Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
⌂
Anasayfa ›Gündem
Gündem

Şehr-i Kütahya Kültür ve Sanat Sergisi Eskişehir’de Açıldı

Kütahya Belediye Başkanı Eyüp Kahveci’nin katılımıyla gerçekleştirilen “Şehr-i Kütahya Kültür ve Sanat Sergisi”, Eskişehir Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezi’nde sanatseverlerin ziyaretine açıldı. Kütahya’nın kültürel ve sanatsal değerlerini yansıtan sergi, ziyaretçilerini farklı eserlerle buluşturuyor.

Yayınlama: 06.10.2026 - 13:10 Kaynak: Piha Haber Ajansı Okunma: 16
Paylaş:

Kütahya’nın köklü kültürel mirası ve sanatsal birikimi, Eskişehir’de düzenlenen Şehr-i Kütahya Kültür ve Sanat Sergisi ile sanatseverlere tanıtıldı. Sergi, Kütahya Valiliği himayelerinde, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde ve Kütahya Bilim Sanat Kültür ve Tanıtım Federasyonu (KÜTAF) tarafından organize edildi.

Kütahya Belediye Başkanı Eyüp Kahveci, açılışta yaptığı konuşmada Kütahya ile Eskişehir arasındaki dostluk bağlarının kültür ve sanat aracılığıyla daha da güçlendiğini belirterek, “Sanatı destekleyen, sanatçısına sahip çıkan, kültürünü genç kuşaklara aktaran, üreten ve ürettiğini dünyayla paylaşan bir Kütahya hayal ediyoruz” dedi.



Çiniden Aizanoi’ye, Dumlupınar’dan Evliya Çelebi’ye uzanan güçlü kültürel mirasa sahip olduklarını vurgulayan Kahveci, bu değerlerin daha geniş kitlelere tanıtılması için çalışmaların süreceğini ifade etti.

Eskişehir ile kültür, sanat, turizm ve tanıtım alanlarında ortak çalışmaların artmasını arzu ettiğini dile getiren Belediye Başkanı Eyüp Kahveci, organizasyonda emeği geçen kurumlara, KÜTAF Başkanı Kerim Vural’a, sanatçılara ve ustalara teşekkür ederek tüm Eskişehirlileri Kütahya’nın eşsiz değerlerini yerinde görmeye davet etti.

Şehr-i Kütahya Kültür ve Sanat Sergisi açılış programına; Kütahya Valisi Musa Işın, Eskişehir Vali Yardımcıları Ersin Emiroğlu ve Oğuz Şenlik, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Nihat Çuhadar, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Kütahya İl Kültür ve Turizm Müdürü Zekeriya Ünal, protokol üyeleri, sanatçılar, akademisyenler ve çok sayıda sanatsever katıldı.

Son Haberler

Benchmark Toplumsal Yatırım ve Sosyal Etki Yönetimi Ajansı, 15 Yılda 5,2 Milyon Hayata Doğrudan Dokundu

06.10.2026 - 19:12

Çelik Motor, Avrupa’nın En Büyük Scooter ve Motosiklet Üreticisi Piaggio’nun Türkiye Distribütörü Oldu

06.10.2026 - 19:09

Booking, Expedia ve Airbnb Gibi Platformlara Yeni Kurallar

06.10.2026 - 18:29

Hyundai, STARIA Cargo İle Elektrikli Hafif Ticari Araç Segmentinde Yeni Bir Standart Belirliyor

06.10.2026 - 18:01

Ankara Polatlı’da Tarımsal Sulama Hattı Yenileniyor

06.10.2026 - 17:23

Her Değer Kazanan Konut Aynı Hızda Satılmıyor

06.10.2026 - 17:18

İzmit Belediyesi, Dünya Yürüyüş Günü’nde Öğrencilerle Sağlıklı Yaşam İçin Yürüdü

06.10.2026 - 17:00

Güneş Ve Rüzgârda Tarihi Üretim Rekoru

06.10.2026 - 16:44

Avcılar'da Türk ve Bulgar Gençler Yeşil Rekreasyon için Buluştu

06.10.2026 - 16:38

Kayapa OSB’de Gündem Katı Atık Tesisi

06.10.2026 - 16:33
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel