Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
Anasayfa Gündem
Gündem

Trabzon Karla Boğuşuyor! 19 Mahalle Yolu Kapandı, Ekipler Harekete Geçti

Trabzon'un yüksek kesimlerinde etkili olan yoğun kar yağışı, 19 mahalle yolunu ulaşıma kapattı. Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kapanan yolları açmak için aralıksız çalışırken, vatandaşlara önemli uyarılarda bulundu.

Yayınlama: 26.02.2026 - 13:31 Kaynak: Piha Haber Ajansı Okunma: 79
Paylaş:

Trabzon'un yüksek kesimleri, mevsimin en yoğun kar yağışlarından birine sahne oluyor ve hayatı olumsuz etkiliyor. Kent genelinde tam 19 mahalle yolu ulaşıma kapanırken, vatandaşlar için zorlu anlar yaşanıyor. Büyükşehir Belediyesi ekipleri, gece gündüz demeden kapanan yolları açmak için yoğun bir mücadele veriyor, karla kesintisiz bir savaş başlatıldı. Yetkililer, alınan tedbirlere rağmen vatandaşları tedbirli olmaları konusunda uyarıyor ve güvenli yolculuk için kritik çağrılar yapıyor. Peki, hangi mahalleler bu durumdan en çok etkilendi ve ekiplerin çalışmaları ne zaman sonuç verecek? Detaylar haberimizde!

Trabzon'un yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle Araklı’da 5, Sürmene’de 3, Arsin’de 1, Çaykara’da 6 ve Köprübaşı’nda 4 olmak üzere 19 mahalle yolu ulaşıma kapandı. Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ekipleri, kapalı yolları ulaşıma açmak ve vatandaşların mağdur olmaması için aralıksız çalışıyor. 

TEDBİRLER ALINDI

Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Teyakkuzda bekleyen ekiplerimiz kar yağışının etkili olduğu ilk andan bu yana çalışmalarını sürdürmektedir. Ulaşımın aksamaması ve güvenli ulaşımın sağlanması için her türlü tedbir alınmıştır. Vatandaşlarımızın tedbir almadan yolculuk yapmamalarını önemle rica ediyoruz. Olumsuz durumlar TİKOM Alo 153 hattı üzerinden belediyemize bildirilebilir.”

Trabzon'un yüksek kesimlerinde yaşanan şiddetli kar yağışı, şehrin birçok noktasında hayatı durma noktasına getirdi. Araklı, Sürmene, Arsin, Çaykara ve Köprübaşı ilçelerinde toplam 19 mahalle yolu, kar kalınlığının artması nedeniyle ulaşıma kapandı. Bu durum karşısında Trabzon Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ekipleri, vatandaşların mağduriyetini gidermek ve yolları bir an önce açmak için 7/24 esasına göre çalışmalarını sürdürüyor. Belediye, yaptığı açıklamayla tüm ekiplerin teyakkuzda olduğunu ve güvenli ulaşımın sağlanması için gerekli tüm önlemlerin alındığını belirtti. Ayrıca, vatandaşların olumsuz durumları TİKOM Alo 153 hattı üzerinden bildirmeleri ve zorunlu olmadıkça tedbir almadan yola çıkmamaları konusunda önemli uyarılarda bulunuldu. Karla mücadele çalışmaları, yollar tamamen açılana kadar aralıksız devam edecek.

Son Haberler

Kuşadası'nda Tarihi Roma Hamamı Özenli Çalışmayla Değer Buldu

18.08.2026 - 22:48

Ülker, İlk Yarı Yıl Finansallarını Açıkladı

18.08.2026 - 21:27

Japon Deprem Uzmanı Yoshınori Moriwaki, GEBKİM’de Sanayicilerle Buluştu

18.08.2026 - 17:57

Borusan Cat 2026 Roadshow & Demo Turu ile Sahaya Çıkıyor

18.08.2026 - 16:23

Başkent'te Gran Fondo Heyecanına Geri Sayım Başladı 

18.08.2026 - 16:20

Halkbank ve TÜBİTAK KARE İş Birliğiyle Düzenlenen HackAntarktika İçin Başvurular Başladı

18.08.2026 - 15:47

10’uncu Çalı Köy Filmleri Festivali İçin Geri Sayım Başladı

18.08.2026 - 15:39

Teknopanel’de Üst Düzey Atama

18.08.2026 - 15:20

Alternatif Bank’ın Bankacılık Vizyonu 19 Global Ödülle Taçlandı

18.08.2026 - 15:17

COP31 Türkiye Buluşmaları – Gaziantep Toplantısı Düzenlendi

18.08.2026 - 14:54
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel