Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
⌂
Anasayfa ›Gündem
Gündem

Şanlıurfa'da Çocuk İşçiye İşkence Şüphelisi Tutuklandı! Adalet Yerini Buldu Mu?

Şanlıurfa'da çırak çocuğa kompresörle işkence eden kalfa, serbest bırakılmasının ardından gelen tepkiler üzerine tutuklandı. Gaziantep'e kaçmaya çalışırken yakalandı.

Yayınlama: 17.11.2025 - 09:53 Kaynak: Birlik Haber Ajansı Okunma: 49
Paylaş:

Şanlıurfa'da yaşanan akıl almaz olay, vicdanları yaraladı. Bir çocuk işçiye yapılan işkence, adaletin sorgulanmasına neden oldu. İlk etapta serbest bırakılan kalfa, kamuoyunun ve siyasi baskının ardından yeniden yakalandı. Bu olay, çocuk hakları ve işçi güvenliği konularında derin bir tartışma başlattı. Peki, bu tutuklama adaletin tam anlamıyla yerini bulduğu anlamına mı geliyor? Detaylar haberimizde...

ŞANLIURFA-BHA

İddiaya göre, kalfa ve arkadaşı, M.K.’nın pantolonunu çıkardıktan sonra elim bir şekilde makatına kompresörle hava sıkmış; genç çırak yere yığılarak ağır yaralanmıştı. İç organlarında ciddi hasar tespit edilen çocuk, önce Bozova Mehmet Enver Yıldırım Devlet Hastanesi’ne, ardından Balıklıgöl Devlet Hastanesi’ne ve son olarak Harran Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi ve yoğun bakımda tedavi altına alındı.

Olay sonrası gözaltına alınan kalfa Habip Aksoy, Bozova İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece “adli kontrol” şartıyla serbest bırakılmıştı. Bu karara aile büyük tepki gösterdi.

Gaziantep'e kaçmaya çalışan kalfa tutuklandı

Tepkiler, özellikle sosyal medyada ve siyasi kanallarda yükseldi. CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Asu Kaya, “Bu mudur adalet?” diyerek iktidarı ve ilgili bakanlıkları denetimsizlik ve görev ihmaliyle suçladı. Kaya, “Cezasızlık çocuklara yönelik şiddeti artırıyor. Bu düzen değişecek, çocuklarımız korunacak” sözleriyle çağrıda bulundu.

Ailenin ve kamuoyunun baskısıyla kalfa Aksoy’a yeniden yakalama kararı çıkarıldı. Habip Aksoy, Gaziantep’e kaçmaya çalışırken yakalandı ve sevk edildiği nöbetçi mahkemece tutuklandı.

Şanlıurfa'da bir çocuk işçinin maruz kaldığı vahşet, Türkiye'nin gündemine oturdu. Kalfa Habip Aksoy'un çırağının makatına kompresörle hava sıkması sonucu ağır yaralanan çocuk, yoğun bakımda tedavi altına alındı. Olayın ardından serbest bırakılan Aksoy, gelen tepkiler üzerine yeniden yakalandı ve tutuklandı. CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Asu Kaya'nın da tepki gösterdiği olayda, cezasızlığın çocuklara yönelik şiddeti artırdığı vurgulandı. Bu olay, çocuk işçiliği ve iş güvenliği konusundaki eksiklikleri bir kez daha gözler önüne serdi.

# çocuk işçi işkencesi # Şanlıurfa # Habip Aksoy tutuklandı
Son Haberler

9. Uluslararası Bodrum Yarı Maratonu Heyecanı Başlıyor

02.10.2026 - 18:40

Denizli Büyükşehir’de Şehir Tiyatrosu Perdelerini Açıyor

02.10.2026 - 18:23

TEMSA’nın Elektrikli Modeli Avenue Neo’ya İki Ödül

02.10.2026 - 18:23

Geleceğin İş Dünyasını Şekillendiren İsimler İstanbul'da Buluşuyor

02.10.2026 - 18:19

Gıda İsrafı Çalışma Grubu 12. Toplantısını Gerçekleştirdi

02.10.2026 - 18:17

Workup Astart’ın İkinci Döneminden 6 Girişim Mezun Oldu

02.10.2026 - 17:33

16. Antalya Kitap Fuarı Kapılarını Açtı

02.10.2026 - 17:25

Renault, Son Çeyreğe de Zirvede Giriyor

02.10.2026 - 17:10

Kaşıntı ve Stres Birbirini Besliyor!

02.10.2026 - 16:40

Çatı Alanları Kentsel Dönüşüme Ekonomik Kaynak Sağlıyor

02.10.2026 - 16:38
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel