Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
⌂
Anasayfa ›Dünya
Dünya

Tayland'da Feci Tren Kazası: Vinci Devrilen Yolcu Treninde Can Pazarı! 32 Ölü, 64 Yaralı

Tayland'da yürekleri dağlayan bir tren kazası yaşandı: Yüksek hızlı tren inşaatında kullanılan bir vinç, yolcu treninin üzerine devrildi. Feci kazada 32 kişi yaşamını yitirirken, 64 kişi de yaralandı; bölgede arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

Yayınlama: 15.01.2026 - 10:07 Kaynak: Birlik Haber Ajansı Okunma: 947
Paylaş:

Tayland'da yaşanan korkunç bir olay, tüm dünyayı yasa boğdu. Bangkok'tan Ubon Ratchathani eyaletine gitmekte olan bir yolcu treni, Nakhon Ratchasima yakınlarında akıl almaz bir kaza yaşadı. Yüksek hızlı tren hattı inşaatında kullanılan devasa bir vincin trenin üzerine devrilmesiyle adeta cehenneme dönen vagonlarda can pazarı yaşandı. Bu feci kaza sonucunda 32 kişi hayatını kaybederken, 64 yolcu da yaralı olarak kurtarıldı. Kazanın ardından olay yerinde geniş çaplı arama kurtarma çalışmaları başlatıldı ve enkaz altında kalan olabileceği ihtimaliyle ekipler zamana karşı yarışıyor.

ANKARA-BHA

Yetkililer, kazanın ardından bölgede geniş çaplı arama kurtarma çalışmalarının başlatıldığını bildirdi. Olay, Nakhon Ratchasima’ya bağlı Sikhio bölgesinde, Nong Nam Khun ile Sikhio tren istasyonları arasındaki hatta meydana geldi.

İçerisinde 190 yolcunun bulunduğu, Bangkok’tan Ubon Ratchathani eyaletine gitmekte olan trenin bir vagonunun üzerine, yüksek hızlı tren hattı inşaatında kullanılan tonlarca ağırlıktaki vinç devrildi.

Yolcu treninin üzerine vinç devrildi 32 ölü, 64 yaralı

Tren raydan çıktı, yangın çıktı

Vincin devrilmesiyle tren raydan çıkarak devrildi. Kazanın ardından vagonlardan birinde kısa süreli yangın meydana geldiği, yangının ekiplerin müdahalesiyle tamamen kontrol altına alındığı bildirildi.

Arama kurtarma çalışmaları sürüyor

Yetkililer, enkaz altında kalan olabileceği ihtimali nedeniyle olay yerinde arama kurtarma çalışmalarının sürdüğünü, yaralıların çevredeki hastanelere sevk edildiğini açıkladı. Bölgeye çok sayıda itfaiye, sağlık ve arama kurtarma ekibi sevk edildi.

Yolcu treninin üzerine vinç devrildi 32 ölü, 64 yaralı

Soruşturma başlatıldı

Tayland Başbakan Yardımcısı ve Ulaştırma Bakanı Phiphat Ratchakitprakarn, kazanın ardından yaptığı açıklamada, olayla ilgili acil ve kapsamlı bir soruşturma başlatılması talimatını verdiğini duyurdu.

Kazanın nedenine ilişkin teknik incelemelerin devam ettiği belirtildi.

Tayland'ın Nakhon Ratchasima bölgesinde meydana gelen korkunç tren kazası, ülke genelinde büyük üzüntüye neden oldu. Nong Nam Khun ile Sikhio tren istasyonları arasındaki hatta, yüksek hızlı tren inşaatında kullanılan tonlarca ağırlıktaki bir vincin 190 yolculu trenin vagonunun üzerine devrilmesiyle meydana gelen bu olayda, ilk belirlemelere göre 32 kişi hayatını kaybederken, 64 kişi de yaralandı. Kaza sonrası tren raydan çıkarak devrilmiş, vagonlardan birinde kısa süreli yangın çıkmış ancak ekiplerin hızlı müdahalesiyle kontrol altına alınmıştır. Olay yerine çok sayıda itfaiye, sağlık ve arama kurtarma ekibi sevk edilerek enkaz altında kalmış olabilecek kişileri kurtarma çalışmaları devam etmektedir. Tayland Başbakan Yardımcısı ve Ulaştırma Bakanı Phiphat Ratchakitprakarn, kazanın nedenini aydınlatmak üzere acil ve kapsamlı bir soruşturma başlatılması talimatını vermiş olup, teknik incelemeler titizlikle sürdürülmektedir. Bu trajedi, demiryolu güvenliği ve inşaat standartları konusunda ciddi soruları gündeme getirmiştir.

# Tayland tren kazası # vinç devrilmesi # 32 ölü 64 yaralı
Son Haberler

Şenpiliç, Ulusal Veteriner Hekimleri Mikrobiyoloji Kongresi’nde Gıda Güvenliğine Dikkat Çekti

15.10.2026 - 12:31

Tam Tahıl Tam Destek Projesi’nin İkinci Yılında Kazananlar Belli Oldu

15.10.2026 - 12:10

SARSILMAZ Boran’da Yerli Mühendislik Gücünü Sahaya Taşıyor

15.10.2026 - 11:21

Okul Sabahı Gelen Karın Ağrısındaki Gizli Tehlike!

15.10.2026 - 10:58

TMO’dan Üreticilere İlave Randevu İmkânı

15.10.2026 - 10:53

“Tarımın Kadın Yıldızları” 5 Yıldır Etkisini Güçlendiriyor

15.10.2026 - 10:48

IC İçtaş Enerji’nin “Yaşayan Enerji” Projesine Çifte Ödül

15.10.2026 - 10:44

Türkiye’de Yapay Zeka Girişimi Sayısı 504’e Yükseldi

15.10.2026 - 10:43

Çocuklarda Belirtisi Ateş Olan 3 Hastalık

15.10.2026 - 10:40

Türkiye’nin araç karnesi açıklandı: Gri otomobil, benzinli motor öne çıktı

15.10.2026 - 10:37
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel