Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
⌂
Anasayfa ›Gündem
Gündem

Sibirya Soğuklarının Etkisi Türkiye'yi Vuruyor! Yoğun Kar Yağışı Bekleniyor

Bu hafta Türkiye genelinde Sibirya kökenli soğuk hava dalgasının etkisiyle Çarşamba ve Perşembe günleri yoğun kar yağışı beklenirken, sıcaklıklar sıfırın altına düşecek.

Yayınlama: 03.02.2025 - 08:19 Kaynak: İGF Haber Ajansı Okunma: 39
Paylaş:

Türkiye Sibirya soğuklarının pençesine düşüyor ve yoğun kar yağışı bekleniyor! Çarşamba ve Perşembe günü sıcaklıkların sıfırın altına ineceği tahmin ediliyor. Bu soğuklara hazırlıklı olun!

Bu itibarıyla Sibirya kökenli soğuk hava dalgasının etkisine giren Türkiye genelinde, Çarşamba ve Perşembe günleri yoğun kar yağışı beklenirken, sıcaklıklar sıfırın altına düşecek.

ANKARA (İGFA) - Yurdumuz bu hafta itibarıyla Sibirya kökenli soğuk hava dalgasının etkisine giriyor.

Ülke genelinde Çarşamba ve Perşembe günleri yoğun kar yağışı beklenirken, sıcaklıklar sıfırın altına düşecek. Kar kalınlığı bazı bölgelerde 10-20 cm’ye ulaşabilir.

3 Şubat Pazartesi (bugün) itibariyle Sibirya kökenli soğuk hava dalgasının etkisine girecek olan yurt genelinde 5 Şubat Çarşamba ve 6 Şubat Perşembe günleri kar yağışı bekleniyor.

Çarşamba günü 1-5 cm aralığında, Perşembe günü ise 10-20 cm’ye kadar kar yağışı görülebilir. Sıcaklıkların hızla düşmesiyle birlikte buzlanma ve don olayları yaşanabileceği tahmin ediliyor.

PERŞEMBE GÜNÜ KAR YAĞIŞI YOĞUNLAŞABİLİR

Çarşamba gününden itibaren sıcaklıkların 0°C’nin altına düşmesi bekleniyor.

Meteoroloji'nin değerlendirmelerine göre:

•          5 Şubat Çarşamba: Kar yağışı başlayabilir, sıcaklık 0°C’ye kadar düşecek. 1-3 cm kar yağabilir.

•          6 Şubat Perşembe: Sıcaklıklar sıfırın altında seyredebilir. 10-20 cm kar örtüsü oluşabilir.

•          7 Şubat Cuma: Sıcaklıklar 1-5 derece arasında seyredebilir, buzlanma ve don riski artacak.

Buzlanma ve don olaylarına karşı vatandaşları uyaran Meteoroloji, özellikle sabah ve gece saatlerinde sis, kırağı ve buzlanma riski artacak. Ulaşımda aksaklıkların yaşanabileceği belirtilirken, yetkililer zorunlu olmadıkça özel araç kullanılmamasını önerdi.

Sibirya kökenli soğuk hava dalgasının etkisiyle bu hafta Türkiye genelinde kar yağışı beklenirken, sıcaklıkların hızla düşmesiyle buzlanma ve don riski artıyor. Meteoroloji yetkilileri ise vatandaşları sabah ve gece saatlerinde sis, kırağı ve buzlanmaya karşı uyarıyor. Ulaşımda aksaklıklar yaşanabileceği belirtilirken, sürücülere dikkatli olmaları ve mümkünse evden çıkmamaları öneriliyor.

# Sibirya soğukları # kar haftası # kar yağışı
Son Haberler

Fenerbahçe’ye Marco Asensio şoku! Yıldız futbolcu en az 2 ay yok

18.10.2026 - 14:27

Tekerlekli Sandalye Basketbol Kadın Milli Takımı Avrupa şampiyonu

18.10.2026 - 13:36

Ankara-Kayseri arası YHT ile 1 saat 45 dakika olacak

18.10.2026 - 12:44

Rusya'da İHA saldırıları: Petrol terminalinde yangın

18.10.2026 - 12:40

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yayman'dan Hatay'da yatırım ve yeni anayasa mesajı

18.10.2026 - 12:38

Airbus: Türkiye'nin uçak ihtiyacı 1800'e ulaşacak

18.10.2026 - 12:21

ABB’den Afetlere Karşı Farkındalık Koşusu

18.10.2026 - 12:05

Kayseri’de ‘Küçük Dostlar Kedi Kasabası’ Ziyaretçi Akınına Uğruyor

18.10.2026 - 12:03

‘700. Yıl Söyleşileri’ Bursa’nın Tarihî Yolculuğuyla Başladı

18.10.2026 - 12:01

Türkiye'de ticari araç ihracatı: 5 milyar doları aştı

18.10.2026 - 11:54
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel