Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
Anasayfa Gündem
Gündem

Taşkın Riskine Karşı Dev Önlem: MASKİ 250 Kilometre Dere Temizledi

Manisa Büyükşehir Belediyesi, yaklaşan yağışlı dönem öncesinde kent genelindeki dere yataklarında temizlik çalışmalarını sürdürüyor.

Yayınlama: 23.09.2026 - 09:58 Kaynak: Piha Haber Ajansı Okunma: 13
Paylaş:

MASKİ Genel Müdürlüğü Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından yürütülen çalışmalarla dere yataklarında su akışını olumsuz etkileyebilecek malzemeler temizleniyor. Manisa il merkezinde Gediz Nehri’ne ulaşan Çaybaşı, Akmescit, Yemişlik ve Safran çay ve derelerinde yürütülen çalışmaların Gediz Nehri’ne kadar olan bölümleri tamamlandı. Bu kapsamda yaklaşık 10 kilometrelik dere hattında temizlik gerçekleştirildi.

Dere yataklarında yapılan çalışmalarla suyun akışının sağlıklı şekilde sürdürülmesi, yağışlı dönemlerde yaşanabilecek taşkın ve su baskını risklerinin azaltılması amaçlanıyor. Ekipler, özellikle geçmiş dönemlerde taşkın riski yaşanan bölgelerde çalışmalarını ve rutin kontrollerini sürdürüyor.

“KIŞ AYLARINA HAZIRLIKLARIMIZI ARALIKSIZ SÜRDÜRÜYORUZ”

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, çalışmaların il genelinde sürdüğünü belirterek şu ifadeleri kullandı: “Manisa’mızın dört bir yanında derelerimizi temizliyor, kış aylarına hazırlıklarımızı aralıksız sürdürüyoruz. MASKİ Genel Müdürlüğümüz bünyesinde yürüttüğümüz dere temizlik çalışmalarında ilimiz merkezinden Gediz Nehri’ne ulaşan derelerimizde 10 kilometreye yakın temizliği tamamladık. İlimiz genelinde bugüne kadar yaklaşık 250 kilometre hatta ulaştık. Yıl sonuna kadar hedefimiz 400 kilometre. Kış ayları yaklaşırken taşkın risklerinin önüne geçmek ve çevre sağlığını korumak adına ekiplerimiz yoğun bir emek sarf ediyor. Daha temiz, daha güvenli Manisa hedefiyle çalışmaya devam ediyoruz.”

YIL SONU HEDEFİ 400 KİLOMETRE

Manisa genelinde sürdürülen dere temizlik çalışmalarında bugüne kadar yaklaşık 250 kilometrelik hatta ulaşıldı. Çalışmaların yıl sonuna kadar yaklaşık 400 kilometrelik hatta tamamlanması hedefleniyor. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Abdurrahman Recep Günay, il genelindeki çalışmaların devam ettiğini belirterek, “Manisa il genelinde dere temizlik çalışmalarımıza aralıksız olarak devam ediyoruz. Besim Başkanımızın talimatıyla Manisa il merkezimizde Çaybaşı, Akmescit, Yemişlik ve Safran çayı ve derelerimizin Gediz Nehri’ne kadar olan kısımlarındaki temizlik çalışmalarımızı tamamladık. Manisa il merkezinde Gediz Nehri’ne ulaşan derelerimizde toplam 10 kilometreye yakın bir temizlik çalışması gerçekleştirdik” dedi.

Son Haberler

GÜBRETAŞ’ın İki Mühendislik Çözümü TÜRKPATENT Tarafından Tescillendi

23.09.2026 - 16:33

İLKSAN Üyelerinin Sağlık Güvencesi Unıco Sigorta’ya Emanet

23.09.2026 - 16:20

Genç Girişimcinin Yeni Rotası Tek Sektör Yerine Çok Alanlı Büyüme

23.09.2026 - 15:41

Platform Günleri 2026 Sektörün Buluşmasına Yoğun İlgi

23.09.2026 - 15:04

Astellas T-MEA Etik ve Uyum İş Ortağı Yelda Yeşiltepe Oldu

23.09.2026 - 14:57

Başkan Tugay’dan İtalya’da Marble İzmir Temasları

23.09.2026 - 14:49

Bayraktar TB3 Siha’dan Denizkurdu Tatbikatı’nda Başarılı Sonoboy Atışı

23.09.2026 - 14:28

Bankadan Kredi Nasıl Alınır? Kredi Çekme Şartları ve Merak Edilenler

23.09.2026 - 13:50

Türkiye Kahvesini Nasıl İçiyor?

23.09.2026 - 13:41

Akyapı,  MÜSİAD EXPO’da ‘Türkiye’nin İlk Hacim Bazlı Ticari Gayrimenkul Modelini’ Yerli ve Yabancı Üreticilere Tanıtıyor!

23.09.2026 - 13:06
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel