Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
⌂
Anasayfa ›Eğitim
Eğitim

Tevhid-i Tedrisat'ın 100. Yılında ÇEK'ten Önemli Açıklama: Milli Eğitim Değerleri Yozlaştırılıyor

Çağdaş Eğitim Kooperatifi (ÇEK) Yönetim Kurulu Başkanı Nihan Alpay, Tevhid-i Tedrisat Kanunu'nun 100. yılı nedeniyle yaptığı açıklamada, Türk eğitim sisteminde milliyetçilik ve laiklik ilkelerinden uzaklaşıldığına dikkat çekti. Alpay, günümüzde Tevhid-i Tedrisat'ın yozlaştırılmakta olduğunu ve milli eğitim değerlerinin anlamını yitirmeye başladığını vurguladı.

Yayınlama: 07.03.2024 - 12:03 Kaynak: İGF Haber Ajansı Okunma: 187
Paylaş:

Çağdaş Eğitim Kooperatifi (ÇEK) Yönetim Kurulu Başkanı Nihan Alpay, Tevhid-i Tedrisat'ın 100. yılı nedeniyle önemli açıklamalarda bulundu.

BURSA (İGFA) - Çağdaş Eğitim Kooperatifi (ÇEK) Yönetim Kurulu Başkanı Nihan Alpay, Tevhid-i Tedrisat'ın 100. yılı nedeniyle önemli açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin ilk ve önde gelen eğitim kooperatiflerinden biri olan ÇEK’in Yönetim Kurulu Başkanı Nihan Alpay, Tevhid-i Tedrisat (Öğretim Birliği) Kanunu'nun 100. yılını değerlendirdi. Alpay, Türk eğitim sistemi ve milli değerlere vurgu yaparak, Tevhid-i Tedrisat'ın günümüzde karşılaştığı zorluklara dikkat çekti.

Alpay açıklamasında; "Bugün, Türk eğitim tarihinin dönüm noktalarından biri olan Tevhid-i Tedrisat Kanunu'nun 100. yılını kutluyoruz. 3 Mart 1924’te 430 sayılı kanunla kabul edilen Tevhid-i Tedrisat sıradan bir hukuki düzenleme olmayıp Türk eğitim tarihinde dönüm noktası sayılan, temel değerleri milliyetçilik ve laiklik olan devrimsel bir eğitim reformudur. Ancak ne yazık ki, bu önemli kanun günümüzde hızla yozlaştırılarak, anlamını yitirmeye başlamıştır. Milliyetçilik ve laiklik ilkeleri üzerine inşa edilen eğitim sistemimiz, maalesef, gün geçtikçe bu temel değerlere aykırı uygulamalara maruz kalmaktadır" dedi.

ÇEK'in temel prensiplerine vurgu yaparak konuşan Alpay, "Türk eğitim sistemi, milliyetçilik ve laiklik ilkeleri üzerine kurulmuştur. Eğitimde adalet ve fırsat eşitliğinden taviz verilemez. Karma eğitim ilkesinden asla vazgeçilemez. Bu temel değerlere sadık kalarak, Türkiye'nin geleceğini şekillendirmek en büyük sorumluluğumuzdur" şeklinde konuştu.

Geleneksel ÇEK Ödülleri'nin bu yıl Tevhid-i Tedrisat'a aykırı uygulamalara dikkat çekmek amacıyla verilmemesinden duyduğu üzüntüyü ifade eden Alpay, aynı zamanda anayasaya aykırı uygulamaların kaldırılması, toplumu bilinçlendirme ve çözüm arayışında birlik olunması çağrısında bulundu. Alpay, ÇEK olarak Türk eğitim sistemine katkı sağlama ve milli değerlere uygun bir eğitim anlayışını destekleme konusundaki kararlılıklarını vurgulayarak, kamuoyunun desteğini talep etti.

# Tevhid-i Tedrisat # Türk Eğitim Sistemi # Milli Değerler
Son Haberler

Trendyol’dan TEKNOFEST Güneydoğu’nda Gençlere Teknoloji Deneyimi

03.10.2026 - 12:53

Zeytinde Ortak Akıl Sahaya Taşınıyor

03.10.2026 - 12:51

Dikili’de Yatırımlar Hız Kesmiyor

03.10.2026 - 12:50

Nilüfer Belediyesi’nin Katılımcı Yönetim Modeline Avrupa’dan Ödül

03.10.2026 - 12:48

QNB Grubu İştiraki Ödüyo, Deloitte Teknoloji Fast 50 Türkiye 2026’da Türkiye’nin Hızlı Büyüyen Teknoloji Şirketleri Arasında

03.10.2026 - 12:46

Ankara Büyükşehir’in Temizlik Filosu Büyüyor

03.10.2026 - 11:28

Çocuklukta Hayvana Şiddet Göz Ardı Edilmemeli!

03.10.2026 - 11:08

TAYRAŞ, İleri Otomasyon ve Yaşam Döngüsü Hizmetleriyle Sürdürülebilir Baz Yağ Üretimine Güç Katıyor  

03.10.2026 - 11:04

Garanti BBVA Genç Konserleri Sonbaharda Müziğin Farklı Renklerini Buluşturuyor

03.10.2026 - 11:03

“Hayvan Dostu Eczane” İyilik Hareketi Büyüyor

03.10.2026 - 10:47
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel