Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
Anasayfa Siyaset
Siyaset

Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin: Şehrin Menfaati İçin Gereken Her Şey Yapılacak

Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği tarafından düzenlenen programda Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, yapılacak projeler ve Ankara temasları hakkında açıklamalarda bulundu. İstanbul Sivas Yüksek Hızlı Tren seferleri ise 27 Nisan'da başlayacak.

Yayınlama: 29.03.2024 - 11:59 Kaynak: İGF Haber Ajansı Okunma: 41
Paylaş:

Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği programında konuştu. Projeler ve Ankara temalı açıklamalarıyla dikkat çeken Bilgin, şehrin menfaati için gereken her şeyin yapılacağını vurguladı. İstanbul Sivas Yüksek Hızlı Tren seferlerinin başlangıç tarihi ise 27 Nisan olarak belirlendi.

Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği tarafından düzenlenen “Yerel Kalkınmada Belediyelerin ve Esnafın Rolü” programının son konuğu Sivas Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan Adayı Hilmi Bilgin oldu.

SİVAS (İGFA) - Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliğinde düzenlenen Toplantıya AK Parti İl Başkanı Yusuf Tanrıverdi, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Hakan Demirgil ve çok sayıda esnaf katıldı.

Toplantıda yapılan çalışmalar ve yapılacak projeler hakkında bilgi veren Başkan Bilgin, kendisine yöneltilen soruları da yanıtladı.

Seçim sürecinde kamuoyunda gündeme gelen hafif raylı sistem projeleri üzerine gelen soruya Bilgin, “Ankara’dan 500 km hızlı tren hattı çeken iktidarın Belediye Başkanı olarak Sivas’a yapılacak 10 km’lik hat ihtiyacı karşılasa ilk önce biz söyleriz. Biz gerçekçiyiz milleti aldatmadık aldatmayacağız. 22 yılın iktidarın mensubu olarak sizlerin karşısındayız alnımız açık yüzümüz ak.” dedi.

Ankara temasları hakkında kendisine yöneltilen eleştirileri de cevaplayan Başkan Bilgin, “Ankara Türkiye’nin Başkenti, idarenin kaynağı, irade orada. Sen bu açıkladığın projeyi Ankara’ya gidemezsen hayata geçiremezsin. Ben eminim ki; “Bugün Hilmi Bilgin Ankara’ya gidiyor.” diyenler yarın Ankara’da Bakanlıkların yolunu bulamaz, Bakanlıklardan randevu almayı beceremez. Ankara’ya gitmeyi siyasi propaganda olarak eleştirebilecek bir iradenin Sivas’a ne verip ne veremeyeceğini sizlerin takdirine bırakıyorum. Ben Ankara ve İstanbul’da da bu şehrin menfaati için ne yapılması gerekiyorsa onu yaparım.” dedi.

İSTANBUL SİVAS YHT SEFERLERİ BAŞLIYOR

Toplantıda söz alan AK Parti İl Başkanı Yusuf Tanrıverdi, 27 Nisan’da İstanbul Sivas Yüksek Hızlı Tren seferlerinin başlayacağını dile getirdi.

Kapanış konuşmasını gerçekleştiren Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Hakan Demirgil, “Belediye Başkanımız Hilmi Bilgin’in bu kadar başarılı olacağına inanmıyordum, beni utandırdı. Utandırdığı için kendisine teşekkür ediyorum. Bazı adaylar bizleri saçma şeylerle itham ediyorlar, 31 Mart seçimleri bittikten sonra gerekli basın açıklamasıyla her şeyi bildireceğiz.” ifadesini kullandı.

Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği programında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Şehrin menfaati için gerekli adımların atılacağını belirten Bilgin, İstanbul Sivas Yüksek Hızlı Tren seferlerinin de 27 Nisan'da başlayacağını müjdeledi. Programda ayrıca AK Parti İl Başkanı Yusuf Tanrıverdi ve Birlik Başkanı Hakan Demirgil de konuşmalar yaptı.

# Sivas # Hilmi Bilgin # Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği
Son Haberler

Uluslararası Güreş Turnuvası’na Türk sporcular damga vurdu

03.08.2026 - 00:07

Türkiye’nin ilk "Engelsiz Pazarı" Mersin Yenişehir’de kuruluyor

02.08.2026 - 23:07

Ankara'da Sanat Duvarda

02.08.2026 - 23:02

Kadıköy'de Sportif Heyecan

02.08.2026 - 22:59

Kayseri'de Büyükşehir İle Miraç'ın Tramvay Hayali Gerçeğe Dönüştü

02.08.2026 - 13:30

ASAT’tan COP31 Öncesi Güçlü Altyapı Hamlesi

02.08.2026 - 13:28

Esenyurt Belediyesi Araç Filosunu Kendi Öz Kaynaklarıyla Güçlendiriyor

02.08.2026 - 13:26

Bursa Açıkhava'da Emre Altuğ'dan Müzik Dolu Gece

02.08.2026 - 13:25

Konya Ultra Trail, 13 Ülkeden 1.300 Sporcuyu Sille'nin Doğasında Buluşturdu

02.08.2026 - 13:23

Nilüfer İlçe Şenliği Dolu Dolu Geçti

02.08.2026 - 13:22
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel