Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
⌂
Anasayfa ›Ekonomi
Ekonomi

Türk İhracatçıları İskandinav Pazarında Yeni Hedefler Belirledi

Türkiye'nin İsveç'in NATO üyeliğini onaylamasıyla artan ticari ilişkiler, Türk ihracatçılarının İskandinav pazarına ilgisini artırıyor. Son 5 yılda Türkiye'nin İskandinav ülkeleriyle dış ticaret hacmi yüzde 35 artarak 10,7 milyar dolara çıktı. InterEast Logistics'in Türkiye Ülke Müdürü Murat Kaya'nın açıklamalarına göre, Türkiye-İskandinavya hattında ultra ekspres teslimat hizmeti sunulmaya başlandı.

Yayınlama: 13.03.2024 - 13:29 Kaynak: İGF Haber Ajansı Okunma: 54
Paylaş:

Türkiye’nin, İsveç’in NATO üyeliğini onaylamasıyla iki ülke arasında artan temaslar, ihracatçının İskandinav pazarına ilgisini de artırıyor

ANKARA (İGFA) - Türkiye’nin İskandinav ülkeleri ile dış ticareti, son yıllarda hızlı bir büyüme kaydetti. TÜİK verilerine göre son 5 yılda Türkiye’nin İskandinav ülkeleriyle dış ticaret hacmi yüzde 35 artarak geçen yıl 10,7 milyar dolara çıktı. İsveç’in NATO üyeliğinin onaylanması ise bu ülke ile ticari ilişkilerde, hacmin daha da artması beklentisine yol açtı. Türk ihracatçıları ve girişimcileri İskandinavya’da yeni arayışlara yönelirken bu ilgi lojistik operasyonları da artırıyor.

İsveç merkezli küresel lojistik şirketlerinden InterEast Logistics’in Türkiye Ülke Müdürü Murat Kaya, Romanya, Polonya ve İsveç’te kurdukları yaygın lojistik ağ sayesinde, Türkiye-İskandinavya hattında ultra ekspres teslimat hizmeti sunduklarını belirtti.

12 GÜNLÜK TAŞIMA SÜRESİNİ 5 GÜNE İNDİRDİ

Kuzey rotası üzerinde bulunan Romanya ve Polonya’daki 35 bin metrekarelik geniş depolama imkanlarına ve güçlü lojistik altyapılarına dikkati çeken Kaya, “Türkiye’den hareket eden tırı, oluşturduğumuz altyapı sayesinde 5 günde İsveç’e ulaştırıyoruz. Bunu yapan ilk ve tek şirket biziz. Önceden bu kadar sistematik taşıma yoktu, şimdi artan ilgiyle düzenli servisler kurduk.” dedi. Filolarında 700’den fazla tır ve hemen her sektörden yüke uygun ekipman altyapısına sahip olduklarına işaret eden Kaya, Türkiye ile İsveç, Norveç, Danimarka ve Finlandiya taşımalarında pazar paylarını artırmak için iddialı hedefler koyduklarını söyledi.

# Türk ihracatçıları # İskandinav pazarı # InterEast Logistics
Son Haberler

Doğanlar Mobilya Grubu’nda Üst Düzey Atama

30.09.2026 - 22:04

Prosus Found-HER Challenge Türkiye, Kadın Girişimcilere Kapılarını Açıyor

30.09.2026 - 20:29

İSO Başkan Adayı Ender Yılmaz’dan “Made in Europe” Açıklaması

30.09.2026 - 20:25

Türkiye ve Almanya Enerji İş Birliğini Yeni Alanlara Taşıyor

30.09.2026 - 18:50

Karel, Azerbaycan’da Bütünleşik Taktik Haberleşme Çözümlerini Tanıtıyor

30.09.2026 - 18:46

Türkiye ve Almanya Arasında Havacılıkta Stratejik İş Birliği

30.09.2026 - 18:43

TSKB, “Teknolojik Dönüşümü Anlamak” Başlıklı Raporunu Yayımladı

30.09.2026 - 18:28

Anadolu Sigorta, CHRO Summit’te Geleceğin Çalışma Dünyasını Değerlendirdi

30.09.2026 - 18:26

Roketsan Azerbaycan İle Güçlü İş Birliğini Üretim Boyutuna Taşıyor

30.09.2026 - 18:07

Karting Rekabeti İstanbul'a Taşınıyor

30.09.2026 - 17:54
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel