Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
Anasayfa Gündem
Gündem

Son Dakika: 33 İlde DEAŞ Operasyonu! 233 Gözaltı

Türkiye genelinde DEAŞ'a yönelik eş zamanlı operasyonlarda 233 şüpheli yakalandı. Operasyon detayları ve son gelişmeler haberimizde!

Yayınlama: 05.12.2025 - 09:17 Kaynak: Birlik Haber Ajansı Okunma: 70
Paylaş:

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın duyurduğu operasyon, DEAŞ'ın finans kaynaklarına ve faaliyetlerine ağır bir darbe vurdu. 33 ilde eş zamanlı baskınlarla gerçekleştirilen operasyonda, geçmişte örgüt içinde faaliyet gösterdiği tespit edilen 233 şüpheli yakalandı. Bakan Yerlikaya, terörle mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini ve ülkenin huzurunu sağlamak için 365 gün kesintisiz çalışıldığını vurguladı. Operasyonun detayları ve tutuklanan şüphelilerin kimlikleri merak konusu olurken, soruşturma derinleştirilerek devam ediyor. Türkiye'nin terörle mücadeledeki başarısı, uluslararası alanda da takdirle karşılanıyor.

ANKARA-BHA

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, operasyonların geçmiş dönemlerde DEAŞ içerisinde faaliyet yürüttüğü ve örgüte finans sağladığı belirlenen kişilere yönelik gerçekleştirildiğini belirtti. İl Emniyet Müdürlükleri Terörle Mücadele Şube ekiplerince yürütülen çalışmalarda Adana’dan Van’a, İstanbul’dan Gaziantep’e kadar birçok ilde baskınlar yapıldı.

Yakalanan 233 şüpheliden 51’inin çıkarıldıkları mahkemece tutuklandığını açıklayan Yerlikaya, 24 kişi hakkında adli kontrol kararı verildiğini, diğer zanlılarla ilgili işlemlerin devam ettiğini bildirdi.

Terörle mücadelenin kararlılıkla sürdüğünü vurgulayan Yerlikaya, “Bu mücadele sadece sahadaki operasyonlarla sınırlı değildir; güvenlik, istihbarat, iletişim ve uluslararası işbirliğini kapsayan çok boyutlu bir devlet refleksidir. Ülkemizin her bölgesinde huzuru ve istikrarı sağlamak için 365 gün kesintisiz çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.

33 ilde gerçekleştirilen geniş kapsamlı DEAŞ operasyonunda 233 şüpheli gözaltına alındı. Bu şüphelilerden 51'i tutuklanırken, 24'ü hakkında adli kontrol kararı verildi. Operasyon, örgütün finans kaynaklarına yönelik önemli bir hamle olarak değerlendiriliyor. İçişleri Bakanı Yerlikaya, terörle mücadelenin sadece sahada değil, istihbarat ve uluslararası işbirliğiyle de yürütüldüğünü belirtti. Türkiye'nin terör örgütlerine karşı kararlı mücadelesi devam edecek ve ülkenin huzuru için her türlü tedbir alınacak.

# DEAŞ Operasyonu # terörle mücadele # Gözaltı
Son Haberler

Çorum'da Belediyeden 7,7 Milyon Liralık Kırtasiye Desteği

08.09.2026 - 12:00

Uluslararası Ayvalık Kurtuluş Yarı Maratonu Pazar Günü Koşuluyor

08.09.2026 - 11:58

Vegan Beslenmede Kritik Nokta: Eksileni Doğru Tamamlamak

08.09.2026 - 11:57

Çocuklar Bu Fuarı Çok Sevdi

08.09.2026 - 11:54

Sabancı Vakfı 17. Sezon Fark Yaratanı Yaz Güvendi Doğa Koruma Çalışmalarını Sanatla Buluşturuyor

08.09.2026 - 11:54

Mersin’de Sürdürülebilir Ulaşımın Yeni Gücü: Elektrikli Otobüsler

08.09.2026 - 11:46

Moxy İzmir Kapılarını Açıyor

08.09.2026 - 11:28

1,5 Milyar Dolarlık Hedefi Aşan Maden İhracatçıları Özbekistan’a Çıkarma Yapıyor

08.09.2026 - 11:00

Yorglass, Elektrikli Araç Filosu ile Emisyonları Yüzde 50 Azaltacak

08.09.2026 - 10:46

Maria Andria'dan 5 Kelimelik Şarkı

08.09.2026 - 10:45
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel