Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
Anasayfa Yerel
Yerel

Sivas'a Müjde! Türkiye'nin 14. Hava Kampüsü Kapılarını Açıyor!

Sivas Divriği'de inşa edilen hava kampüsü, sportif ve amatör uçuşlara ev sahipliği yapacak. Bölge turizmine yeni bir soluk getirecek kampüsün detayları haberimizde!

Yayınlama: 28.10.2025 - 16:22 Kaynak: Birlik Haber Ajansı Okunma: 36
Paylaş:

Türkiye havacılıkta yeni bir döneme giriyor! Sivas'ın Divriği ilçesinde hayata geçirilen 14. hava kampüsü, bölgeye hem ekonomik canlılık getirecek hem de havacılık tutkunlarına eşsiz bir deneyim sunacak. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun açıklamalarıyla detaylanan proje, sadece bir havalimanı değil, aynı zamanda bir yaşam alanı olacak. Kampüsün sunduğu imkanlar ve bölgeye katkılarıyla ilgili tüm detayları öğrenmek için okumaya devam edin. Bu yatırım, Sivas'ın turizm potansiyelini katlayacak ve bölgeyi havacılık merkezi haline getirecek!

SİVAS-BHA

Divriği’de inşa edilen hava kampüsünde 1180 metre uzunluğunda ve 20 metre genişliğinde beton kaplama bir pist yer alıyor. Tesis, 8 adet uçak park alanına sahip olacak ve yalnızca 5 bin 700 kilogramın altındaki hava araçlarının sportif ve amatör amaçlı uçuşlarına hizmet verecek.

Bakan Uraloğlu, Divriği Hava Kampüsü’nde ticari uçuşların yapılmayacağını ve jet motorlu uçakların iniş-kalkış gerçekleştiremeyeceğini vurgulayarak, “Uçuşlar sadece görerek uçuş kuralları (VFR) kapsamında yapılacak.” bilgisini paylaştı.

Türkiye’nin 14. hava kampüsü Sivas’ta açılıyor

Bölge turizmine yeni bir soluk

Hava kampüslerinin sadece havacılık faaliyetlerine değil, aynı zamanda bulundukları bölgelerde sosyal ve kültürel etkinliklere de katkı sağladığını ifade eden Uraloğlu, “Bu yönüyle hava kampüsleri hem ekonomik gelişime katkı sunuyor hem de havacılık kültürünün yaygınlaşmasına imkan tanıyor. Divriği Hava Kampüsü, bölge turizmine canlılık kazandıracak.” dedi.

Yeni hava kampüsleri yolda

Her ilçeye bir hava kampüsü kazandırma hedefiyle çalışmaların sürdüğünü belirten Bakan Uraloğlu, “Niğde, Aksaray, Gaziantep, Kocaeli ve Batı Antalya’ya da yeni hava kampüsleri kazandırmayı planlıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Sivas'ın Divriği ilçesinde açılan 14. hava kampüsü, 1180 metre uzunluğunda beton pisti ve 8 uçak park alanı ile sportif ve amatör havacılık faaliyetlerine hizmet verecek. Ticari uçuşların ve jet motorlu uçakların kullanımına kapalı olan kampüs, sadece görerek uçuş kuralları (VFR) kapsamında operasyonlara izin verecek. Bakan Uraloğlu, bu tür hava kampüslerinin bölge turizmine katkı sağladığını ve ekonomik gelişimi desteklediğini vurguladı. Ayrıca, Niğde, Aksaray, Gaziantep, Kocaeli ve Batı Antalya'da da benzer projelerin planlandığı belirtildi.

# Sivas Hava Kampüsü # Divriği Turizm # Sportif Havacılık
Son Haberler

Kuşadası'nda Tarihi Roma Hamamı Özenli Çalışmayla Değer Buldu

18.08.2026 - 22:48

Ülker, İlk Yarı Yıl Finansallarını Açıkladı

18.08.2026 - 21:27

Japon Deprem Uzmanı Yoshınori Moriwaki, GEBKİM’de Sanayicilerle Buluştu

18.08.2026 - 17:57

Borusan Cat 2026 Roadshow & Demo Turu ile Sahaya Çıkıyor

18.08.2026 - 16:23

Başkent'te Gran Fondo Heyecanına Geri Sayım Başladı 

18.08.2026 - 16:20

Halkbank ve TÜBİTAK KARE İş Birliğiyle Düzenlenen HackAntarktika İçin Başvurular Başladı

18.08.2026 - 15:47

10’uncu Çalı Köy Filmleri Festivali İçin Geri Sayım Başladı

18.08.2026 - 15:39

Teknopanel’de Üst Düzey Atama

18.08.2026 - 15:20

Alternatif Bank’ın Bankacılık Vizyonu 19 Global Ödülle Taçlandı

18.08.2026 - 15:17

COP31 Türkiye Buluşmaları – Gaziantep Toplantısı Düzenlendi

18.08.2026 - 14:54
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel