Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
Anasayfa Gündem
Gündem

Silifke Yoğurdu AB'nin 30. Coğrafi İşaret Tescil Alan Ürünü Oldu

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Avrupa Birliği'nden gelen coğrafi işaret tescili haberini paylaştı. Silifke Yoğurdu, Avrupa Birliği'nden alınan coğrafi işaret tesciliyle birlikte ülkemizin 30. coğrafi işaretli ürünü oldu.

Yayınlama: 23.01.2025 - 11:04 Kaynak: İGF Haber Ajansı Okunma: 45
Paylaş:

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Silifke Yoğurdu'nun Avrupa Birliği'nden aldığı coğrafi işaret tesciliyle ilgili önemli bir duyuru yaptı. Silifke Ticaret ve Sanayi Odası başkanı Nurettin Kaynar ve emeği geçen herkes bu büyük başarıya imza attı. Türkiye'nin 30. coğrafi işaretli ürünü olma unvanını kazanan Silifke Yoğurdu, yerel değerlerimizin Avrupa Birliği'de de tanınmasını sağladı.

Silifke Yoğurdu, AB'den coğrafi işaret tescil alan 30'uncu ürün oldu.

ANKARA (İGFA) - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Silifke Yoğurdu'nun Avrupa Birliği’nden aldığı coğrafi işaret tescili ile ilgili paylaşım yaptı.

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Hisarcıklıoğlu, Silifke Yoğurdu'nun Avrupa Birliği’nden coğrafi işaret tescili alan 30. ürünümüz olduğunu belirterek, "Silifke ve ülkemize hayırlı olsun. Yerel değerlerimize sahip çıkan Silifke Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız Nurettin Kaynar’ı, Silifke Ticaret ve Sanayi Odası  Yönetim Kurulunu, meclisi ve emeği geçen herkesi kutluyorum" dedi.

Dünyada çok az coğrafyaya nasip olan bir ürün çeşitliliğine sahip olduğunun altını çizen Hisarcıklıoğlu, paylaşımında, "TOBB ve Oda-Borsa camiası olarak yerel ve coğrafi işaretli ürünler için yoğun çaba sarf ediyoruz. Avrupa Birliği süreci devam eden 70 coğrafi işaret ve 3 geleneksel ürün adı ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor" ifadelerini kullandı.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun paylaşımıyla son günlerin en önemli gelişmelerinden biri olan Silifke Yoğurdu'nun AB coğrafi işaret tescili, ülke genelinde büyük sevinçle karşılandı. Yoğun çalışmalar neticesinde gerçekleştirilen bu tescil, Türkiye'nin coğrafi işaretli ürünler arasında AB'de tanınmasına olanak sağlayacak. Böylelikle, ülkemizin kültürel ve lezzet değerlerinin uluslararası platformlarda daha fazla bilinir hale gelmesine olanak tanıyacak önemli bir adım olarak değerlendirildi.

# Silifke Yoğurdu # Avrupa Birliği # Coğrafi İşaret Tescili
Son Haberler

Konut İnşaat Firmaları Şikayetlerinde Ciddi Artış

03.08.2026 - 12:41

Anadolu Isuzu ile Petrol Ofisi’nden Ağır Ticari Araçlar İçin Güçlü İş Birliği

03.08.2026 - 12:13

Bursa'da Dünya Devleriyle Çalışan Firmanın Yatırımına Onay! Çok Sayıda İşçi De Alınacak

03.08.2026 - 11:46

Nestlé Türkiye, Tarımın Geleceğine Yön Verecek Genç Fikirleri Arıyor

03.08.2026 - 11:43

NG Kütahya Seramik’e Sanayi Ve Teknoloji Bakanlığı’ndan Verimlilik Ödülü

03.08.2026 - 11:40

Aksa Enerji Gana’nın En Büyük Doğal Gaz Santrali Yatırımlarından Birini Hayata Geçiriyor

03.08.2026 - 11:13

Yapay Zekâ Çağında Enerji Yönetimi: EY Geleceğin Stratejilerini Açıkladı

03.08.2026 - 11:06

Pancar Üreticilerine 991 Milyon Liralık Destek Hesaplara Yatırıldı

03.08.2026 - 10:53

HAVELSAN Savunma Sanayisindeki İhracat Başarısına Bir Yenisini Ekledi

03.08.2026 - 10:39

Temmuz 2026 Enflasyonu Açıklandı: Kira Artış Oranı Belli Oldu

03.08.2026 - 10:24
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel