Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
⌂
Anasayfa ›Dünya
Dünya

Suriye Lideri Şara'dan Türkiye'ye Şaşırtıcı Teşekkür: Erdoğan Detayı Gündem Oldu!

Suriye Cumhurbaşkanı Şara, ABD merkezli X platformundan yaptığı ilk paylaşımda, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'a özel teşekkürlerini iletti. Bu sürpriz çıkış, bölgedeki dengeleri nasıl etkileyecek?

Yayınlama: 20.12.2025 - 12:31 Kaynak: Birlik Haber Ajansı Okunma: 498
Paylaş:

Suriye Cumhurbaşkanı Şara, herkesi şaşırtan bir hamleyle, ABD merkezli sosyal medya platformu X üzerinden dikkat çekici bir mesaj yayımladı. Yaptırımların zorlu sürecinde direnen Suriye halkına minnet duygularını ifade eden Şara, aynı zamanda uluslararası arenadan önemli isimlere de teşekkürlerini sundu. Özellikle Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın adını anması, bölgedeki diplomatik ilişkiler açısından yeni bir dönemin sinyallerini verdi. Şara'nın, "Çile dönemi geride kaldı" sözleriyle yeni bir başlangıca işaret etmesi, Suriye'nin geleceğine dair umutları yeşertti. Peki, bu özel teşekkürlerin ardında hangi önemli gelişmeler yatıyor ve Türkiye-Suriye ilişkilerinde yeni bir sayfa mı açılıyor?

ANKARA-BHA

Cumhurbaşkanı Şara, ABD merkezli sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı ilk paylaşımda, yaptırımların başladığı günden bu yana sabırla direnen Suriye halkını kutladı. Suriye devriminde fedakârlık gösterenleri anan Şara, “Denizde boğulanlara, kimyasal silahlarla nefesi kesilenlere, yerinden edilenlere ve sabırla direnen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Şara, ayrıca ABD Başkanı Donald Trump’a, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani’ye ve Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman’a desteklerinden dolayı şükranlarını sundu.

"Çile dönemi geride kaldı"

Devrim sürecinde Suriye halkına destek veren Arap, İslam ve Avrupa ülkelerine de teşekkür eden Şara, “Aziz Suriye halkı, bugün sizin gününüzdür. Çile dönemi geride kaldı. El ele vererek bu vatanı en yüce mertebelere taşıyana dek birlikte inşa edeceğiz” dedi.

Öte yandan ABD Başkanı Donald Trump, Suriye yaptırımlarının kaldırılmasını da içeren 901 milyar dolarlık 2026 Ulusal Savunma Yetkilendirme Yasası’nı (NDAA) imzalamıştı.

Suriye Cumhurbaşkanı Şara, ABD merkezli sosyal medya platformu X'teki ilk paylaşımında, ülkesinin yaptırımlar altında çektiği sıkıntıları ve halkının direnişini vurgulayarak duygusal bir mesaj yayımladı. Şara, Suriye halkına şükranlarını sunarken, küresel çapta önemli liderlere de desteklerinden ötürü teşekkür etti. Bu isimler arasında Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani ve Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman yer aldı. Özellikle Türkiye'ye yapılan özel teşekkür, dikkatleri bölgedeki diplomatik gelişmelere çekti. Şara'nın "Çile dönemi geride kaldı" açıklaması, ülkesi için yeni bir başlangıcın habercisi olarak yorumlanırken, ABD Başkanı Trump'ın Suriye yaptırımlarının kaldırılmasını içeren Ulusal Savunma Yetkilendirme Yasası'nı imzalaması da bu dönüm noktasını pekiştirdi. Bu gelişmeler, Suriye'nin uluslararası ilişkilerinde ve bölgedeki konumunda önemli değişikliklere yol açabilir.

# Suriye Şara # Türkiye Erdoğan # yaptırımlar
Son Haberler

Škoda Elektrikli Mobilite Dünyasını Karadeniz’e Taşıyor

15.10.2026 - 13:10

EIF 2026 Enerji Sektörünü Antalya’da Buluşturmaya Hazırlanıyor

15.10.2026 - 13:02

YEDAŞ’ın Sosyal Sorumluluk Projelerine İki Ödül Birden

15.10.2026 - 12:54

Dicle Elektrik’ten Şanlıurfa GAP Havalimanı Yoluna Aydınlatma Yatırımı 

15.10.2026 - 12:47

Koku Sektörünün İhracat Rotası Genişliyor

15.10.2026 - 12:44

Türk Senaristlerin Hikâyeleri Fransa’da Dünya Sahnesine Çıkacak

15.10.2026 - 12:43

Neova Sigorta’dan Müşteri Deneyiminde Yeni Dönem Vurgusu

15.10.2026 - 12:42

Tether’den EFY Finance’e Yatırım

15.10.2026 - 12:33

Şenpiliç, Ulusal Veteriner Hekimleri Mikrobiyoloji Kongresi’nde Gıda Güvenliğine Dikkat Çekti

15.10.2026 - 12:31

Tam Tahıl Tam Destek Projesi’nin İkinci Yılında Kazananlar Belli Oldu

15.10.2026 - 12:10
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel