Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
⌂
Anasayfa ›Dünya
Dünya

Son Dakika: Erdoğan'dan Stratejik Kazakistan Ziyareti Başladı! Ankara'da Kim Vekalet Edecek?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kritik Kazakistan ziyareti için yola çıktı. 15 Mayıs'a kadar sürecek temaslarda kimlerin eşlik edeceği ve Ankara'da kimin vekalet edeceği belli oldu, detaylar haberimizde!

Yayınlama: 13.05.2026 - 13:58 Kaynak: Piha Haber Ajansı Okunma: 1627
Paylaş:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin uluslararası arenadaki etkinliğini pekiştirecek kritik bir Kazakistan ziyareti için başkent Ankara'dan yola çıktı. Esenboğa Havalimanı'nda üst düzey bir uğurlama töreniyle başlayan bu seyahat, bölgesel iş birliği ve stratejik ortaklıklar açısından büyük önem taşıyor. 15 Mayıs'a kadar sürecek temaslarda Cumhurbaşkanı Erdoğan'a eşi Emine Erdoğan'ın yanı sıra, birçok kilit bakanın da eşlik etmesi, ziyaretin gündeminin ne denli kapsamlı olduğunu gösteriyor. Türkiye'nin dış politikasında önemli bir rol oynayan bu tür üst düzey ziyaretler, iki ülke arasındaki ilişkileri daha da güçlendirmeyi hedefliyor. Cumhurbaşkanlığına ise bu süre zarfında Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın vekalet edecek olması, Ankara'daki yönetim sürekliliğinin de garanti altında olduğunu ortaya koyuyor. Detaylar ve ziyaretin olası sonuçları büyük bir merakla bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, Esenboğa Havalimanı'ndan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile Ankara Valisi Yakup Canpolat uğurladı.

15 Mayıs'a kadar çeşitli temaslarda bulunacak Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yurt dışı ziyaretinde; eşi Emine Erdoğan, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kürşad Zorlu, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran ve Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç da eşlik edecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yurda dönene kadar, Cumhurbaşkanlığı'na Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz vekalet edecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Mayıs'a kadar sürecek önemli temaslarda bulunmak üzere Kazakistan'a doğru yola çıktı. Esenboğa Havalimanı'ndan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Ankara Valisi Yakup Canpolat tarafından uğurlanan Erdoğan'a, eşi Emine Erdoğan, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ve Ticaret Bakanı Ömer Bolat gibi üst düzey isimlerden oluşan geniş bir heyet eşlik ediyor. Bu ziyaretin iki ülke arasındaki siyasi, ekonomik ve kültürel ilişkileri daha da derinleştirmesi bekleniyor. Cumhurbaşkanlığı makamına ise, Erdoğan'ın yurda dönüşüne kadar Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın vekalet edeceği bilgisi paylaşıldı. Bu durum, Türkiye'nin dış politika ajandasının yoğunluğu kadar, iç yönetimdeki sürekliliği de gözler önüne seriyor. Kazakistan ziyaretinin bölgesel ve uluslararası yansımaları yakından takip edilecek.

Son Haberler

Kayseri’de Akıllı Ulaşımda Yeni Dönem

15.10.2026 - 09:51

Süper Lig’de 8. hafta başlıyor: Gözler dev maçlarda!

15.10.2026 - 09:50

Sağlık Hizmeti Mahallelere Taşınıyor

15.10.2026 - 09:49

Altın fiyatlarında son durum ne?

15.10.2026 - 09:44

Gayimenkul Sektöründe Yeni Bir Kategori: “Metreküp”le Satış Dönemi!

15.10.2026 - 09:36

Türkiye, 27 Milyar Dolarlık Tarım Ürünleri İhraç Etti

15.10.2026 - 09:27

Balparmak, SIAL Paris 2026’da Türk Çam Balının Marka Değerini Dünyaya Taşıyor

15.10.2026 - 09:27

Uluslararası Sağlık Teknolojileri Ankara’da Buluşuyor

15.10.2026 - 09:26

Farkındalığın Temsilcisi Cemre Baysel Oldu

15.10.2026 - 09:25

15 Bin Öğrencinin Eğitimine Uzanan 59 Yıllık Hikâye

15.10.2026 - 09:23
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel