Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
Anasayfa Gündem
Gündem

Son Dakika: Bakan Kurum'dan İzmir ve Bilecik Yangın Hasar Tespiti Açıklaması!

Çevre Bakanı Murat Kurum, İzmir ve Bilecik'te orman yangınları sonrası hasar tespit çalışmalarının bittiğini, toplamda 415 ev ve iş yerinin ağır hasarlı olduğunu duyurdu. Vatandaşlara 1 yıl içinde yeni evler teslim edilecek.

Yayınlama: 05.07.2025 - 16:28 Kaynak: Birlik Haber Ajansı Okunma: 160
Paylaş:

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, yangın felaketinin yaşandığı İzmir ve Bilecik'te umut verici açıklamalarda bulundu. Hasar tespit çalışmalarının tamamlandığını belirten Bakan Kurum, devletin tüm imkanlarıyla afetzedelerin yanında olduğunu vurguladı. Yıkılan yuvaların yeniden inşa edileceği müjdesini veren Kurum, afetzedelerin en kısa sürede güvenli ve sağlam evlerine kavuşacağını belirtti. Peki, hasar tespit raporları ne diyor? Devletin bu süreçteki destekleri neler olacak? Tüm detaylar haberimizde!

ANKARA-BHA

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, son günlerde etkili olan orman yangınlarının ardından İzmir ve Bilecik’te yürütülen hasar tespit çalışmalarının tamamlandığını duyurdu.

İzmir’in Ödemiş ilçesinde düzenlenen koordinasyon toplantısı sonrasında açıklamalarda bulunan Bakan Kurum, yangınlardan etkilenen toplam bina sayısının 1.168 olduğunu söyledi.

İzmir’de 254 bina yıkık ya da ağır hasarlı

Bakan Kurum, İzmir genelinde 282 ev ve iş yerini kapsayan 254 binanın, yangınlar sebebiyle yıkık veya ağır hasarlı olarak kayda geçtiğini belirtti.

Bilecik'te de hasar tespit sürecinin tamamlandığını aktaran Kurum, 133 ev ve iş yerinin yıkık, ağır hasarlı veya tamamen yanmış durumda olduğunu ifade etti.

“İzmir ve Bilecik’te toplamda 415 ev ve iş yerimiz yangınlar sebebiyle ağır hasarlı olarak kayda geçmiştir”

diyen Kurum, devletin tüm imkanlarıyla afetzede vatandaşların yanında olduğunu vurguladı.

“1 yıl geçmeden evler teslim edilecek”

Bakan Kurum, diğer illerdeki hasarlara ilişkin de bilgi verdi.

Adana, Hatay ve Manisa’da ise yangınlardan 24 binanın ağır hasar gördüğünü belirtti.

“Afetzede kardeşlerimiz müsterih olsunlar. Önümüzdeki 1-2 ay içinde inşaat faaliyetlerine başlayacağız. 1 yıl geçmeden sağlam ve güvenli evleri teslim edeceğiz”

ifadelerini kullanan Kurum, Antalya ve Muğla’daki afet süreçlerinde verilen sözlerin tutulduğunu anımsatarak aynı sürecin İzmir ve Bilecik için de geçerli olacağını söyledi.

Bakan Murat Kurum'un açıklamalarına göre, İzmir ve Bilecik'te meydana gelen orman yangınları sonucunda toplamda 415 ev ve iş yeri ağır hasar gördü. İzmir'de 254, Bilecik'te ise 133 bina yıkık veya ağır hasarlı olarak tespit edildi. Adana, Hatay ve Manisa'da da 24 binanın ağır hasar aldığı belirtildi. Bakan Kurum, inşaat çalışmalarına 1-2 ay içinde başlanacağını ve 1 yıl içerisinde afetzedelere yeni evlerinin teslim edileceğini söyledi. Antalya ve Muğla'daki afetlerde verilen sözlerin tutulduğunu hatırlatan Kurum, aynı sürecin İzmir ve Bilecik için de geçerli olacağının altını çizdi.

# Murat Kurum # İzmir yangın # Bilecik hasar tespiti
Son Haberler

Uluslararası Güreş Turnuvası’na Türk sporcular damga vurdu

03.08.2026 - 00:07

Türkiye’nin ilk "Engelsiz Pazarı" Mersin Yenişehir’de kuruluyor

02.08.2026 - 23:07

Ankara'da Sanat Duvarda

02.08.2026 - 23:02

Kadıköy'de Sportif Heyecan

02.08.2026 - 22:59

Kayseri'de Büyükşehir İle Miraç'ın Tramvay Hayali Gerçeğe Dönüştü

02.08.2026 - 13:30

ASAT’tan COP31 Öncesi Güçlü Altyapı Hamlesi

02.08.2026 - 13:28

Esenyurt Belediyesi Araç Filosunu Kendi Öz Kaynaklarıyla Güçlendiriyor

02.08.2026 - 13:26

Bursa Açıkhava'da Emre Altuğ'dan Müzik Dolu Gece

02.08.2026 - 13:25

Konya Ultra Trail, 13 Ülkeden 1.300 Sporcuyu Sille'nin Doğasında Buluşturdu

02.08.2026 - 13:23

Nilüfer İlçe Şenliği Dolu Dolu Geçti

02.08.2026 - 13:22
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel