Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
Anasayfa Gündem
Gündem

TESK, Esnaf ve Sanatkarların Prim Borçları İçin Yapılandırma Talebinde Bulundu

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, esnaf ve sanatkarların birikmiş prim borcunu ödeyebilmesi adına hükümetten yapılandırma talebinde bulundu. Palandöken, esnafın sağlık hizmetlerinden yararlanamadığını vurgulayarak, sağlık alanında yaşanan sıkıntılara dikkat çekti.

Yayınlama: 12.01.2025 - 13:44 Kaynak: İGF Haber Ajansı Okunma: 51
Paylaş:

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, esnaf ve sanatkarların prim borçlarının yapılandırılması için hükümete seslendi. Palandöken, esnafın sağlık hizmetlerinden yararlanamadığını belirterek, yaşanan sıkıntıların çözülmesi için çağrıda bulundu. Esnaf ve sanatkarların prim borçlarının ödenmesi için yapılacak yapılandırmanın önemine dikkat çekti.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, esnaf ve sanatkarların birikmiş prim borcunu ödeyebilmesi adına hükümetten yapılandırma talebinde bulundu.

ANKARA (İGFA) - Sosyal Güvenlik prim borcu olan çok sayıda esnaf ve sanatkarın sağlık alanında almadığı muayene ve almadığı ilacın bedelini cezalı ödediğini belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, iki aydan fazla süreyle sigorta prim borcunu geciktiren esnafımız hem hastaneye gidip muayene olamıyor hem de tedavi için gereken ilaçları eczaneden alamadığını anımsattı.

Bu hizmetin sadece esnafın alamamakla kalmadığını, bakmakla yükümlü ailesi de aynı şekilde yararlanamadığını ifade eden Palandöken, "Aynı zamanda ödemeyi yatırmakta zorluk çekip geciktirdiği zaman olmadığı muayenenin ve almadığı ilacın bedelini faiziyle geri ödemek zorunda kalıyor. Sayın Cumhurbaşkanımız yapılandırmaya ve sürenin uzatılmasına imkan sağlıyordu fakat yeni yıl itibariyle artık uzatma yapılmıyor. Bizim ricamız bu sürenin 1 yıl daha uzatılması ve önemli bir mesele olan 7 bin 200 prim günü dolduran esnafımızın sağlıktan yararlanmasına imkan sağlanmalı. Esnafımızın ve ailelerinin mağdur olmaması için sağlık hizmetlerinden eksiksiz faydalanmanın önü açılmalıdır" çağrısında bulundu.

“YAPILANDIRMA İLE ESNAFIN PRİM BORCUNU ÖDEMESİ SAĞLANMALI”

Esnaf ve sanatkârların birikmiş prim borcunu ödeyebilmesi için yeni bir yapılandırma talebinde bulunan Genel Başkan Palandöken, “Prim borcu olan esnaf ve sanatkarlarımız yeni yıl itibariyle sağlık hizmetlerinden faydalanamıyor. Mevcut ekonomik koşullarda artan maliyetler karşısında ayakta kalmaya çalışan esnafımız sigorta primini geciktirebiliyor. Zaten sigorta primini ödemeyenlerin özel hastaneye gidecek ya da pahalı ilaçları alacak durumu yok. Esnafımızın ve ailesinin mağdur olmaması için sağlık hizmetlerinden kesintisiz faydalanabilmesinin önü açılmalı. Bunun için de yeni bir yapılandırma kanunu çıkarılarak esnafımızın gecikmiş prim borcunu sıfır faizli ya da düşük faizli kredi ile ödeme imkanı verilmelidir" diye konuştu.

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, esnaf ve sanatkarların sağlık alanında yaşadığı mağduriyetleri gidermek amacıyla hükümetten prim borçlarının yapılandırılmasını talep etti. Palandöken, esnafın prim borcu nedeniyle sağlık hizmetlerinden faydalanamadığını ve ailelerinin de mağdur olduğunu belirtti. Özellikle ekonomik zorluklar nedeniyle prim borcu oluşan esnafın, yapılandırma sayesinde mali yükü hafifletebileceğini vurguladı. Yapılandırma ile esnafın sağlık hizmetlerinden eksiksiz faydalanabilmesi ve ailelerinin mağduriyetinin giderilmesi amaçlanıyor.

# TESK # esnaf ve sanatkar # prim borcu # yapılandırma talebi # Sağlık Hizmetleri
Son Haberler

MAN, IAA Transportation 2026’da Yeni Nesil Elektrikli ve Dijital Ulaşım Ekosistemini Tanıtacak

03.08.2026 - 09:54

Büyükçekmece Belediyesi Hizmet Filosunu 8 Yeni Araçla Güçlendirdi

03.08.2026 - 09:13

Castrol Ford Team Türkiye'den Bir Başarı Daha

03.08.2026 - 09:09

Uluslararası Güreş Turnuvası’na Türk sporcular damga vurdu

03.08.2026 - 00:07

Türkiye’nin ilk "Engelsiz Pazarı" Mersin Yenişehir’de kuruluyor

02.08.2026 - 23:07

Ankara'da Sanat Duvarda

02.08.2026 - 23:02

Kadıköy'de Sportif Heyecan

02.08.2026 - 22:59

Kayseri'de Büyükşehir İle Miraç'ın Tramvay Hayali Gerçeğe Dönüştü

02.08.2026 - 13:30

ASAT’tan COP31 Öncesi Güçlü Altyapı Hamlesi

02.08.2026 - 13:28

Esenyurt Belediyesi Araç Filosunu Kendi Öz Kaynaklarıyla Güçlendiriyor

02.08.2026 - 13:26
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel