Türkiye genelinde mali suç örgütlerine yönelik dev bir operasyon başlatıldı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın bizzat duyurduğu operasyon, 49 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirildi. Tefecilikten nitelikli dolandırıcılığa, zimmetten ihaleye fesat karıştırmaya kadar birçok farklı suçtan aranan 146 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonun detayları ortaya çıktıkça, suç örgütlerinin nasıl çalıştığı ve halkın nasıl mağdur edildiği daha net anlaşılıyor. Peki, bu operasyon Türkiye'deki mali suçlarla mücadelede ne gibi bir dönüm noktası olacak? Bu operasyonla birlikte hangi yeni bilgiler gün yüzüne çıktı?

ANKARA-BHA İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 49 ilde mali suç örgütlerine yönelik eş zamanlı operasyonlar düzenlendiğini ve operasyonlar kapsamında 146 şüphelinin yakalandığını açıkladı. Bakan Yerlikaya, operasyonlara dair detayları sosyal medya hesabından paylaştı. Adana, İstanbul, İzmir, Ankara başta olmak üzere toplam 49 ilde düzenlenen operasyonlarda şüphelilerin; tefecilik, nitelikli dolandırıcılık, zimmet, ihaleye fesat karıştırma, resmi belgede sahtecilik, parada sahtecilik ve vergi usul kanununa muhalefet gibi suçlara karıştığı belirtildi. Operasyonlar sonucunda çok sayıda çek, senet, dijital materyal ve dokümana el konulurken, sahte altın üretimi yapılan bir atölye de deşifre edildi. Ayrıca 8 adet ruhsatsız tabanca ele geçirildi. Yerlikaya açıklamasında, "Hiçbir yasa dışı oluşum, milletimizin huzurunu ve güvenliğini tehdit edemez. Tefecilere, dolandırıcılara ve mali suç örgütlerine karşı mücadelemiz kararlılıkla sürecek" ifadelerine yer verdi. Başarılı operasyon için valilikleri, cumhuriyet başsavcılıklarını ve emniyet birimlerini tebrik eden Yerlikaya, halkın ekonomik güvenliğini hedef alan yapılara karşı sıfır tolerans politikası izlediklerini vurguladı.

49 ilde gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonlarda, mali suç örgütlerine mensup olduğu belirlenen 146 şüpheli yakalandı. Operasyonlarda çok sayıda çek, senet, dijital materyal ve dokümana el konulurken, sahte altın üretimi yapılan bir atölye de ortaya çıkarıldı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bu başarılı operasyonun ardından, halkın ekonomik güvenliğini hedef alan yapılara karşı sıfır tolerans politikası izleyeceklerini vurguladı. Bu operasyon, Türkiye'nin mali suçlarla mücadelesinde önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.