Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
Anasayfa Ekonomi
Ekonomi

Şekerbank'a 50 Milyon Euro'luk Dev Kaynak: Tarım ve KOBİ'lere Nefes Olacak!

Şekerbank, EFSE'den 50 milyon euroluk rekor bir kredi anlaşması imzaladı! Bu kaynak, Türkiye'de sürdürülebilir tarım ve KOBİ'lerin gelişimine önemli katkı sağlayacak.

Yayınlama: 30.03.2026 - 13:04 Kaynak: Kapsül Haber Ajansı Okunma: 182
Paylaş:

Türkiye ekonomisine can suyu niteliğinde bir gelişme yaşandı! Şekerbank, Güneydoğu Avrupa Fonu (EFSE) ile dev bir anlaşmaya imza atarak, 50 milyon euro tutarında yeni bir kredi kaynağı sağladı. Bu önemli finansman, ülkemizde sürdürülebilir tarım projelerinin desteklenmesinde ve küçük ile orta ölçekli işletmelerin (KOBİ) güçlendirilmesinde kilit rol oynayacak. Özellikle kırsal kalkınmaya odaklanan bu kredi, EFSE'nin "Yeşil Liste" kriterleriyle uyumlu ilk sürdürülebilir tarım kredisi olma özelliğini taşıyor. Uluslararası kuruluşların Türkiye'ye olan güvenini bir kez daha gösteren bu anlaşmanın detaylarını ve ekonomiye yansımalarını öğrenmek için okumaya devam edin.

Şekerbank, Güneydoğu Avrupa Fonu (European Fund for Southeast Europe – EFSE) ile 50 milyon euro tutarında, 7 yıla kadar vadeli yeni bir kredi anlaşması imzaladı.

Türkiye’de EFSE’nin “Yeşil Liste” kriterleriyle uyumlu olarak kullandırılan ilk sürdürülebilir tarım kredisi olma özelliği taşıyan kaynağın ilk dilimi sürdürülebilir tarım projelerinin desteklenmesinin yanı sıra KOBİ ve küçük işletmelerin finansmanında kullanılacak.

Şekerbank, Avrupa Birliği ve dünya genelindeki birçok önde gelen Kalkınma Finans Kuruluşunun yatırımcısı olduğu Güneydoğu Avrupa Fonu (European Fund for Southeast Europe – EFSE) ile Türkiye’de sosyal ve çevresel kalkınmaya yönelik yatırımları desteklemek üzere farklı dilimler halinde kullanılacak, toplamda 50 milyon euro tutarında, 7 yıla kadar vadeli yeni bir kredi anlaşması imzaladı. Şekerbank, EFSE’nin “Yeşil Liste” kriterleriyle uyumlu olarak Türkiye’de kullandırılan ilk sürdürülebilir tarım kredisi olma özelliği taşıyan kaynağın 20 milyon euro tutarındaki ilk dilimi ile sürdürülebilir tarım uygulamalarının yaygınlaşmasına katkı sağlayacak ve kırsal bölgelerde faaliyet gösteren KOBİ ve küçük işletmeler de dahil olmak üzere finansmana erişimi sınırlı kesimlere desteğini artırarak sürdürecek.

Aybala Şimşek Galpin: “Uluslararası Kalkınma Finansmanı Kuruluşlarının Türkiye’nin sürdürülebilir kalkınmasına verdiği destek aralıksız sürüyor.”

Şekerbank Genel Müdürü Aybala Şimşek Galpin anlaşmaya ilişkin değerlendirmesinde: “EFSE ile gerçekleştirdiğimiz bu anlamlı kredi anlaşması, Şekerbank’ın tarım bankacılığında ve kapsayıcı finansmanda Uluslararası Kalkınma Finansmanı Kuruluşları nezdindeki Türkiye’nin anahtar bankası algısını bir kez daha teyit etmiştir. Avrupa Birliği ve birçok ülkenin kalkınma finans kuruluşunun yatırımcısı olduğu EFSE fonu ile Şekerbank’a sağlanan bu kaynak, içinden geçtiğimiz global dalgalanma döneminde de uluslararası yatırımcıların Türkiye’nin sürdürülebilir kalkınmasına verdiği desteğin aralıksız sürdüğünü gösteren değerli bir işlem olmuştur.” dedi.

Jasminka Begert: “EFSE’nin Türkiye’de sürdürülebilir tarımı desteklemeye yönelik gerçekleştirdiği ilk yatırım.”

EFSE Portföy Direktörü Jasminka Begert ise konuşmasında: “Şekerbank ile imzaladığımız kredi anlaşması, EFSE’nin Türkiye’de sürdürülebilir tarımı desteklemeye yönelik gerçekleştirdiği ilk yatırımdır. Bu finansmanın temel amacı; modern, dayanıklı ve sürdürülebilir tarımsal yatırımları desteklemek ve aynı zamanda çiftçilerin, küçük tarım işletmelerinin ve kırsal KOBİ’lerin finansmana erişimini genişletmektir.” dedi.

Kaynak: (KAHA) Kapsül Haber Ajansı

Şekerbank, Güneydoğu Avrupa Fonu (EFSE) ile 50 milyon euro tutarında, 7 yıla kadar vadeli önemli bir kredi anlaşması imzalayarak Türkiye ekonomisine ve özellikle kırsal kalkınmaya büyük destek sağladı. Bu kaynak, EFSE'nin "Yeşil Liste" kriterleriyle uyumlu olarak Türkiye'de kullandırılan ilk sürdürülebilir tarım kredisi olma özelliği taşıyor ve ilk dilimi 20 milyon euro ile sürdürülebilir tarım projeleri ile KOBİ ve küçük işletmelerin finansmanında kullanılacak. Şekerbank Genel Müdürü Aybala Şimşek Galpin, anlaşmanın uluslararası yatırımcıların Türkiye'ye olan desteğini teyit ettiğini belirtirken, EFSE Portföy Direktörü Jasminka Begert ise bu yatırımın modern ve dayanıklı tarımsal yatırımları destekleyerek çiftçilerin ve kırsal KOBİ'lerin finansmana erişimini genişletmeyi hedeflediğini vurguladı. Bu anlaşma, Türkiye'nin sürdürülebilir kalkınma hedeflerine ulaşmasında kritik bir adım olarak öne çıkmaktadır.

# Şekerbank # EFSE # sürdürülebilir tarım kredisi
Son Haberler

Bakan Bak: Ortak Değerlerin Zedelenmesine Müsaade Edemeyiz

24.07.2026 - 23:27

HuqqA & HuQQabaz Yeşil Yatırımlarına Devam Ediyor

24.07.2026 - 21:44

Anadolu Hayat Emeklilik ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İş Birliğini Yeniledi

24.07.2026 - 21:43

Çocuklarda Yutulan Diş Macunu İstemsiz Gluten Maruziyetine Sebep Olabilir

24.07.2026 - 17:34

Manisa Büyükşehir Alaşehir’de Yol Konforunu Artırıyor

24.07.2026 - 17:04

Siemens ve HD Hyundai Gemi İnşasında Dijital Dönüşümü Hızlandırıyor

24.07.2026 - 17:01

TEKNOFEST Şampiyonu Liseliler Projelerini Arktik'te Test Etti

24.07.2026 - 16:43

Hyundai Motor Türkiye’den İşletmelere Özel Finansman Çözüm

24.07.2026 - 16:32

Dijital Teknolojiler İklimlendirme Sistemlerinde Yeni Dönemi Başlatıyor

24.07.2026 - 15:56

Kayseri'de Başkan Büyükkılıç, UND Yönetimiyle Kayseri'nin Lojistik Geleceğini Görüştü

24.07.2026 - 15:55
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel