Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
Anasayfa Gündem
Gündem

Trabzon Uzunkum Projesi: Şehir İçin Yeni Bir Dönem Başlıyor!

Trabzon'a nefes aldıracak Uzunkum Yaşam Alanı projesi için geri sayım başladı! Projenin uygulama modeli için Ankara'da kritik toplantı yapıldı, detaylar belli oldu.

Yayınlama: 08.05.2025 - 13:41 Kaynak: Piha Haber Ajansı Okunma: 29
Paylaş:

Trabzon, Uzunkum Yaşam Alanı projesiyle yeni bir soluk alıyor. Yıllardır beklenen proje için düğmeye basıldı ve uygulama aşamasına geçildi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, TOKİ ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle hayata geçirilecek proje, şehre modern bir yaşam alanı kazandıracak. Proje, sosyal donatıları, yeşil alanları ve denizle bütünleşen yapısıyla Trabzonluların yaşam kalitesini artırmayı hedefliyor. İlk etapta 250 dönümlük alanda yapılacak olan proje, Trabzon'un geleceğine önemli bir yatırım olarak görülüyor. Şehir sakinleri, projenin tamamlanmasıyla birlikte Trabzon'un yeni cazibe merkezine kavuşacak.

Uzunkum Yaşam Alanı için Avusturya, İstanbul ve Trabzon merkezli üç ayrı firma tarafından hazırlanan konsept projeler; KTÜ, Trabzon Üniversitesi, Avrasya Üniversitesi, ilçe belediyeleri, Ticaret ve Sanayi Odası, Esnaf Odaları Birliği ve TMMOB gibi kurumlarla da paylaşılarak tek projeye dönüştürülmüştü. Projenin uygulama modelinin belirlenmesi için Ankara'da Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum başkanlığında, Bakan Yardımcısı Ömer Bulut, Trabzon Milletvekilleri Adil Karaismailoğlu, Mustafa Şen, Yılmaz Büyükaydın, Vehbi Koç, AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, TOKİ Başkanı Mustafa Levent Sungur, Kentsel Dönüşüm Başkanı Hakkı Alp, Mekansal Planlama Genel Müdürü Erdal Kayapınar, Yapı İşleri Genel Müdürü Murat Oral, Milli Emlak Genel Müdürü  Veli Tunçez ile bakanlık ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi yetkililerinin katıldığı geniş çaplı bir toplantı düzenlendi.

 

UYGULAMA AŞAMASINA GELDİK

Toplantı sonunda açıklamalarda bulunan ve Uzunkum Yaşam Alanı projesinin en önemli vizyon projelerinin arasında yer aldığını ifade eden Başkan Genç, “İnşallah bu projemiz, Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın, TOKİ’mizin ve Büyükşehir Belediyemizin ortaklığıyla kısa süre içerisinde hayata geçirilecek. Projenin bir an önce hayata geçirilmesi adına yürüttüğümüz tüm girişimler olumlu karşılık buldu ve artık uygulama aşamasına geldik” dedi.

 

TRABZON’A YENİ YAŞAM ALANI KAZANDIRILACAK

Başkan Genç, “Kısa süre içinde TOKİ ile bir araya gelerek uygulama projesini netleştirip çalışmalara başlayacağız. İlk etabı 250 dönümlük alanda yapılacak bu proje, Trabzon’a yepyeni bir yaşam alanı kazandıracak. Uzunkum, sosyal donatıları, yeşil alanları ve denizle bütünleşen yapısıyla hemşehrilerimize nefes aldıracak. Şehrimize şimdiden hayırlı ve uğurlu olsun inşallah” diye konuştu.

 

BAŞKAN GENÇ’TEN TEŞEKKÜR

Başkan Genç, şöyle devam etti: “Bu süreçte bizlerden desteğini esirgemeyen Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Abdulkadir Uraloğlu’na, önceki dönem Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız, TBMM İmar, Bayındırlık ve Turizm Komisyonu Başkanımız ve Trabzon Milletvekilimiz Adil Karaismailoğlu’na, AK Parti Genel Başkan Yardımcımız ve Trabzon Milletvekilimiz Mustafa Şen’e, milletvekillerimiz Yılmaz Büyükaydın ve Vehbi Koç’a, İl Başkanımız Sezgin Mumcu’ya şükranlarımı sunuyorum. Bu projeyi Trabzon’un geleceği adına çok kıymetli bulan ve TOKİ’ye talimat veren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Murat Kurum’a, Bakan Yardımcımız Ömer Bulut'a, TOKİ Başkanımız Mustafa Levent Sungur’a ve ilgili genel müdürlerimiz ile daire başkanlarımıza da teşekkür ediyorum.”

Trabzon Uzunkum Yaşam Alanı projesi, şehrin en önemli vizyon projelerinden biri olarak hayata geçirilmeye hazırlanıyor. Ankara'da yapılan toplantıda projenin uygulama modeli netleştirildi ve TOKİ ile kısa sürede bir araya gelinerek çalışmalara başlanması kararlaştırıldı. Proje, Trabzon'a yepyeni bir yaşam alanı kazandıracak, sosyal donatıları ve yeşil alanlarıyla dikkat çekecek. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, projenin hayata geçirilmesinde desteklerini esirgemeyen tüm yetkililere teşekkürlerini iletti ve projenin şehre hayırlı olmasını diledi.

Son Haberler

Kuşadası'nda Tarihi Roma Hamamı Özenli Çalışmayla Değer Buldu

18.08.2026 - 22:48

Ülker, İlk Yarı Yıl Finansallarını Açıkladı

18.08.2026 - 21:27

Japon Deprem Uzmanı Yoshınori Moriwaki, GEBKİM’de Sanayicilerle Buluştu

18.08.2026 - 17:57

Borusan Cat 2026 Roadshow & Demo Turu ile Sahaya Çıkıyor

18.08.2026 - 16:23

Başkent'te Gran Fondo Heyecanına Geri Sayım Başladı 

18.08.2026 - 16:20

Halkbank ve TÜBİTAK KARE İş Birliğiyle Düzenlenen HackAntarktika İçin Başvurular Başladı

18.08.2026 - 15:47

10’uncu Çalı Köy Filmleri Festivali İçin Geri Sayım Başladı

18.08.2026 - 15:39

Teknopanel’de Üst Düzey Atama

18.08.2026 - 15:20

Alternatif Bank’ın Bankacılık Vizyonu 19 Global Ödülle Taçlandı

18.08.2026 - 15:17

COP31 Türkiye Buluşmaları – Gaziantep Toplantısı Düzenlendi

18.08.2026 - 14:54
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel