Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
Anasayfa Siyaset
Siyaset

Şadi Özdemir'den Çarpıcı Açıklamalar: 'Kentsel Dönüşüm Bölgesel Olmalı'

CHP Nilüfer Belediye Başkan Adayı Şadi Özdemir, kentsel dönüşüm çalışmalarını değerlendirdi. Özdemir, parsellere dayalı dönüşümün nüfusu artırdığını vurgulayarak bölgesel planlamanın önemini dile getirdi.

Yayınlama: 28.03.2024 - 13:01 Kaynak: İGF Haber Ajansı Okunma: 34
Paylaş:

CHP Nilüfer Belediye Başkan Adayı Şadi Özdemir, kentsel dönüşümde yeni bir bakış açısı gerektiğini belirterek, bölgesel planlama vurgusu yaptı. Özdemir'in çarpıcı açıklamaları gündeme oturdu.

Nilüfer Belediye Başkan Adayı Şadi Özdemir, İMSİAD’ı ziyaret etti. Kentsel dönüşüm çalışmalarını değerlendiren Özdemir, “Parsel bazlı dönüşüm, sadece nüfusu yoğunlaştırıyor. Bu, hepimizin sorunu. Bireyselden çok kamu yararını düşünerek, ortak çözüm üretmeliyiz. Aksi halde nefes alacak alan kalmayacak. Biz, bölgesel dönüşümden yanayız” diye konuştu.

BURSA (İGFA) - CHP Nilüfer Belediye Başkan Adayı Şadi Özdemir, CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey ile birlikte İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İş İnsanları Derneği’nde  (İMSİAD) üyelerle buluştu. İMSİAD Başkanı Şeref Demir ile üyelerin yer aldığı buluşmada gündem, kentsel dönüşüm çalışmaları oldu. Nilüfer’de kentsel dönüşüm adı altında yapılan çalışmaların, sorunları da beraberinde getirdiğine dikkat çeken Nilüfer Belediye Başkan Adayı Şadi Özdemir, yeni bir bakış açısına ihtiyaç olduğunu vurguladı. Parsel bazlı yapılan çalışmaların yanlış olduğunu vurgulayan Şadi Özdemir, bu durumun nüfus yoğunluğunu artırdığını söyledi. Bölgesel planlamaların ve ada bazlı kentsel dönüşüm çalışmaları yapılması gerektiğine dikkat çeken Şadi Özdemir, “Eğitim, sosyal donatı, otopark, spor, kültür-sanat alanları artırılmadan mevcut binaları yıkıp, daha yüksek katlı binalar yapmak, nüfusu neredeyse 2-3 kat artırıyor. Bölgesel planlama ve ada bazlı kentsel dönüşüm yapılmalı. Burada bir sorun var. Bu sorunu ortadan kaldırmak için de ortak bir çözüme ihtiyaç var” diye konuştu.

“KENTİN GELECEĞİNİ HEPİMİZ DÜŞÜNMELİYİZ”

Mevcut kentsel dönüşüm çalışmalarının aynı bakış açısıyla devam etmesi halinde kentte nefes alacak alanların kalmayacağını belirten Şadi Özdemir, bu olumsuz durumdan herkesin etkileneceğinin altını çizdi. Özdemir, “Yeni bir bakış açısına ihtiyaç var. Kamu yöneticisi kentin 50 yıl, 100 yıl sonrasını düşünen olmalı. Bursa’nın batısı, büyük bir ağırlık taşımaya başladı. Bu dengesizliği ortadan kaldırmak lazım. Bu kent hepimizinse bu kentin geleceğini de hepimizin düşünmesi gerek. Bireysel çıkarlardan çok, kamu çıkarını düşünerek çözüm üretmeli, buna göre hareket etmeliyiz. Sizlerin de desteğiyle Mustafa Bozbey büyükşehir belediye başkanı seçildiğinde, her şey çok daha kolay olacak” dedi.

Nilüfer’de gençlerin gittiği mekânlarda neredeyse her 4 kişiden 2’sinin Osmangazi’den, 1’nin diğer ilçelerden, 1’inin de Nilüfer’den olduğuna dikkat çeken Şadi Özdemir, “Niye insanlar buraya geliyor? Çünkü diğer yerlerde yaşam standartları, özgürlükler, güvenlik yetersiz. Mustafa Bozbey büyükşehire geldiğinde, şehri dengeleyecek” ifadelerini kullandı.

Uzmanların da yer aldığı yeni mekanizmalar ve yapılar oluşturarak, Nilüfer’i ortak akılla yöneteceklerini vurgulayan Şadi Özdemir, “Bu yapının içinde halk da olacak. Kendi yetkimizi paylaşıp, birlikte yöneteceğiz. Nilüfer çok kıymetli bir ilçe. Bu kent hepimizin. Bir yanda kuvvetli sanayi bölgeleri, diğer yanda verimli tarım arazileri var. Bu dengeyi çok iyi kurmak lazım. Deprem bölgesinde olduğumuzu unutmamalıyız. Her tarafta fay hatları var. Kentin kirli havasını da hepimiz soluyoruz, trafik yoğunluğunu da hepimiz yaşıyoruz. Tüm bunlara baktığınızda yeni bir akla, bakış açısına ihtiyaç olduğunu görüyoruz ” diye konuştu.

Nilüfer Belediye Başkan Adayı Şadi Özdemir, İMSİAD üyelerinin sorularını da yanıtladı.

Şadi Özdemir, kentsel dönüşümde nefes alacak alanların kalmayacağı uyarısında bulundu. Kentin geleceği için bireysel çıkarlar yerine kamu yararını düşünmek gerektiğini vurgulayan Özdemir, İMSİAD üyeleri ile gerçekleştirdiği buluşmada önemli soruları yanıtladı.

# Şadi Özdemir # Kentsel dönüşüm # bölgesel planlama
Son Haberler

Albaraka Türk, Forbes’un “Dünyanın En İyi Performans Gösteren Bankaları” Listesinde Yer Aldı

17.09.2026 - 11:16

Sanovel’den Alzheimer Farkındalığına Güçlü Destek

17.09.2026 - 11:12

Alpine, Türkiye’deki Satış ve Deneyim Noktalarını Genişletiyor

17.09.2026 - 11:08

L'Oréal Türkiye’den ABD’ye Yönetici Transferi

17.09.2026 - 10:56

Turknet ve Monster Notebook Oyuncular için Güçlerini Birleştirdi

17.09.2026 - 10:24

Multinet Up, Etik ve İtibar Derneği (TEİD) Üyesi Oldu

17.09.2026 - 10:19

SİNTEK B.V. Avrupa’ya İthalatta Karbon Yetkisini Aldı

17.09.2026 - 09:31

Turkish Tastes, ABD’de Mutfak Profesyonellerine Ulaşıyor

17.09.2026 - 09:10

SANES PRESSES Yüksek Hassasiyetli FB1 Serisi Hassas Kesme Prese Teknolojisini MAKTEK Avrasya 2026’da Tanıtacak

17.09.2026 - 09:07

Nilüfer Uluslararası Caz Okulu Kapılarını Açıyor

17.09.2026 - 09:06
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel