Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
⌂
Anasayfa ›Dünya
Dünya

Son Dakika: ABD'den Gazze'de Ateşkes Umudu! İsrail Teklifi Kabul Etti, Gözler Hamas'ta

ABD, Gazze'de ateşkes için sunulan yeni teklifin İsrail tarafından kabul edildiğini duyurdu. Gözler şimdi Hamas'ın kararında!

Yayınlama: 29.05.2025 - 23:49 Kaynak: Birlik Haber Ajansı Okunma: 114
Paylaş:

ABD'den Gazze'de yaşanan çatışmalara son verecek tarihi bir adım geldi. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tammy Bruce, İsrail'in kabul ettiği umut verici bir ateşkes teklifinin sunulduğunu açıkladı. Beyaz Saray da İsrail'in teklifi onayladığını duyurarak sürece destek verdi. Şimdi tüm dünya, Hamas'ın bu kritik teklife vereceği cevabı bekliyor. Bu gelişme, bölgede kalıcı barışın sağlanması için önemli bir fırsat sunuyor. Peki, Hamas bu tarihi fırsatı değerlendirecek mi?

ANKARA-BHA ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tammy Bruce, Gazze'de ateşkes sağlanması için sunulan ve İsrail tarafından kabul edilen yeni öneriye ilişkin açıklamalarda bulundu. Düzenlediği basın brifinginde konuşan Bruce, önerinin oldukça umut verici olduğunu belirterek, Hamas'ın bu teklifi kabul edip etmediğine dair henüz net bir bilgiye sahip olmadıklarını söyledi. “Çok iyimseriz” ifadesini kullanan Bruce, “Bu teklifin çok umut vadettiğini düşünüyoruz. Eğer Hamas bu öneriyi kabul ederse, Gazze'de kalıcı barışa yönelik önemli bir adım atılmış olacak” dedi. Bruce, Beyaz Saray Sözcüsü Karoline Leavitt'in de konuyla ilgili değerlendirmelerine atıfta bulunarak, "Beyaz Saray da bu önerinin İsrail tarafından kabul edildiğini açıkladı. Şu anda çok iyi bir noktadayız ve olumlu bir gelişme bekliyoruz." ifadelerini kullandı. BEYAZ SARAY İSRAİL'İN ÖNERİYİ ONAYLADIĞINI DUYURDU Beyaz Saray Sözcüsü Karoline Leavitt de düzenlediği basın toplantısında ateşkes önerisinin detaylarına değindi. ABD Özel Temsilcisi Steve Witkoff aracılığıyla Hamas'a iletilen teklifin, öncesinde İsrail tarafından onaylandığını belirten Leavitt, “Hamas’a, İsrail’in desteklediği bir teklif sunduk. Bu öneri ateşkesin sağlanmasını ve tüm esirlerin evlerine dönmesini hedefliyor” diye konuştu. Leavitt, Hamas’ın öneriyi kabul edip etmediğiyle ilgili bir bilgi sahibi olmadığını belirterek, sürecin devam ettiğini ve gelişmelerin doğrudan kendileri tarafından kamuoyuna aktarılacağını söyledi.

ABD, Gazze'de ateşkes sağlanması amacıyla İsrail tarafından kabul edilen bir teklifin Hamas'a sunulduğunu duyurdu. Hem ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tammy Bruce hem de Beyaz Saray Sözcüsü Karoline Leavitt, teklifin umut verici olduğunu ve Hamas'ın kabul etmesi halinde kalıcı barışa yönelik önemli bir adım atılacağını belirtti. Teklifin detayları hakkında bilgi verilmezken, tüm esirlerin evlerine dönmesini hedeflediği vurgulandı. Hamas'ın vereceği yanıt, Gazze'deki geleceği şekillendirecek.

# Gazze ateşkes # Hamas # İsrail teklifi
Son Haberler

Yatırım fonlarının tasfiyesine ilişkin düzenleme yasalaştı

22.10.2026 - 22:32

Mapfre Sigorta, İş Ortaklarıyla Endülüs Seyahatinde Bir Araya Geldi

22.10.2026 - 21:59

ŞA-RA Enerji’den Mısır’da 1.7 milyar TL’lik Yeni İhale Açıklaması

22.10.2026 - 21:56

Küresel Metalürji Sektörü ANKIROS 2026’da İstanbul’da Buluştu

22.10.2026 - 21:49

Erdemir, İsdemir ve Erdemir Mühendislik ANKIROS 2026’da

22.10.2026 - 21:48

Togg, COP31 Türkiye’nin Mobilite Sektör Ortağı oldu

22.10.2026 - 21:43

Hayat Kimya'dan 40 Milyon Euroluk Yatırım Finansman Anlaşması 

22.10.2026 - 21:37

Elektrikli Otomobil Markalarının Yapay Zekadaki İtibarı Araştırıldı

22.10.2026 - 21:36

WoodTech, Ağaç İşleme Makineleri Sektörünü 39. Kez Buluşturmak Üzere Kapılarını Açtı!

22.10.2026 - 21:34

Halkbank HUBrica Demo Day'de 10 Girişimi Yatırımcılarla Buluşturdu

22.10.2026 - 21:29
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel