Milli Savunma Bakanlığı, terörle mücadelede ve sınır güvenliğinde kararlılıkla yürütülen operasyonların son bir haftadaki bilançosunu açıkladı. Irak ve Suriye'nin kuzeyindeki barınma alanlarından kaçan teröristlerin teslim olması, operasyonların başarısını bir kez daha gözler önüne serdi. Sınır hattında yakalanan ve engellenen kişi sayısındaki artış, güvenlik önlemlerinin ne denli sıkı olduğunu gösteriyor. Bakanlık, uyuşturucu madde ele geçirilmesi ve İran-İsrail çatışmaları sonrası olası göç hareketlerine karşı alınan önlemlerle de bölgesel istikrara katkı sağlamaya devam ediyor. TSK'nın bu proaktif yaklaşımı, Türkiye'nin güvenliğini her alanda koruma konusundaki azmini açıkça ortaya koyuyor.

HATAY-BHA

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), TSK’nın savunma ve güvenlik operasyonlarındaki kararlılığını vurguladı. Son bir hafta içinde gerçekleşen faaliyetler, haftalık basın bilgilendirme toplantısında paylaşıldı.

Millî Savunma Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri ve Bakanlık Sözcüsü Tuğamiral Zeki Aktürk toplantıda, terörle mücadelede atılan önemli adımlar ve sınır güvenliğindeki yoğun çabalara ilişkin faaliyetler aktarıldı.

Irak ve Suriye’nin kuzeyindeki barınma alanlarından kaçan 5 PKK’lı terörist teslim olduğunu kaydeden Tuğamiral Aktürk, Pençe-Kilit ve diğer operasyon bölgelerinde teröristlere ait mağara, sığınak ve barınaklarda ele geçirilen silah, mühimmat ve malzemeler imha edildiğini, tünel imha faaliyetlerinde ise 8 Ocak’tan itibaren Tel Rıfat’ta 157 kilometre, Menbic’te 131 kilometre olmak üzere toplam 288 kilometre uzunluğundaki tüneller yok edildiğini duyurdu.

SINIR GÜVENLİĞİNDE YOĞUN ÇABA

Yasa dışı geçişlerle ilgili hudut bölgelerinde çalışmaların sürdüğünü kaydeden Tuğamiral Zeki Aktürk, hafta boyunca 2’si terör örgütü mensubu 122 kişi sınırda yakalandığını, 2025 yılı başından bu yana yakalananların sayısının 2 bin 681, engellenenlerin sayısının ise 38 bin 979’a ulaştığını belirtti.

Hatay hudut hattında 17 bin 49 gram uyuşturucu madde ele geçirildiğinin altı çizildiği haftalık raporda, İran-İsrail çatışmaları sonrası sınırda yasa dışı geçiş girişimi artışı gözlenmediğini, TSK, olası göç hareketlerine karşı proaktif güvenlik önlemleri aldığı kaydedildi.

Tuğamiral Aktürk, Milli Savunma Bakanlığı olarak ulusal güvenliğin yanı sıra bölgesel ve küresel istikrara katkı sunmaya devam edeceklerini vurguladı.

MSB'nin haftalık basın bilgilendirme toplantısında, terörle mücadeledeki başarılar ve sınır güvenliğindeki yoğun çabalar detaylı bir şekilde aktarıldı. 5 PKK'lı teröristin teslim olması ve çok sayıda silah, mühimmat ile tünelin imha edilmesi, operasyonların ne denli etkili olduğunu gösteriyor. Sınırda yakalanan ve engellenen kişi sayısındaki artış, güvenlik önlemlerinin başarısını kanıtlıyor. Ayrıca, Hatay hudut hattında ele geçirilen yüklü miktarda uyuşturucu madde, sınır güvenliğinin önemini bir kez daha vurguluyor. MSB, bölgesel istikrara katkı sunma konusundaki kararlılığını sürdürerek, olası göç hareketlerine karşı da proaktif önlemler almaya devam edeceğini belirtti.