Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
⌂
Anasayfa ›Sağlık
Sağlık

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Hastanesine PET-BT Görüntüleme Cihazı Kazandırıldı

'Tokatlı hastalar artık tedavileri için başka illere gitmek zorunda kalmayacaklar. Üniversite Hastanesi'nde hizmete sunulan PET-BT Görüntüleme Cihazı, hastalara hızlı ve net sonuçlar sağlayacak.'

Yayınlama: 28.03.2024 - 17:27 Kaynak: İGF Haber Ajansı Okunma: 44
Paylaş:

Tokatlı hastaların tedavi süreçleri artık kolaylaşıyor! Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Hastanesi, yüksek teknolojiye sahip PET-BT Görüntüleme Cihazını hizmete aldı. Üniversite yönetimi ve milletvekillerinin destekleriyle Tokatlı vatandaşlar artık başka illere gitmeden tedavilerini üniversite hastanesinde görebilecekler!

Tokat’ta bulunmayan PET-BT Görüntüleme Cihazı Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Hastanesine kazandırılarak hastaların hizmetine sunuldu.

TOKAT (İGFA) - Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Palyatif Bakım Merkezi Binası Nükleer Tıp Biriminde düzenlenen tanıtım ve bilgilendirme toplantısına Tokat Milletvekilleri Yusuf Beyazıt, Mustafa Arslan, Dt. Cüneyt Aldemir, Rektör Prof. Dr. Fatih Yılmaz, TIP Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Raşit Kılıç ve Üniversite Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Erkan Gökçe katıldı.


Rektör Prof. Dr. Fatih Yılmaz yaptığı açıklamada 3 yıldır Tokat’ta PET cihazının olmadığını vatandaşların ise bu cihaz için başka illere gitmek zorunda kaldıklarını ifade etti. PET-BT Görüntüleme Cihazının 60 milyon lira maliyetle Üniversite hastanesine kazandırıldığını belirten Rektör Yılmaz, bu cihazın Türkiye'de sadece iki üniversitede bulunduğunu kaydetti. Yılmaz, PET-BT Görüntüleme Cihazı sayesinde hastaların daha az miktarda radyoaktif maddeye maruz kalarak daha hızlı şekilde ve daha net bir şekilde sonuca ulaşacaklarını ifade etti. Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesinin toplum yararına birçok faaliyeti olduğunu, Tokat’ın ve bölge insanının hayatına dokunan faaliyetlerin gerçekleştirildiğini söyleyen Yılmaz cihazın üniversiteye kazandırılmasında başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere milletvekilleri ve katkıda bulunanlara teşekkür etti. PET-BT Görüntüleme Cihazının Tokat'a hayırlar getirmesini dileyerek konuşmasını sonlandırdı.


Anayasa Komisyonu Başkanı ve Tokat Milletvekili Yusuf Beyazıt yapmış olduğu açıklamada PET-BT cihazının özellikle kanser hastalıklarıyla ilgili konuda ileri teknolojiyi ifade ettiğini belirterek cihaz sayesinde hastaların Samsun, Ankara gibi illere gitmesine gerek kalmadığını söyledi. Cihazın son teknoloji ile donatıldığını belirten Beyazıt, tüm hastalara şifa diledi. Tokat’ta kurulacak şehir hastanesinden de bahseden Beyazıt, “Tokat'ta bizim için en önemli olan unsur hastalarımızın güvenliğini sağlamak, onların tedavilerine, şifalarına ulaşma noktasında gerekeni yapmaktır. Sağlık ordusuyla milletimizin emrinde hizmetlerimize devam etmenin gayret içerisindeyiz” dedi.


Üniversite Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Erkan Gökçe PET-BT Görüntüleme cihazı ile ilgili teknik bilgiler aktardı. Gökçe yaptığı açıklamada “Cihazın üzerinde 128 kesitli üstün özellikli bir tomografi ünitesi de bulunmaktadır. O nedenle, cihazımız hem kanser taraması yapmakta hem de tomografi çekebilmektedir. Cihaz iki üniteden oluşmaktadır. Hastalarımızın hem BT'si çekilebilmekte hem de PET taraması aynı anda yapılabilmektir. Dijital olması nedeniyle hastalara daha kısa sürede hizmet verilmektedir. Eski kuşak cihazlarda tarama süresi 20 dakika sürerken bu cihazda 13 ile 14 dakikada taramalar bitmektedir. Aynı zamanda cihazın yüksek çözünürlüklü olması nedeniyle daha az dozla, daha az ilaçla, daha az radyasyonla hastalarımıza çekim yapılabilmektedir. Üniversitemize, üstün özellikleri olan bir cihazı kazandırmanın mutluluğunu yaşamaktayız” dedi.

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Hastanesi'nin Nükleer Tıp Birimi'nde hizmete sunulan PET-BT Görüntüleme Cihazı, Tokatlı hastaların tedavi süreçlerinde devrim yaratacak. Bu yüksek teknoloji cihaz sayesinde hastalar daha az radyasyona maruz kalacak, daha hızlı ve net sonuçlara ulaşabilecekler. Milletvekillerinin ve üniversite yetkililerinin destekleriyle gerçekleşen bu önemli adım, Tokatlı vatandaşlara sağlık alanında büyük bir kolaylık sunacak.

# PET-BT Görüntüleme Cihazı # Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi # Tokatlı hastalar
Son Haberler

TÜSİAD Heyeti Çin’de Yapay Zekâ ve Teknoloji Temaslarında Bulunacak

30.10.2026 - 21:25

Costa Cruises, Costa Uygulamasını Türkiye için Kullanıma Açtı

30.10.2026 - 17:16

Yeşilay’da, Bağımlılık ve Sömürgecilik Arasındaki Tarihsel İlişki Masaya Yatırıldı

30.10.2026 - 16:59

TİMBİR Genel Başkanı Basa’dan FIRST FM’in 30. kuruluş yıl dönümüne kutlama mesajı

30.10.2026 - 16:54

Canon, Ofis Yazıcılarının Güvenliğini Artırmak İçin Öncü Printer EDR Teknolojisini Kullanıma Sunuyor

30.10.2026 - 16:34

Akkuyu Nükleer A.Ş. Bölgedeki Öğrencilere Yönelik Çevre Etkinliği Düzenledi

30.10.2026 - 16:16

Škoda’dan Küresel Pazarda Güçlü Satış Performansı

30.10.2026 - 16:13

Rosatom ile Togo Arasında Nükleer Enerji Anlaşması

30.10.2026 - 15:59

Gemlik’te Anadolu’nun Renkleri Cumhuriyet Coşkusuyla Buluştu

30.10.2026 - 15:40

Bakan Göktaş, Kurumsal İş Birliği ve Ortak Adımlar” Toplantısında Konuştu

30.10.2026 - 15:35
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel