Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
Anasayfa Gündem
Gündem

Trakya'nın İlk Sütçü İnek Mezatı Göz Kamaştırdı!

Çanakkale’nin Gelibolu ilçesinin Evreşe belediyesi ile Dost Genetics ve Dost Mezat işbirliği ile düzenlenen Trakya'nın ilk sütçü inek mezatında en ucuz inek 145 bin TL'den, en pahalısı ise 225 bin TL'den alıcı buldu.

Yayınlama: 25.02.2025 - 11:30 Kaynak: Piha Haber Ajansı Okunma: 18
Paylaş:

Trakya'nın ilk sütçü inek mezatında bugüne kadar görülmemiş heyecan! Çanakkale’nin Gelibolu ilçesinin Evreşe belediyesi ev sahipliğinde gerçekleşen etkinlikte sütçü inekler rekor fiyatlara satıldı. Detaylı bilgi için tıklayın.

Çanakkale’nin Gelibolu ilçesinin Evreşe belediyesi ile Dost Genetics ve Dost Mezat işbirliği ile bugün gerçekleşen   Sütçü İnek Irklarının açık artırmaya   çıkarıldığı Trakya’nın ilk mezatında en ucuz 145 bin, en pahalısı 225 bin tl’den satıldı.

Trakya bölgesinde sütçü ırkın yer aldığı ilk mezat, Evreşe’deki büyükbaş hayvan çiftliğinde özel kurulan kapalı alan ve katılımcıların oturabileceği tribünlerinde kurulduğu alanda gerçekleştirildi.

Yurdun dört bir yanından gelen davetiye ve daha önceden yapılan kayıtlı olan kişilerin alındığı mezata katılım oldukça fazla oldu.

Yurdun çeşitli bölgelerinden mezat için gelenlerin arasında azda olsa bayan besicilerinde olması dikkat çekerken, ortalama 514 kilo ağırlıktan  başlayan 660 kiloya kadar çıkan süt ineklerin ihalesine girenlerin en az 5 adet inek alması şartıda kondu ve açık artırmaya giren besiciler en ucuz inek için 725 bin tl öderken, en pahalı beş inek içinde 1 milyon 125 bin tl ödeyerek en sütçü ineklerin sahipleri oldular.


 

Çanakkale’nin Gelibolu ilçesinin Evreşe bölgesinde düzenlenen Trakya'nın ilk sütçü inek mezatı büyük ilgi gördü. Yerli ve yabancı hayvan severlerin katılımıyla renklenen mezatta en düşük 145 bin TL'ye, en yüksek 225 bin TL'ye satılan sütçü ırklarının ilgi odağı olduğu görüldü. Özellikle açık artırmada bayan besicilerin de yer alması sektördeki çeşitliliği gözler önüne serdi.

Son Haberler

İspanya Süper Kupası İstanbul’a Geliyor!

17.09.2026 - 18:54

Evidea, 60. Mağazasını Adana Öğretmenler Bulvarı’nda Açıyor!

17.09.2026 - 18:52

Aras Kargo Spor Kulübü’nün Ev Sahipliğinde Kadın Voleybol Takımları İzmir’in Kurtuluşunu Kutlamak için Sahadaydı

17.09.2026 - 17:40

Daiichi, Türk Mühendisliğinin Gücünü IAA TRANSPORTATION 2026’da Dünya Otomotiv Sektörüne Taşıyor

17.09.2026 - 16:38

AXA Türkiye, “House of Brokers” Buluşmasında İş Ortaklarıyla Bir Araya Geldi

17.09.2026 - 16:04

İZKİTAP - 8. İzmir Kitap Fuarı Açılıyor

17.09.2026 - 16:03

Kocaeli’de Bilime 4 Milyon 350 Bin TL Destek

17.09.2026 - 14:49

Kimya Sanayisi Kaynak Verimliliğine Odaklandı

17.09.2026 - 14:40

Hayaller Akvaryumda Hayat Bulacak

17.09.2026 - 14:17

Bosch Silecek Sistemlerinin 100 Yılı

17.09.2026 - 14:16
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel