Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
Anasayfa Ekonomi
Ekonomi

Sofralık Yumurta İhracatında Fon Kesintisi Üç Kat Artırıldı

Sofralık yumurta ihracatına uygulanan fon kesintisi kilogramda 0,5 dolardan 1,5 dolara yükseltildi, Türkiye menşeli yumurtaya yönelik devam eden dış talebin etkisiyle fiyatların yukarı yönlü hareket ettiği görüldü.

Yayınlama: 25.03.2025 - 11:50 Kaynak: Piha Haber Ajansı Okunma: 36
Paylaş:

Sofralık yumurta ihracatında yapılan önemli değişiklik gündemde! Fon kesintisi üç kat arttırıldı ve kilogram başına 1,5 dolara yükseltildi. Türkiye'nin temel gıda ürünlerinden biri olan yumurtanın uluslararası pazardaki rekabet gücüne destek sağlamak adına alınan karar merak konusu oldu. Detaylar için haberimizi okumaya devam edin.

Vatandaşların temel gıda ürünlerine makul fiyatlarla ulaşımına katkı sağlamak amacıyla yürütülen çalışmalar kapsamında, sofralık yumurta ihracatına uygulanan fon kesintisi kilogramda 0,5 dolardan 1,5 dolara yükseltildi.

Destekleem ve Fiyat İstikrar Fonu Hakkında Karara Değişiklik yapılmasına yönelik Cumhurbaşkanı Kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Ticaret Bakanlığı'ndan konuyla ilgili yapılan açıklamada, Türkiye menşeli yumurtaya yönelik devam eden dış talebin de etkisiyle yukarı yönlü fiyat hareketliliğin devam ettiğinin gözlendiğine dikkat çekildi.

Bakanlık, vatandaşların ürüne makul fiyatlarla ulaşımının kolaylaştırılması amacıyla yumurta ihracatında uygulanacak kesinti tutarının kilogramda 0,5 dolardan 1,5 dolara yükseltidiğinin altı çizildiği açıklamada, Ticaret Bakanlığı olarak önümüzdeki dönemde de başta Tarım ve Orman Bakanlığı olmak üzere kamu ve özel sektördeki ilgili tüm paydaşlarla güçlü iş birliği ve koordineli çalışmanın sürdürüleceği kaydedildi.

Sofralık yumurta ihracatında fon kesintisinin üç kat artırılmasıyla Türkiye, uluslararası pazarda yumurta ihracatında daha rekabetçi bir konuma gelecek. Güçlü iş birliği ve koordinasyon ile ürün fiyatlarının makul seviyelerde kalması hedefleniyor. Devam eden dış talep, fiyatlardaki artışı desteklerken Ticaret Bakanlığı'nın aldığı bu kararın sektörü nasıl etkileyeceği merak konusu.

Son Haberler

Türkiye’nin Küresel Rekabet Potansiyeli Çok Büyük

10.08.2026 - 12:15

NG Afyon Motofest 2026 İçin Geri Sayım Başladı

10.08.2026 - 11:44

Hanelerde Klima Kullanımı Artıyor: Tüketim 12 Bin GWh’yi Aşabilir

10.08.2026 - 11:39

TP Türkiye, Üst Üste Altıncı Kez Hizmet İhracatında Bilişim 500’ün Zirvesinde

10.08.2026 - 11:23

Vakıf Katılım Ekonomiye 661,6 Milyar TL Destek Sağladı

10.08.2026 - 11:09

Prometeon, 2025 Sürdürülebilirlik Raporu’nu Yayımladı

10.08.2026 - 10:50

1000’e yakın Başvuru Arasından Seçilen 11 Girişime Tam Destek

10.08.2026 - 10:40

Yaz Sıcaklarında Klimanın Ömrünü Korumanın Yolları

10.08.2026 - 10:24

İnternet Şikayetlerinde Büyük Artış

10.08.2026 - 10:23

Turkcell’den TEKNOFEST’te 5G ve Yapay Zekâ ile Akıllı Yol Güvenliği Yarışması

10.08.2026 - 10:10
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel