Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
⌂
Anasayfa ›Gündem
Gündem

Sakarya'da Aşure Bereketi! 15 Bin Kişiye Ulaşan Lezzet Şöleni!

Sakarya'da Muharrem ayı bereketi aşure dağıtımıyla taçlandı! Bir günde 15 bin kişiye ulaşan bu lezzet şöleni, birlik ve beraberlik mesajları verdi.

Yayınlama: 04.07.2025 - 18:18 Kaynak: Piha Haber Ajansı Okunma: 33
Paylaş:

Sakarya'da Muharrem ayının manevi atmosferi, Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği aşure dağıtımı etkinliğiyle daha da yoğunlaştı. Adapazarı, Erenler, Serdivan, Arifiye ve Sapanca ilçelerinde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen dağıtımlarda, toplamda 15 bin kişiye aşure ikram edildi. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte, birlik ve beraberlik vurgusu yapıldı. Başkan Yusuf Alemdar'ın da katılımıyla gerçekleşen dağıtımlar, Sakaryalıların gönlünü ısıttı. Aşure ikramlarının tüm ilçelerde devam edeceği belirtilirken, bu anlamlı etkinliğin Muharrem ayının ruhunu yansıttığı ifade edildi.

Aşure dağıtımı ilk olarak Adapazarı, Erenler, Serdivan, Arifiye ve Sapanca ilçelerinde gerçekleştirildi. Birlik ve beraberliğin simgesi olan aşure kazanları, Sakaryalıların hem gönlünü hem de sofralarını tatlandırdı.5 ilçede toplam 15 bin kişilik aşure ikram edildi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar’da, AKM önünde açılan stantta Vali Rahmi Doğan, AK Parti İl Başkanı Yunus Tever ve Adapazarı İlçe Başkanı Samet Çağlayan ile birlikte vatandaşlara aşure ikramında bulundu.

Aşure ikramının tüm ilçelerde gerçekleştirileceğini dile getiren Başkan Alemdar, “Muharrem ayı münasebetiyle düzenlediğimiz ve paylaşmanın, bereketin simgesi olan aşure etkinliğimizde vatandaşlarımızla buluştuk. Katılan tüm hemşerilerimize teşekkür ediyorum. Bugün 5 ilçede farklı noktalarda aşure etkinliği gerçekleştirdik. Tüm ilçelerimizde belirlenen takvim kapsamında aşure etkinliklerimizi gerçekleştireceğiz. Birliğin, paylaşmanın ve bereketin simgesi olan Aşure Günü’müzün ve Muharrem ayının İslam alemine hayırlar getirmesini temenni ediyorum” dedi.

İKRAMLAR DEVAM EDECEK

Vatandaşlar, bereket, dayanışma ve kardeşliği simgeleyen aşureleri afiyetle tüketerek, Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.

İkramlar 7 Temmuz Pazartesi günü şehrin kuzey ilçeleri olan Karasu ve Kocaali’de, Merkez Camilerde öğle namazının ardından devam edeceği bildirildi.

 

Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nin Muharrem ayı dolayısıyla düzenlediği aşure dağıtımı etkinliği, büyük ilgi gördü. İlk etapta 5 ilçede 15 bin kişiye ulaşan aşure ikramı, vatandaşların takdirini topladı. Başkan Alemdar, etkinliğin birlik, beraberlik ve paylaşma duygularını pekiştirdiğini vurguladı. Aşure ikramlarının önümüzdeki günlerde diğer ilçelerde de devam edeceği belirtildi. Vatandaşlar, bu anlamlı etkinlik için Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkürlerini iletti. 7 Temmuz Pazartesi günü Karasu ve Kocaali'de de aşure ikramları yapılacak.

Son Haberler

Fenerbahçe’ye Marco Asensio şoku! Yıldız futbolcu en az 2 ay yok

18.10.2026 - 14:27

Tekerlekli Sandalye Basketbol Kadın Milli Takımı Avrupa şampiyonu

18.10.2026 - 13:36

Ankara-Kayseri arası YHT ile 1 saat 45 dakika olacak

18.10.2026 - 12:44

Rusya'da İHA saldırıları: Petrol terminalinde yangın

18.10.2026 - 12:40

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yayman'dan Hatay'da yatırım ve yeni anayasa mesajı

18.10.2026 - 12:38

Airbus: Türkiye'nin uçak ihtiyacı 1800'e ulaşacak

18.10.2026 - 12:21

ABB’den Afetlere Karşı Farkındalık Koşusu

18.10.2026 - 12:05

Kayseri’de ‘Küçük Dostlar Kedi Kasabası’ Ziyaretçi Akınına Uğruyor

18.10.2026 - 12:03

‘700. Yıl Söyleşileri’ Bursa’nın Tarihî Yolculuğuyla Başladı

18.10.2026 - 12:01

Türkiye'de ticari araç ihracatı: 5 milyar doları aştı

18.10.2026 - 11:54
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel