Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
⌂
Anasayfa ›Gündem
Gündem

Tekirdağ'dan Müjde: Şehit ve Gazi Ailelerine Özel Destek Ofisi Açıldı!

Tekirdağ Saray Belediyesi, şehit ve gazi yakınlarına yönelik önemli bir adım attı. Yeni açılan destek ofisi ile ailelerin her türlü ihtiyacına cevap verilecek.

Yayınlama: 27.11.2025 - 12:11 Kaynak: Piha Haber Ajansı Okunma: 27
Paylaş:

Tekirdağ'da yürekleri ısıtan bir haber! Saray Belediyesi, şehitlerimizin emaneti olan aileleri ve kahraman gazilerimizi yalnız bırakmıyor. Yeni açılan Şehit ve Gazi Yakınları Destek Ofisi, bu kıymetli ailelerimizin hayatlarını kolaylaştırmak için hayata geçirildi. Başkan Abdül Taşyasan'ın öncülüğünde kurulan bu ofis, psikolojik destekten sosyal yardıma, eğitim imkanlarından mevlit ve taziye hizmetlerine kadar geniş bir yelpazede hizmet sunacak. Tekirdağ'daki şehit ve gazi aileleri için umut ışığı olan bu gelişme, sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerinden biri olarak tarihe geçti. Bu anlamlı adım, tüm Türkiye'ye örnek teşkil edecek nitelikte.

Tekirdağ'da Saray Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışıyla hayata geçirdiği Şehit ve Gazi Yakınları Destek Ofisini Saray Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle hizmete açtı.

Açılış törenine Saray Belediye Başkanı Abdül Taşyasan, Saray Belediye Başkan Yardımcıları Özgür Cari, Sertaç Akgül, Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı Çerkezköy Şube Başkanı ve Türk Hava Kurumu Çerkezköy Şube Başkanı Hayırsever Serkan Karagöz, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Saray Şube Başkanı Hüseyin Taşkın ve Muharip Gaziler, şehit aileleri, siyasi parti ve STK temsilcileri ve muhtarlar katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Başkan Abdül Taşyasan, şehit ve gazilerin ailelerinin her zaman onur ve gurur kaynağı olduğunu vurgulayarak, “Bugün huzur içinde yaşayabiliyorsak, bunu canlarını feda eden aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize borçluyuz. Bu ofis, onların ihtiyaçlarına en hızlı şekilde cevap vermek için kuruldu. Psikolojik, sosyal ve eğitim desteği sağlayacağız; mevlit ve taziye işlemlerinde yanlarında olacağız” dedi.

Taşyasan, 25 Kasım’a vurgu yaparak “Bugün 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü. Kadınların yaşam hakkına, özgürlüğüne ve eşitliğine sahip çıkmak için ses yükselttiği gün. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun verilerine göre;
2024 yılında 349 kadın öldürüldü, 259 kadın şüpheli şekilde ölü bulundu.

2025 yılının ilk 6 ayında 136 kadın öldürüldü, 145 kadın şüpheli şekilde ölü bulundu. Kadına yönelik şiddet, tüm insanlığa karşı işlenen bir suçtur. Şiddetin hiçbir bahanesi olamaz. Kadınların yaşam hakkını ve özgürlüğünü korumak hepimizin sorumluluğudur. Kadınların değer görmedikleri, ayrımcılığa uğradıkları şiddete maruz kaldıkları bir ortamda toplumun barış, huzur ve refahından söz edilemez.

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü'nde kadınların maruz kaldığı her türlü sözlü ve fiziksel şiddeti kınıyorum. Kadına yönelik her türlü şiddetin, baskının karşısındayız. Kadınların özgür, eşit ve güven içinde yaşayabileceği bir toplum için omuz omuza mücadeleye devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Şehit ve Gazi Yakınları Destek Ofisi’nin açılış kurdelesi kesilerek ofisin hizmet süreci resmen başlatıldı.

Tekirdağ Saray Belediyesi'nin Şehit ve Gazi Yakınları Destek Ofisi, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Saray Atatürk Kültür Merkezi'ndeki açılışa Başkan Abdül Taşyasan, belediye yetkilileri, gaziler, şehit aileleri ve STK temsilcileri katıldı. Başkan Taşyasan, yaptığı konuşmada şehit ve gazilerin ailelerinin her zaman baş tacı olduğunu belirterek, ofisin ailelerin ihtiyaçlarına hızlı ve etkili çözümler sunacağını vurguladı. Ayrıca, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü'ne de değinen Taşyasan, kadına yönelik her türlü şiddeti kınadı. Açılış kurdelesinin kesilmesiyle ofis resmen hizmete başladı.

Son Haberler

Süper Lig’de günün sonuçları: Fenerbahçe’den galibiyet, Galatasaray deplasmanda kazandı

17.10.2026 - 23:18

Galatasaray deplasmanda kazandı: Deniz Gül 88. dakikada attı

17.10.2026 - 18:52

Ütüyü Buzdolabına Koymak Hastalığın Net Bir İşareti!

17.10.2026 - 18:41

Kristal Piksel 2026 Video Oyun Ödülleri Sahiplerini Buldu

17.10.2026 - 18:33

Türk Telekom Küresel Arenadaki Güçlü Konumunu Pekiştiriyor

17.10.2026 - 18:32

Türkiye Bisiklet Federasyonu Yönetimi Güven Tazeledi

17.10.2026 - 18:29

Sütaş, Süt ve Süt Ürünlerinde “Türkiye’nin En Güvenilir Markası”

17.10.2026 - 18:28

Potada derbi heyecanı: Beşiktaş, Galatasaray’ı ağırlayacak

17.10.2026 - 17:35

Bakan Çiftçi’den kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı

17.10.2026 - 17:32

Ankara’nın meşhur ayazı kolonyaya dönüştürüldü

17.10.2026 - 16:47
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel