Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
⌂
Anasayfa ›Ekonomi
Ekonomi

Ticaret Bakanı Ömer Bolat: İhracat ve Sanayi Üretimi Ekonomik Büyümeyi Destekliyor

Bakan Bolat, geçen yıl işsizlik oranının en düşük seviyeye gerilediğini belirterek, güçlü ihracat ve sanayi üretimi ile istihdamın desteklendiğini açıkladı.

Yayınlama: 12.02.2025 - 07:26 Kaynak: Piha Haber Ajansı Okunma: 18
Paylaş:

Ticaret Bakanı Ömer Bolat tarafından yapılan açıklamaya göre, işsizlik oranındaki düşüşün ardında güçlü ihracat ve sanayi üretiminin yattığı ortaya çıktı. Detaylar haberimizde!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, geçen yıl işsizlik oranının ortalama yüzde 8,7 ile son 12 yılın en düşük seviyesine gerilediğini belirterek, ihracata yönelik uygulanan etkin destekler ve güçlü ticaret diplomasisi faaliyetlerimizle, ihracat performansımız sanayi üretimini ve istihdamı destekleyen bir ivme oluşturduğunu söyledi.

TÜİK'in açıkladığı sanayi üretim endeksi verileri ile iş gücü istatistiklerini değerlendiren Bakan Bolat, söz konusu ayda güçlü performansla sanayi üretiminin geçen yılın son çeyreğinde yıllık bazda yüzde 2,2 arttığını belirterek, geçen yıl mal ihracatının bir önceki yıla göre yüzde 2,4 artışla yaklaşık 262 milyar dolar olduğunu anımsatarak, Kasım 2024 itibarıyla yıllıklandırılmış hizmetler ihracatının yüzde 8 artışla 113,7 milyar dolara yükseldiğini bildirdi.

İhracat, üretim, yatırım, istihdam ve sürdürülebilir cari işlemler dengesi kapsamında hükümetin kararlılıkla uyguladığı ekonomi programının olumlu sonuçlarını vermeye devam ettiğini vurgulayan Bolat, ekonomik büyümeye katkı sağlamak üzere çalışmaları sürdürdüklerini söyledi.

TÜİK'in verilerine göre, Bakan Bolat'ın vurguladığı ekonomik programın olumlu etkileri giderek artıyor. İhracat ve sanayi üretimi, Türkiye ekonomisinin büyüme ivmesine katkı sağlamaya devam ediyor.

Son Haberler

Yatırım fonlarının tasfiyesine ilişkin düzenleme yasalaştı

22.10.2026 - 22:32

Mapfre Sigorta, İş Ortaklarıyla Endülüs Seyahatinde Bir Araya Geldi

22.10.2026 - 21:59

ŞA-RA Enerji’den Mısır’da 1.7 milyar TL’lik Yeni İhale Açıklaması

22.10.2026 - 21:56

Küresel Metalürji Sektörü ANKIROS 2026’da İstanbul’da Buluştu

22.10.2026 - 21:49

Erdemir, İsdemir ve Erdemir Mühendislik ANKIROS 2026’da

22.10.2026 - 21:48

Togg, COP31 Türkiye’nin Mobilite Sektör Ortağı oldu

22.10.2026 - 21:43

Hayat Kimya'dan 40 Milyon Euroluk Yatırım Finansman Anlaşması 

22.10.2026 - 21:37

Elektrikli Otomobil Markalarının Yapay Zekadaki İtibarı Araştırıldı

22.10.2026 - 21:36

WoodTech, Ağaç İşleme Makineleri Sektörünü 39. Kez Buluşturmak Üzere Kapılarını Açtı!

22.10.2026 - 21:34

Halkbank HUBrica Demo Day'de 10 Girişimi Yatırımcılarla Buluşturdu

22.10.2026 - 21:29
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel