müzesi açılışın üzerinden geçen bir yılda 350 bin kişi tarafından gezildi.

RÜSUMAT NO:4 DESTANSI BİR ÖYKÜYE SAHİP

Kurtuluş Savaşı için cepheye mühimmat taşıyan gemileri yakalamaya çalışırken Karadeniz’de devriye gezen düşman gemilerini atlatan Rüsumat No:4, Batum’dan yüklediği iki top ve 350 sandık cephaneyi İnebolu’ya yetiştirme çabasındaydı.

Düşman gemilerinden kurtulan Rüsumat 17 Ağustos’ta Ordu’ya vardı. Silahların her an yakalanma tehlikesine karşı Ordulular tarihe geçen ilginç bir dayanışma örneği sergiledi. Önce gemide bulunan silahlar takaların yan yana getirilmesiyle köprü oluşturulup halkın dayanışması ile gemiden alınarak bir depoya götürüldü. Silahların boşaltılmasının ardından Rüsumat batırıldı. Ordu’ya gelen düşman gemileri batan bir geminin işlevini kaybettiğini düşünerek geri çekildi. Düşman gemilerinin gitmesinin ardından Ordulular yine tarihi bir dayanışma ile gemiyi yüzdürdü. Motoru yenilendi. Depodaki silahlar yine takaların yan yana getirilmesiyle iskele yapılarak yeniden gemiye yüklendi. Rüsumat, Ordu’dan hareket ederek İnebolu limanına ulaştı.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler liderliğinde hayata geçirilen Rüsumat No:4 Gemisi ve Açık Hava Müzesi, tarihin tozlu raflarından günümüze taşınan kahramanlık destanını canlı tutuyor. Gemide sergilenen eşsiz öykü, ziyaretçilere Kurtuluş Savaşı dönemine ait benzersiz bir deneyim yaşatıyor. Geçtiğimiz yıl açılışı gerçekleştirilen müze, bir yılda 350 bin kişi tarafından gezilerek büyük ilgi gördü. Rüsumat No:4 Gemisi'nin destansı hikayesi, ziyaretçiler üzerinde derin izler bırakıyor ve tarihin akışını yeniden gözler önüne seriyor.

# Rüsumat No:4 Gemisi # Açık Hava Müzesi # Kurtuluş Savaşı
Son Haberler

Junioshow 8 Eylül’de Bursa’da Kapılarını Açıyor

06.09.2026 - 23:01

Vatansever: Türkiye’nin büyüme kalitesini teknoloji yoğunluğu belirleyecek

06.09.2026 - 22:22

Buharkent'te Saniyelerin Savaşı

06.09.2026 - 22:19

Angela Merkel’in Merakla Beklenen Kitabı Okurla Buluştu

06.09.2026 - 10:36

Ünlü Alman Piyanist LEVI.SCT, Türkiye’de İlk Kez Ela Excellence Resort Belek’te Sahne Aldı

06.09.2026 - 10:33

“Kazanan Şirket, Denemiş Olan Şirkettir” 

06.09.2026 - 10:31

Mert Demir’den Kayseri’de Müzik Dolu Gece

06.09.2026 - 10:30

Porsuk Akıyor, Eskişehir’de Festival Heyecanı Devam Ediyor

06.09.2026 - 10:28

‘Mercan Köşk’ten Tarsus’ta Görkemli Gala!

06.09.2026 - 10:27

İzmir’in Kuzeyinde Su Altyapısına 147 Milyon Liralık Yatırım

06.09.2026 - 10:24
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel