Son Dakika: Şarköy ve Ayvacık'ta Orman Yangınları! Evler Tehdit Altında, Tahliyeler Başladı
Türkiye'nin iki farklı bölgesinden acı haberler geldi. Tekirdağ'ın Şarköy ilçesi ve Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde çıkan orman yangınları, rüzgarın etkisiyle hızla yayılıyor. Şarköy'deki yangın, anız yangınının ormana sıçramasıyla büyürken, Ayvacık'taki yangın ise Naldöken köyü yakınlarında başladı. Her iki bölgede de alevler yerleşim yerlerini tehdit ediyor, bazı evlere sıçramalar yaşanıyor. Yetkililer, yangınlara havadan ve karadan müdahale ederken, vatandaşlarımızın güvenliği için tahliye çalışmaları sürüyor. Gelişmeleri yakından takip ediyoruz.
Yangınlara 14 uçak, 13 helikopter, 114 arazöz, 10 iş makinesi ve 684 personel ile müdahale ediliyor.
Şarköy’deki yangının, İstiklal Mahallesi Kaytan mevkisinde başlayan anız yangınının ormana sıçramasıyla büyüdüğü, Şenköy, Kocaali ve Kızılcaterzi mahallelerini tehdit ettiği belirtildi.
Bazı evlere sıçrayan alevler nedeniyle tahliyeler yapılırken, ekipler yerleşim yerlerini korumak için yoğun çaba harcıyor.
Bu arada Çanakkale Ayvacık’ta ise Naldöken köyü yakınlarında başlayan yangın, rüzgarın etkisiyle yayılıyor.
Şarköy'deki yangın İstiklal Mahallesi Kaytan mevkisinde başlarken, Şenköy, Kocaali ve Kızılcaterzi mahalleleri risk altında. Ayvacık'ta ise Naldöken köyü civarındaki yangın kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Yangınlara karşı 14 uçak, 13 helikopter, 114 arazöz, 10 iş makinesi ve 684 personel ile yoğun bir şekilde müdahale ediliyor. Alevlerin yerleşim yerlerine sıçraması sonucu tahliyeler gerçekleştirilirken, ekipler alevleri kontrol altına almak ve olası can kayıplarını önlemek için büyük bir mücadele veriyor. Yangınların çıkış nedenleri araştırılıyor ve yetkililer vatandaşları dikkatli olmaya çağırıyor.