SON DAKİKA: Datça Açıklarında 5,3 Büyüklüğünde Deprem! Akdeniz Sallandı
Akdeniz'in derinliklerinden gelen korkutucu bir sarsıntı, Muğla'nın Datça ilçesi açıklarında hissedildi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yapılan açıklamaya göre, 5,3 büyüklüğündeki bu deprem, bölge sakinlerinde kısa süreli bir tedirginlik yarattı. Depremin merkez üssü ve derinliği gibi detaylar ise endişeleri bir nebze artırdı. Peki bu sarsıntı ne anlama geliyor, can ve mal kaybı riski var mı? Tüm bu soruların cevapları için gelişmeleri yakından takip ediyoruz.
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Akdeniz'de Muğla'nın Datça ilçesi açıklarında 5,3 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıkladı.
AFAD'ın internet sitesinde yer alan bilgilere göre deprem, saat 14.06.23'te kaydedildi.
Merkez üssü Akdeniz olan depremin, Datça'ya yaklaşık 137,45 kilometre uzaklıkta meydana geldiği belirtilirken, sarsıntının 19,87 kilometre derinlikte gerçekleştiği bildirildi.
#DEPREM
— AFAD Deprem (@DepremDairesi) July 2, 2026
Büyüklük:5.3 (Mw)
Yer:Akdeniz - [137.45 km] Datça (Muğla)
Tarih:2026-07-02
Saat:14:06:23 TSİ
Enlem:35.46417 N
Boylam:27.26917 E
Derinlik:19.87 km
Detay:https://t.co/0keCie3cEJ@afadbaskanlik @trthaber @anadoluajansi
Bugün saat 14.06.23'te Akdeniz'de, Muğla'nın Datça ilçesine yaklaşık 137,45 kilometre uzaklıkta 5,3 büyüklüğünde bir deprem kaydedildi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yapılan açıklamaya göre, sarsıntının derinliği 19,87 kilometre olarak belirlendi. Bölgede herhangi bir can veya mal kaybına ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmazken, yetkililer gelişmeleri yakından takip ediyor ve vatandaşları bilgilendirmeye devam ediyor. Deprem kuşağında yer alan ülkemiz için bu tür doğal olaylara karşı hazırlıklı olmak hayati önem taşıyor.