İklim değişikliğiyle mücadelede önemli bir adım daha atıldı. İklim Değişikliği Başkanlığı, Birleşmiş Milletler Sınai Kalkınma Teşkilatı (UNIDO) işbirliğiyle Bursa'da kritik eğitimler gerçekleştirdi. Bu eğitimler, sanayi bölgelerindeki işletme yöneticileri ve teknik personelin sera gazı emisyonlarını azaltma ve çevreye duyarlı uygulamaları benimseme konusundaki bilgi birikimini artırmayı hedefliyor. Eğitimlerde, F-Gaz sızıntı kontrolü, belgelendirme süreçleri ve EKOMVET gibi önemli konular ele alındı. Peki, bu eğitimler Bursa sanayisine neler katacak? İklim değişikliğiyle mücadelede sanayinin rolü ne kadar önemli? İşte detaylar...

İklim Değişikliği Başkanlığı tarafından, Birleşmiş Milletler Sınai Kalkınma Teşkilatı (UNIDO) desteğiyle düzenlenen “F-Gaz Sızıntı Kontrol Uygulamaları Eğitimi” ile “İklimlendirme ve Soğutma Sektöründe İyi Uygulama Örnekleri Eğitimleri” Bursa’da gerçekleştirildi.

Sera Gazı Emisyonlarının İzlenmesi Dairesi tarafından organize Sanayi Bölgeleri işletme yöneticileri ve teknik personeline yönelik düzenlenen eğitimle, katılımcıların florlu sera gazlarına ilişkin güncel mevzuatın yanı sıra, sızıntı kontrol uygulamaları, belgelendirme süreçleri ve EKOMVET’e ilişkin yükümlülükler gibi teknik konularda bilgi edinmeleri amaçlandı.

Sektörde görev yapan teknik personele yönelik düzenlenen uygulamalı eğitimde, buhar sıkıştırmalı soğutma çevrimi ve sızdırmazlık kapsamında servis uygulamaları gibi konular ele alındı. Ayrıca, katılımcılara, florlu sera gazlarına ilişkin yönetmelikler, belgelendirme yükümlülükleri, EKOMVET veri tabanı, TSE hizmet yeterlilik ve MYK belgelendirme ile ilgili kapsamlı bilgi verildi.

Eğitime, Sera Gazı Emisyonlarının İzlenmesi Dairesi Başkanı Volkan Polat, İklim Değişikliği Başkanlığı uzmanları, sanayi bölgeleri işletme yöneticileri ve teknik personeli katıldı.

İklim Değişikliği Başkanlığı'nın Bursa'da düzenlediği eğitimler, sanayi sektöründe sera gazı emisyonlarının azaltılmasına yönelik önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Eğitimlerde, F-Gaz sızıntı kontrolü ve iklimlendirme-soğutma sektöründe iyi uygulama örnekleri gibi konular ele alındı. Katılımcılara, güncel mevzuat, sızıntı kontrol yöntemleri, belgelendirme süreçleri ve EKOMVET yükümlülükleri hakkında detaylı bilgiler verildi. Ayrıca, uygulamalı eğitimlerle teknik personelin yetkinlikleri artırıldı. Bu eğitimlerin, Bursa sanayisinin çevreye duyarlılığını artırması ve sürdürülebilir üretim uygulamalarını benimsemesi bekleniyor.