Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
Anasayfa Gündem
Gündem

Sakarya Sahillerinde 'Hayat Timi' Alarmda! 69 Kişi Kurtarıldı

Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nin 'Hayat Timi', Kuzey sahillerinde can güvenliğini sağlamak için görev başında. Haziran ayında 69 kişiyi kurtaran ekip, kaybolan 29 çocuğu da ailelerine kavuşturdu!

Yayınlama: 01.07.2025 - 12:05 Kaynak: Piha Haber Ajansı Okunma: 20
Paylaş:

Sakarya'nın gözde sahillerinde güvenli bir yaz mevsimi için Büyükşehir Belediyesi'nin 'Hayat Timi' aralıksız görev yapıyor. Marmara'nın en tecrübeli cankurtaran ekiplerinden biri olan bu tim, sadece can kurtarmakla kalmıyor, aynı zamanda kaybolan çocukları ailelerine ulaştırarak tatilcilerin huzurunu da sağlıyor. Sakarya sahillerinde tatil yaparken güvende olduğunuzu bilmek, tatilinizi daha keyifli hale getirecek. 'Hayat Timi'nin özverili çalışmaları sayesinde, her yıl binlerce kişi güven içinde denize girmenin tadını çıkarıyor. Bu yaz, Sakarya sahillerinde gönül rahatlığıyla yüzün!

Kuzey sahillerinin ‘Hayat Timi’ olarak bilinen Büyükşehir Belediyesi’nin kahraman cankurtaranları, bu yıl da milyonlarca kişinin yaşamı, huzuru ve keyifli bir tatil geçirmesi için pür dikkat nöbet tutuyor. Marmara’nın en başarılı ekiplerinden olan tim, haziran ayı boyunca yaklaşık 100 olaya müdahale etti, 69 kişiyi ölümün kıyısından aldı ve kaybolan 29 çocuğu ailesine kavuşturdu.

Vatandaşın can güvenliğini sağlamak ve bölgede huzuru temin etmek, turizme en güçlü desteği sunmak için güçlü bir cankurtaran ekibi kuran Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Kuzey bölgelerinde ‘Güvenli Sahil Sakarya’ imajını korumaya devam ediyor.

TÜM OLAYLARA BAŞARILI MÜDAHALE

Bu kapsamda Kuzey sahillerinde 1 Haziran itibariyle göreve başlayan İtfaiye Daire Başkanlığı Cankurtaran Amirliği’nin “Hayat Timi" olarak bilinen cankurtaranları, bölgede güvenliğin, huzurun en güçlü temini olarak görülüyor.

Yayınlanan 1 aylık rapor da bunu destekler nitelikte oldu. Marmara’nın en başarılı ekiplerinden olan tim, haziran ayı boyunca tam 100 olaya müdahale etti, 69 kişiyi ölümün kıyısından aldı.

Ayrıca sahilde kaybolan 29 çocuğu aileleriyle buluşturan ekipler “hayat nöbetinde” karşılaştığı tüm vakaları başarıyla sonlandırdı.

SAHİLLERİN GÜVENCESİ

Yaz sezonunda yüz binlerce yerli ve yabancı turistin tatil gözdesi olan kuzey sahillerinin güvencesi olan cankurtaranlar, 54 kilometrelik sahil şeridinde adeta pür dikkat nöbet tutuyor. Görevleri başında gözlerini dahi kırpmadan denizi izleyen, olaylara anında müdahale eden ekip yaz sezonu boyunca milyonarca turistin güvencesi olacak.

14 EYLÜL’E KADAR GÖREVDELER

75 cankurtaran personeli, 46 gözetleme kulesi, 7 jetski, 1 zodyak bot ve 2 ATV ile Kuzey Sahilleri’nde her gün saat 10.00 ile 19.00 arasında görev yaparak vatandaşların güvenliğini sağlayan hayat timi, 14 Eylül’e kadar görevinin başında olmaya devam edecek.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nin 'Hayat Timi', Kuzey sahillerinde 54 kilometrelik şeritte, 75 personeli, 46 gözetleme kulesi, 7 jetski, 1 zodyak bot ve 2 ATV ile 14 Eylül'e kadar görev yapmaya devam edecek. Haziran ayında 100 olaya müdahale eden, 69 kişiyi kurtaran ve 29 çocuğu ailesine kavuşturan tim, bölgede güvenliğin teminatı oldu. Sakarya sahillerinde tatilcilerin huzur içinde vakit geçirmesi için her türlü önlem alınırken, 'Hayat Timi'nin varlığı tatilciler için büyük bir güvence oluşturuyor.

Son Haberler

Bursa Büyükşehir'den Yavuzselim'e Altyapı Hamlesi

14.08.2026 - 21:52

İstanbul, L’Étape Türkiye By Tour De France İçin Hazır

14.08.2026 - 20:18

adidas, VNL Şampiyonu Filenin Sultanları’nı Akasya’da Voleybolseverlerle Buluşturacak

14.08.2026 - 17:56

BURULAŞ, Bursaspor Maç Günlerine Hazır

14.08.2026 - 17:34

Hyundai Türkiye’de IONIQ 3’ün Seri Üretimine Başladı

14.08.2026 - 17:23

Chint Power Türkiye’den Emcekare ile İş Birliği

14.08.2026 - 17:16

DESKİ’den Altındere Mahallesi’ne 22.7 Milyon TL’lik Yatırım

14.08.2026 - 17:09

adidas, VNL Şampiyonu Filenin Sultanları’nı Akasya’da Voleybolseverlerle Buluşturacak

14.08.2026 - 17:05

E-ihracat Desteklerinin Yol Haritası Paylaşıldı

14.08.2026 - 17:03

Tekirdağ Büyükşehir'den Kışlık Sebze Üretimine Candan Destek

14.08.2026 - 16:09
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel