Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
Anasayfa Gündem
Gündem

Son Dakika: CHP Lideri Özgür Özel'e Saldırı! Ankara'da Şok Gelişme

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TBMM'deki anma töreni sonrası fiziki saldırıya uğradı. Saldırgan gözaltına alınırken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Yayınlama: 04.05.2025 - 13:04 Kaynak: Birlik Haber Ajansı Okunma: 70
Paylaş:

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yaşanan bu şok edici olay, siyasi arenada büyük yankı uyandırdı. Özgür Özel'e yönelik bu menfur saldırı, demokrasimize ve siyasi nezakete vurulmuş bir darbe olarak değerlendiriliyor. Saldırının ardındaki nedenler ve azmettiricileri merak konusu olurken, yetkililer olayın tüm boyutlarıyla aydınlatılacağını vurguluyor. İçişleri Bakanlığı'nın soruşturması derinleşirken, siyasi partilerden de kınama mesajları gelmeye devam ediyor. Bu üzücü olay, Türkiye'nin siyasi iklimi üzerindeki gerginliği bir kez daha gözler önüne serdi.

ANKARA-BHA Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanvekili ve DEM Parti İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder için Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) düzenlenen anma töreninin ardından fiziki saldırıya uğradı. Tören çıkışında yaşanan olayda, kimliği daha sonra tespit edilen bir kişi, Özel’e tokat attı. Saldırı sonrası CHP genel başkanı koruma altına alınırken, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı. Saldırganın S.T. adlı şahıs olduğu tespit edildi ve emniyet güçlerince gözaltına alındı. Soruşturma kapsamında adli süreç devam ediyor. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada, “CHP Genel Başkanı Sayın Özgür Özel’e yönelik gerçekleştirilen fiziki saldırıyı şiddetle kınıyor, kendisine geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Toplumuzun huzurunu bozmaya yönelik her türlü saldırı, şiddet girişimi hukuk önünde hak ettiği cezayı alacaktır” ifadelerini kullandı. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e yapılan saldırıyı lanetliyoruz. Sn. Özel’e geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Siyaset kurumuna yapılan hiçbir saldırı kabul edilemez. Saldırgan hukuk önünde hesap verecektir” açıklamasında bulundu.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e yönelik saldırı, TBMM'deki bir anma töreninin ardından gerçekleşti. Kimliği belirlenen saldırgan S.T. gözaltına alınırken, olayla ilgili soruşturma İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülüyor. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de saldırıyı kınayarak, Özel'e geçmiş olsun dileklerini iletti. Yetkililer, bu tür şiddet eylemlerinin kabul edilemez olduğunu ve faillerin hukuk önünde hesap vereceğini belirtiyor. Olayın tüm detayları soruşturma kapsamında aydınlatılmaya çalışılıyor.

# Özgür Özel saldırı # CHP lideri # Sırrı Süreyya Önder anma
Son Haberler

Tether, Tarihinin En Kapsamlı İlk Finansal Denetimini Tamamladı

17.08.2026 - 17:29

Türkiye’nin Kalkınmasında Gençlere Özel Sektör Desteği Öne Çıkıyor

17.08.2026 - 17:28

Gençler Denizli Büyükşehir ile Dünyaya Açıldı

17.08.2026 - 17:03

“SHE by Driventure” Programı Hayata Geçiyor

17.08.2026 - 16:55

Küresel Piyasalarda Volatilite Yeniden Yükseliyor

17.08.2026 - 16:22

Malatya Gastronomi Festivali Yüzbinlerce Ziyaretçiyi Ağırladı

17.08.2026 - 16:02

Enerjisa Dağıtım Şirketleri Drone Teknolojisiyle Ormanlık Alanlardaki Şebekesini İzliyor

17.08.2026 - 15:51

2026 Avrupa Bisiklet Başkenti Konya'da Bisikletseverler Beyşehir’in Tarihini ve Doğasını Keşfetti

17.08.2026 - 15:32

ASPİLSAN Enerji TEKNOFEST Mavi Vatan’da Deniz Teknolojilerini Sergileyecek

17.08.2026 - 15:31

Türkiye'nin Sevilen Gastronomi Markaları Bodrum'da Aynı Çatı Altında Buluşuyor

17.08.2026 - 15:16
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel