Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
Anasayfa Yerel
Yerel

ŞOK İSTİFA! CHP'li Başkan İsa Yıldırım AK Parti'ye Mi Geçiyor? Antalya Siyaseti Kaynıyor!

Antalya Aksu Belediye Başkanı İsa Yıldırım CHP'den istifa etti! Yıldırım'ın AK Parti'ye geçeceği iddiaları siyaset kulislerini hareketlendirdi. Aksu'ya hizmet vurgusu yapan Yıldırım'ın kararı ne anlama geliyor?

Yayınlama: 25.10.2025 - 22:30 Kaynak: Birlik Haber Ajansı Okunma: 77
Paylaş:

Antalya Aksu'da siyasi deprem! CHP'li Belediye Başkanı İsa Yıldırım'ın istifası ve AK Parti'ye geçiş sinyalleri Antalya siyasetini derinden sarstı. Peki, bu ani kararın arkasında yatan sebepler neler? Yıldırım'ın 'Aksu'ya hizmet' vurgusu ne anlama geliyor? CHP'den neden istifa etti ve AK Parti ile nasıl bir süreç yürütecek? Tüm bu soruların cevabı haberimizde! Antalya siyasetinde dengeler değişiyor, gelişmeler için takipte kalın!

ANTALYA-BHA

Antalya’nın Aksu İlçe Belediye Başkanı İsa Yıldırım, CHP’den istifa ettiğini ve AK Parti’ye geçmeye niyetli olduğunu açıkladı. Partiyle hem yerel hem de Genel Merkez düzeyinde görüşmeler yaptığını belirten Yıldırım, kararının tamamen “Aksu’ya hizmet” amacı taşıdığını söyledi.

CHP yönetimini, “Atatürk, cumhuriyet ve demokrasi ilkelerinden uzaklaşmakla” eleştiren Yıldırım, partisinin devlet kurumlarıyla çatışan bir tutum sergilediğini savundu. Yıldırım, “Belediye başkanı devletle savaşmaz. Bizim işimiz hizmettir” diyerek, hizmet odaklı siyaset vurgusu yaptı.

AK Parti’ye geçiş için herhangi bir şartı olmadığını belirten Yıldırım, “Tek amacımız Aksu’nun sorunlarını çözmek” ifadelerini kullandı.

Açıklamasında Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’i de hedef alan Yıldırım, Böcek’in yönetimini “başarısız” olarak nitelendirirken, önceki dönem başkan Menderes Türel’in projelerini ve hizmet anlayışını övdü.

Antalya Aksu Belediye Başkanı İsa Yıldırım'ın CHP'den istifası ve AK Parti'ye geçiş ihtimali, yerel ve genel siyaseti etkileyecek önemli bir gelişme olarak öne çıkıyor. Yıldırım, CHP yönetimini eleştirerek, hizmet odaklı siyaset anlayışıyla AK Parti'ye geçmeye hazır olduğunu belirtti. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'i de eleştiren Yıldırım, önceki dönem başkanı Menderes Türel'i övdü. Bu gelişmeler, Antalya'da siyasi rekabetin daha da kızışacağına işaret ediyor. Yıldırım'ın AK Parti'ye geçişiyle Aksu'daki siyasi dengeler nasıl değişecek, önümüzdeki günlerde göreceğiz.

# İsa Yıldırım # CHP # AK Parti # Aksu Belediyesi # Antalya siyaseti
Son Haberler

Vegan Beslenmede Kritik Nokta: Eksileni Doğru Tamamlamak

08.09.2026 - 11:57

Mersin’de Sürdürülebilir Ulaşımın Yeni Gücü: Elektrikli Otobüsler

08.09.2026 - 11:46

Moxy İzmir Kapılarını Açıyor

08.09.2026 - 11:28

1,5 Milyar Dolarlık Hedefi Aşan Maden İhracatçıları Özbekistan’a Çıkarma Yapıyor

08.09.2026 - 11:00

Yorglass, Elektrikli Araç Filosu ile Emisyonları Yüzde 50 Azaltacak

08.09.2026 - 10:46

Maria Andria'dan 5 Kelimelik Şarkı

08.09.2026 - 10:45

Keskinoğlu Perakendeyi Stratejik Bir Büyüme Alanı Olarak Görüyor

08.09.2026 - 10:28

Tayvan’ın Akıllı Üretim Devleri MAKTEK Avrasya 2026’da Türk Sanayisiyle Buluşuyor

08.09.2026 - 10:10

Ender Güzeler, Orta Vadeli Programı Sigortacılık Perspektifinden Değerlendirdi

08.09.2026 - 09:54

Rönesans 11 Yıldır Dünyanın İlk 50 Uluslararası Müteahhidi Arasında

07.09.2026 - 18:07
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel