Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
Anasayfa Spor
Spor

Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nin Sporcusu Avrupa'da Tarih Yazdı

Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nin milli kano sporcusu Taha Erkam Usta, Slovakya'da düzenlenen Gençler Avrupa Şampiyonası'nda tarihi bir başarı elde ederek, gümüş ve bronz madalya kazandı. Türkiye'nin kano branşındaki ilk madalyalarını alan Usta, ülkeye büyük bir gurur yaşattı.

Yayınlama: 02.07.2024 - 12:59 Kaynak: İGF Haber Ajansı Okunma: 86
Paylaş:

Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nin milli kano sporcusu Taha Erkam Usta, Slovakya'da düzenlenen Gençler Avrupa Şampiyonası'nda gümüş ve bronz madalya kazanarak tarih yazdı. Ülkemizin kano branşındaki ilk zaferini elde eden Usta, nefes kesen performansıyla büyük takdir topladı. Türkiye'nin gururu Usta, Sakarya'ya büyük bir başarı getirerek adını altın harflerle yazdırdı. Bu olağanüstü başarı, spor dünyasında adından söz ettirmeye devam ediyor.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin sporcusu Taha Erkam Usta, Gençler Avrupa Şampiyonası’nda gümüş ve bronz madalya kazanan ilk sporcu unvanını alarak Slovakya’da tarih yazdı.

SAKARYA (İGFA) - Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin milli kano sporcusu Taha Erkam Usta, 27-30 Haziran tarihleri arasında Slovakya’da düzenlenen Gençler Avrupa Şampiyonası’nda yarıştı.

Nefes kesen mücadelede kano üzerinde üst düzey bir performans sergileyen Usta, bir gümüş ve bir bronz madalya kazanarak tarih yazdı.

TÜRKİYE İLK KEZ

Türkiye’nin Avrupa Gençler Şampiyonası’nda kano branşında aldığı ilk madalyaların sahibi olan Usta, Sakarya’ya ve ülkesine büyük bir başarı kazandırdı.   

K2-1000 metre yarışlarında ikinci, K2-500 metre yarışlarında üçüncü olan sporcumuz geriye ülkesine büyük bir zaferle döndü. Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü sporcusu Rahmi Kaan Karahan ise Sakarya’nın sporcusuna bu zorlu mücadelede eşlik ederek zaferin mimarlarından biri oldu.

“TARİHİ BAŞARI İÇİN TEBRİK EDİYORUZ”

Büyükşehir’den yapılan açıklamada, “Slovakya’nın başkenti Bratislava’da 27-30 Haziran tarihleri arasında düzenlenen Gençler Avrupa Şampiyonası’nda, Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübümüzün milli kano sporcusu Taha Erkam Usta, K2-1000 metre yarışlarında gümüş, K2-500 metre yarışlarında bronz madalya kazanarak ülkemizin kano branşında Avrupa Şampiyonalarındaki ilk zaferini getirdi. Sporcumuz Taha Erkam Usta’yı tarihi başarısı için tebrik eder, başarılarının devamını dileriz” denildi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nin gururlu sporcusu Taha Erkam Usta, Slovakya'da düzenlenen Gençler Avrupa Şampiyonası'nda kano dalında unutulmaz bir iz bıraktı. K2-1000 metre yarışlarında gümüş, K2-500 metre yarışlarında bronz madalya kazanan Usta, Türkiye'nin kano tarihinde şanlı bir yere sahip oldu. Büyükşehir Belediyesi ve spor camiası, Usta'nın eşsiz başarısını gururla paylaşıyor ve onu tebrik ediyor. Gelecek yıllarda da aynı başarıları sürdüreceğine inanıyor ve desteklerini sürdüreceğini belirtiyorlar.

# Sakarya Büyükşehir Belediyesi # Taha Erkam Usta # Avrupa Şampiyonası
Son Haberler

Çorum Gastronomisi Dünya Sahnesine Çıkıyor

08.09.2026 - 17:51

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Şampiyon Voleybolculara Tebrik

08.09.2026 - 17:41

Eskişehir Tarım, Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı Kapılarını Açtı

08.09.2026 - 17:22

ASELSAN, Polonya’da Yeni İhracat Fırsatlarına Odaklandı

08.09.2026 - 17:03

Mehmet Şimşek Açıkladı: Türkiye PISA’da Üç Alanda da Yükseldi

08.09.2026 - 16:57

Arabica Coffee, Dünya Motokros Şampiyonası Heyecanını Afyonkarahisar’da Yaşattı

08.09.2026 - 16:45

TAV, Kuzey Makedonya Ohrid Havalimanı’nı Yeniledi

08.09.2026 - 16:32

Cevdet Yılmaz, KKTC Başbakanı Ünal Üstel ile Görüştü

08.09.2026 - 16:27

Bodrum’da Deniz Börülcesi Hasadı Sofraya Taşındı

08.09.2026 - 16:22

Nilüferli Miniklere Kırtasiye Desteği

08.09.2026 - 16:18
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel