Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
Anasayfa Yerel
Yerel

Sivas Turizm Derneği'nden Divriği Çıkarması: UNESCO Mirası Göz Kamaştırdı!

Sivas Turizm Derneği, Dünya Turizm Günü'nde Divriği'yi ziyaret ederek UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ndeki tarihi ve kültürel zenginlikleri yerinde inceledi.

Yayınlama: 29.09.2025 - 18:10 Kaynak: Birlik Haber Ajansı Okunma: 58
Paylaş:

Sivas Turizm Derneği, 27 Eylül Dünya Turizm Günü'nü Divriği'ye özel bir geziyle kutladı. Gezi, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alan Divriği Ulu Cami ve Darüşşifası'na odaklandı. Sivas Ticaret ve Sanayi Odası'nın katkılarıyla gerçekleşen etkinlik, mimarlık fakültesi öğrencilerinin de katılımıyla daha da anlam kazandı. Bu eşsiz yapı, hem yerel halkın hem de uluslararası ziyaretçilerin ilgisini çekmeye devam ediyor. Divriği'nin tarihi dokusunu keşfetmek için siz de bu fırsatı kaçırmayın!

HAKAN BAKAR/SİVAS-BHA

Sivas Turizm Derneği, 27 Eylül Dünya Turizm Günü kapsamında Divriği’ye gezi düzenledi. Etkinlik, 2025 yılı itibariyle UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde yer alışının 40. yıl dönümü olan Divriği Ulu Cami ve Darüşşifası’nı ziyaret etmeyi içeriyordu. Gezi, Sivas Ticaret ve Sanayi Odası’nın (STSO) katkılarıyla gerçekleştirildi.

Divriği GeziSivas Turizm Derneği üyeleri ve Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğrencileri, Divriği Ulu Cami ve Darüşşifası’nın yanı sıra ilçenin diğer tarihi ve kültürel alanlarını da gezerek incelemelerde bulundu. Katılımcılar, bölgenin mimari ve kültürel zenginliklerini yakından görme fırsatı buldu.

Divriği Gezi 6

Sivas Turizm Derneği Başkanı Hakan Bakar, ziyarete ilişkin yaptığı açıklamada, “1985 yılında UNESCO Dünya Miras Listesi’ne kültürel varlık olarak dahil edilen Divriği Ulu Camii ve Darüşşifasının, 2025 itibarıyla UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde yer alışının 40. yıl dönümü vesilesiyle, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Mimar Uğur Tuztaşı, öğrencilerimiz ve dernek üyelerimiz ile birlikte STSO’nın katkılarıyla bu önemli eseri ziyaret ettik. Desteklerinden dolayı STSO yönetimine teşekkür ederiz. Dünya harikası olan bu eseri herkesin mutlaka görmesini tavsiye ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Divriği Gezi 7

Sivas Turizm Derneği'nin Divriği gezisi, bölgenin kültürel ve tarihi önemini vurgulamayı amaçladı. Dernek Başkanı Hakan Bakar, Divriği Ulu Cami ve Darüşşifası'nın UNESCO Dünya Mirası Listesi'ndeki 40. yıl dönümü vesilesiyle bu ziyareti gerçekleştirdiklerini belirtti. STSO'nun desteğiyle düzenlenen geziye, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğrencileri de katılarak, bölgenin mimari özelliklerini yakından inceleme fırsatı buldu. Katılımcılar, Divriği'nin sadece Ulu Cami ve Darüşşifası ile sınırlı kalmayıp, aynı zamanda diğer tarihi ve kültürel alanlarını da keşfetme imkanı buldular. Bakar, bu dünya harikasını herkesin görmesi gerektiğini vurgulayarak, Divriği'nin turizm potansiyeline dikkat çekti.

# Divriği Ulu Cami # Sivas Turizm Derneği # UNESCO Dünya Mirası
Son Haberler

Junioshow 8 Eylül’de Bursa’da Kapılarını Açıyor

06.09.2026 - 23:01

Vatansever: Türkiye’nin büyüme kalitesini teknoloji yoğunluğu belirleyecek

06.09.2026 - 22:22

Buharkent'te Saniyelerin Savaşı

06.09.2026 - 22:19

Angela Merkel’in Merakla Beklenen Kitabı Okurla Buluştu

06.09.2026 - 10:36

Ünlü Alman Piyanist LEVI.SCT, Türkiye’de İlk Kez Ela Excellence Resort Belek’te Sahne Aldı

06.09.2026 - 10:33

“Kazanan Şirket, Denemiş Olan Şirkettir” 

06.09.2026 - 10:31

Mert Demir’den Kayseri’de Müzik Dolu Gece

06.09.2026 - 10:30

Porsuk Akıyor, Eskişehir’de Festival Heyecanı Devam Ediyor

06.09.2026 - 10:28

‘Mercan Köşk’ten Tarsus’ta Görkemli Gala!

06.09.2026 - 10:27

İzmir’in Kuzeyinde Su Altyapısına 147 Milyon Liralık Yatırım

06.09.2026 - 10:24
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel