Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
Anasayfa Yaşam
Yaşam

Sakarya Geleneksel Sanatlar'da yılsonu heyecanı

Yayınlama: 09.06.2024 - 17:45 Kaynak: İGF Haber Ajansı Okunma: 27
Paylaş:

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Geleneksel Sanatlar İhtisas Merkezi’nde yılsonu heyecanı yaşandı.

SAKARYA (İGFA) - Sakarya'da Geleneksel Sanatlar İhtisas Merkezi'nin yılsonu sergisinde hat, (kufi, sulus, nesih, rika) tezhip, minyatür, çini, ebru, ahşap oyma, sedef kakma, cilt, katı hendesi, tezyinat, çamur şekillendirme ve kaligrafi gibi 11 farklı branşta 175 eser beğeniye sunuldu.

 

Programa Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar’ın yanı sıra MHP İl Başkanı Oğuz Alkaş, Sakarya Muhtarlar Federasyonu Başkanı Erdal Erdem, SAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Özer Köseoğlu, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Alpay Şirin, Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Orhan Bayraktar, eğitmenler, kursiyerler ve çok sayıda sanatsever yer aldı.

SAÜ Geleneksel Türk Sanatları bölümü yüksek lisans öğrencisi olan, aynı zamanda Geleneksel Sanatlar İhtisas Merkezi’nde eğitimlere katılan Fatma Altuntaş, merkezde gerçekleştirilen eğitimlerin akademiyle eş değer olduğunu ifade ederek, “Burada emek veren arkadaşlarım gibi bende boş zamanlarımı değerlendirmek için değil, bizzat zamanımı burası için ayırıyorum. Türkiye’de 2. olan ve sene boyunca usta sanatçıların elinden çıkan eserleri sergileme ve görme fırsatı buluyoruz” dedi.

Geleneksel Sanatlar İhtisas Merkezi’nin kurucu hocalarından Hattat Prof. Dr. Mehmet Memiş, sergiyle birlikte Sakarya’nın yeni sanatçılar yetiştirdiğini gördüklerini belirterek, “Gördüğüm ve hissettiğim kadarıyla Sakarya’da kültür sanat alanında önemli gelişmelere şahit oluyoruz. Fiziki imkânlar, sahip olduğu koleksiyonu, kütüphanesi ve en önemlisi de eğitmen kadrosuyla gerçekten büyük bir velinimet” ifadelerini kullandı.

2015 yılından beri merkezi yakından takip ettiğini belirten Başkan Yusuf Alemdar, sanata güç veren kursiyer ve eğitmenleri tebrik etti. Sanatın, kültürün insanın ruhunu yansıttığını ifade eden Alemdar, “İnsanın medeniyetini, kültürünü, sanatını yaşatamadığı müddetçe huzur içinde mutluluğu yakalama şansı yoktur. Bizim medeniyetimiz dünyanın en zengin medeniyetlerinden birisidir. Dünyanın neresine giderseniz gidin bütün sanat galerilerinde Doğu, İslam ve Türk medeniyetinin eserlerini görürsünüz” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar kurdele kesimi sonrası merkezin kurucu hocalarından Prof. Dr. Mehmet Memiş’ten günün anlam ve önemine ait hediyeyi kabul etti.

Eserleri tek tek inceleyip, eserlerin sahiplerinden bilgi aldı.

Son Haberler

Sanmar ve Saam Towage, 16. Çekici Geminin Teslimatıyla Ortaklıklarını Güçlendirdi

07.08.2026 - 21:23

İş Bankası Grubu Üst Yönetiminde Görev Değişimi

07.08.2026 - 21:11

Malatya'da Uluslararası Beydağı Dağ Bisikleti Yarışı Kortejle Başladı

07.08.2026 - 18:02

Sağlıklı Yaşam Programı Vatandaşları Bu Hafta da Sporla Buluşturdu

07.08.2026 - 17:32

Manisa Şehir Merkezinde 25 Yıllık Soruna Neşter Vuruldu

07.08.2026 - 17:21

Türkiye COP31’de Sıfır Atık ve Sanayi Vizyonunu Tanıtacak

07.08.2026 - 17:16

17 Milyon Büyükbaşta Dijital Küpe Dönemi Başlıyor

07.08.2026 - 17:02

Anadolu Dostluk Rallisi’nde İlk Yarı Tamamlandı

07.08.2026 - 16:39

Antalya Konyaaltı’nın Merkez ve Yayla Yolları Yenilenecek

07.08.2026 - 16:27

Kahramanmaraş'ta “Pusula Maraş Eğitim Merkezi” Açılıyor

07.08.2026 - 16:21
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel