Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
Anasayfa Gündem
Gündem

Tekirdağ'da Toplu Taşımada Klima ve Engelli Rampası Şoku! Zabıta Denetimi Başlattı

Tekirdağ'da zabıta ekipleri, toplu taşıma araçlarında klima ve engelli rampası denetimi yaptı. Kliması çalışmayan veya rampası arızalı araçlara ceza kesildi!

Yayınlama: 24.06.2025 - 14:19 Kaynak: Piha Haber Ajansı Okunma: 16
Paylaş:

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların konforlu ve güvenli seyahat edebilmesi için harekete geçti! Zabıta ekipleri, şehir içi toplu taşıma araçlarında klima ve engelli rampası denetimlerine başladı. Sıcak havalarda klimaların çalışıp çalışmadığı ve engelli vatandaşların erişimini kolaylaştıran rampaların kullanılabilir olup olmadığı titizlikle inceleniyor. Kurallara uymayan sürücülere ağır cezalar uygulanacak. Bu denetimlerle toplu taşıma standartlarının yükseltilmesi ve vatandaş memnuniyetinin artırılması hedefleniyor. Tekirdağ'da toplu taşıma artık daha güvenli ve konforlu!

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı Trafik Zabıta Şube Müdürlüğü ekipleri vatandaşların güvenli ve konforlu bir şekilde şehir içi seyahatlerini gerçekleştirebilmesi amacıyla toplu taşıma araçlarına yönelik Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı Toplu Ulaşım Sistemi (TETUS) Yönetmeliği kapsamında denetim ve kontrollerini gerçekleştirdi.

Havaların ısınmasıyla birlikte toplu taşıma araçlarında klima denetimi yapan ve klimaların çalıştırılıp çalıştırılmadığını ve engelli vatandaşların kolaylıkla araçlara binmesi ve inmesini sağlamak amacıyla monte edilen engelli rampalarının kullanılabilirliğini kontrol eden ekipler; mevsim şartlarına uygun olarak klimasını açmayan, kliması arızalı olan ve kurallara uymayan sürücülere gerekli yasal işlemleri uyguladı.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı Trafik Zabıta Şube Müdürlüğü ekipleri, TETUS Yönetmeliği kapsamında toplu taşıma araçlarında klima ve engelli rampası denetimleri gerçekleştirdi. Amaç, vatandaşların güvenli ve konforlu seyahat etmesini sağlamak. Denetimlerde, klimaların çalışıp çalışmadığı ve engelli rampalarının kullanılabilirliği kontrol edildi. Mevsim şartlarına uygun klima çalıştırmayan veya rampası arızalı olan sürücülere yasal işlem uygulandı. Bu denetimlerin, toplu taşıma hizmet kalitesini artırarak vatandaş memnuniyetine katkı sağlaması bekleniyor.

Son Haberler

Metgün Enerji’den İlk Yarıda 1,2 Milyar TL Net Kâr

15.08.2026 - 12:33

Türkiye Finans Katılım Bankası'ndan İlk Yarıda Güçlü Büyüme

15.08.2026 - 11:49

CW Enerji Plus Bayi Ağı Mardin ile Büyüyor

15.08.2026 - 11:17

3D Yazıcı Çiftlikleri Türkiye'de Seri Üretimin Yeni Yatırım Alanı Oluyor

15.08.2026 - 10:46

BOM Karting Takımı Kapadokya Pisti’nde Üç Kupayla Podyuma Çıktı

15.08.2026 - 10:13

Innovation Campus'un Yapay Zekâ Sınıfı Başvuruları İçin Yarın Son Gün!

15.08.2026 - 10:11

MediaMarkt Türkiye’den Engelli Hayvanlara Anlamlı Ziyaret

15.08.2026 - 10:09

Şişecam İlk Yarıda Verimlilik, Maliyet ve Finansman Yönetimi ile Operasyonel Çevikliğe Odaklandı

15.08.2026 - 10:02

KAFUM Fuar Alanı’nda Coşku ve Türkü Bir Arada

15.08.2026 - 08:20

Düzce'de Keşif Gezileri Tam Gaz Sürüyor

15.08.2026 - 08:19
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel